Jump to content

Tema kad nema teme gde biste pisali

Оцени ову тему

Препоручена порука

Размишљм нешто о Божијој вољи. Све више увићам да је Божија воља само у једном. У томе да сам потпуно слобода да радим шта год хоћу. Колико лепо.... Да ли сам на добром путу?

Ne bi se reklo LOL

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Nekako, malo je tema koje nadahnjuju, koje izazivaju divljenje, uzvisena osecanja... Bogu hvala pa je humor opstao...tu i tamo... :)

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

Преуредио сам собу. Сада имам више простора даааа... Не радим ништа. Али лепше изгледа, дефинитивно. Ускоро ћу да правим полицу за књиге и треба да купим аудио појачало, па да прикачим звучњаке и малтретирам комшије са рок енд ролллл.

Подели на овим сајтовима

Interesantno .  0703_read  Dacu svoj doprinos.  1324_womens

Posna pita s jabukama

Bez obzira da li postite ili ne ova lagana poslastica će vam se sigurno dopasti. Potrebno je 1,5 kg jabuka, 200 grama šećera, 250 grama brašna, prašak za pecivo, vanilin šećer, 200 grama griza, jedna kašika cimeta.

Za preliv: dve kašike kakaoa, 100 grama šećera, 300 ml vode

Kako se priprema?

Izrendajte jabuke, dodajte 100 g šećera i cimet. Sve podelite na tri dela. U zasebnoj činiji pomešajte brašno, 100 g šećera, prašak za pecivo, vanilin šećer i griz, pa i ovu smesu podelite na tri dela.

Podmažite pleh uljem, sipajte deo smese od jabuka, preko deo smese sa brašnom, pa tako naizmenično. Kolač poprskajte sa 150 ml vode i pecite jedan sat na 220 stepeni. Skuvajte šećerni preliv, pa ga dok je topao prelijte preko kolača

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
Draga moja ženice

Pišem ti ovo pismo da ti kažem da te
ostavljam zauvijek.

Sedam godina sam ti bio dobar i vjeran muž,
a šta sam dobio
zauzvrat? Ova dva zadnja mjeseca su bila
ravna paklu. Tvoj šef
mi je telefonirao da me obavijesti da si
upravo dala otkaz i to
je za mene bila posljednja kap koja je
prelila čašu.

Prošle nedelje si došla kući, a nisi ni
primetila da sam bio
kod frizera, obrijan i ošišan po zadnjoj
modi, da sam
pripremio tvoje omiljeno jelo i da sam obukao
novu pidžamu.
Došla si kući, pojeli smo večeru i za
dvije minute si otišla
ravno u krevet poslije serije House. Ne
govoriš mi više da me
voliš, ne grliš me, niti bilo što drugo.
Ili me varaš, ili
me više ne voliš, ali šta god da je u
pitanju, dosta je, ja
odlazim.

Sa srećom, tvoj bivši muž.

PS: Nemoj se truditi da me tražiš. Tvoja
prijateljica i ja se
selimo u Zapadnu Evropu zajedno.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dragi bivši mužu,

Ništa me nije tako razveselilo kao tvoje
pismo. Istina je da smo
ti i ja bili sedam godina u braku, mada ti
nisi bio ni blizu
dobrog muža. Ja gledam seriju House na
televiziji ne bih li se
isključila od konstantnog prigovaranja svemu
i svačemu, i
politici, i nogometu i svijetu a napose meni.
Šteta što to ne
pomaže.

Primjetila sam da si se prošle nedelje
ošišao i obrijao, ali
prvo što mi je palo na pamet bilo je:
"Izgleda kao očerupan
pijetao". Moja majka me je naučila da,
ukoliko nemam da kažem
ništa lijepo, nek šutim.

Kada si pripremao moje omiljeno jelo, mora da
si me pobrkao sa
mojom prijateljicom, jer ja sam prestala
jesti svinjetinu još
prije šest godina, kada sam imala problema
sa probavnim
traktom.

Otišla sam spavati iako sam primjetila na
tebi tu novu pidžamu,
zato što je cijena još bila zakačena na
njoj. Molila sam Boga
da je to samo slučajnost, jer me
prijateljica tog jutra
tražila na posudbu 100 kuna, a cijena te
pidžame bila je 99,99
kuna.

Usprkos svemu, ja sam te još uvijek voljela
i osjećala da mi
još uvek možemo biti zajedno. Zato, kad sam
saznala da sam
dobila 10 milijuna kuna na lotu, dala sam
otkaz i kupila nam
dvije karte za Pariz. Kad sam došla kući,
ti si već bio
otišao.

Pretpostavljam da se sve ovo događalo s
razlogom. Nadam se da
imaš ispunjen život, kakav si oduvijek
želio.

Odvjetnik mi je rekao da zbog pisma koje si
mi napisao neću
morati da ti dam ni prebijenu lipu. Vodi
računa o sebi.

Tvoja bivša žena, prebogata i slobodna.

PS: Ne znam da li sam ti ikada rekla, ali
moja prijateljica Karla
se rodila kao Karlo, čisto da znaš...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

шта рећи - чудо једно колко се везујемо за ствари и волимо да поседујемо исте а у поседовању је кључ промашености

Ne posedujem stvari koje su toliko vredne da bih se vezala za njih....ne vezujem se ni za sta ......

Подели на овим сајтовима

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Sinoc mi se desilo nesto... strasno,u neku ruku.

Legnem da spavam. Zatvorim prozore,ugasim svetlo i brzo zaspim.

Budim se oko 3,pola cetri,smrzavam se,a vrata na balkonu siroko otvorena.  winter

Na vrhovima prstiju,potpuno bosa odem i zatvorim prozor.Znam da je bio zatvoren,licno sam ga zatvorila,a nije bilo nikog da ga otvori,osim mene,a ja toga ne mogu da se setim. 0405_feel

Подели на овим сајтовима

Dolaze mi rodjaci u goste.Divna vest!

Ulaze u kucu,radost je medju nama, mladic visok oko 2 metra,izrazio mrsav,neobicno sareno obucen,nasmejan na neki plastican nacin,ljubazan preko svake mere,malo feminiziran i preko  svega sa ogromnim fotoaparatom koji mu visi o vratu ,najnoviji model,sa nekoliko dodataka  i produzecima za specijalne efekte.Mocna masina ,reklo bi se...

Nismo se ni upitali za zdravlje,odmah su poceli da skljockaju.To sto ima nekoliko desetina mojih fotografija u nekim bolesnim pozama kako kuvam kafu,otvaram frizider,sedim i gledam belo,vrtim krpu u ruci  i slicno me je dovelo do ivice nervnog sloma.Zatim su slikali svaki svaki kutak nase male oaze,sakrivene medju krosnjama procvetalih tresanja i visokih breza...Pa,lepo vam je ovde,priroda,vazduh,sve je tako govori o vama,divno...ajde da se slikamo. Skljoc. Sad ti samnom,pa sa njom,pa jednom svi zajedno,ajde jedna kao spontana... i tako. Moj voljeni pas je to junacki podneo,ali nije bio glavna zvezda.

Cemu te slike,ko ce to da gleda,koga zanima kako izgleda moja saksija sa Hristovim vencem,tek procvetalim i mlim rojem pcela koje svakodnevno posecuju to cudo prirode koje je prvi put procvetalo ove godine ...Taj raj koji sam pokusala da stvorim ne moze da se slika,ne dam.

Konacno ,bila bih srecna da je taj aparat pao sa terase i razlomio se u milion komadica...

Ja sam imala jedan takav aparat,pokusavajuci da mu vratim baterije a pritom sedajuci napoako na stolicu ,prevrnula sam se kao velika faca na ledja i aparat se zaglavio u nekoj fazi tako da mu vise nema spasa....Sam me je Bog spasio od bespotrebnog skljockanja.

Neke stvari ne mogu da stanu u fotoaparat,zato i nema nikakvog smisla fotografisati ih.

Naravno,treba ovekoveciti neke posebne momente,kao sto su vecnanja,krstenja,rodjendani i slicno,lepo je videti nase slike iz detinjstva ...ali od zivota praviti pozornicu,sacvaj nas Boze.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

STOJA – Najtvrđa ličnost na sceni

4. jun 1972.

*kmeeeeeee kme kmeee kmeeee*

- Divna je… Kako ćemo je nazvati?

- Stojanka.

stoja-beba.jpg

I Bog reče: neka bude Stojanka! U Perlezu jednog junskog jutra, u senu i slami rodi se dete po imenu Stojanka. Još kao mala, u tom još manjem selu, ona je pokazivala sklonosti ka pevanju. Dok su drugi sedeli na svojim seoskim drvenim klupama ispred kapija i prepričavali s kim se to pijani Joca s kraja ulice potukao dok je igrao tabliće u lokalnoj kafani ili ko je kome ukrao svećice sa traktora, malena Stojanka je laganim koracima odlazila u školu i posećivala školski hor u kome je napravila prve korake ka zvezdanoj budućnosti Nachtwerka pevajući prvi glas. Život, a i srednja škola vode je u ne tako daleki Zrenjanin u kom ona završava svoje neobavezno srednje obrazovanje ali ubrzo, kao i svaka pametna devojka shvata da će od škole imati samo diplomu i neke poklonjene petice iz fizičkog na koje nije ni išla jer se celu školu vadila na menstruaciju. Tada počinje da traži sebe u muzici. Zrenjaninsko/Perleška legenda kaže da se profesionalno pevanjem počela baviti još u 15oj godini da bi se tek nekih 11 godina kasnije upustila tim kajakom u rafting estradom i turbofolk scenom.

Stoja uleće na scenu kao Hakinen u krivinu bacajući u senku tadašnje popularne pevačice i za vrlo kratko vreme postaje veoma popularna i tražena. Specifičan glas, koji do tada niko nije imao prilike da čuje je bio i ostao njen zaštitni znak. Taj, slobodno ga možemo nazvati “bariton” koji je godinama odjekivao širom Bosne, zatim Ibarskom magistralom, raznim kafanama i svratištima za kamiondžije sada je ugledao svetlost pozornice, reflektore i dostojnu produkciju. Preživeli kažu da je svakom objektu u kojem je Stoja nastupala bilo ranjenih, sveže razvedenih, teže povređenih a možda i mrtvih, mada niko ne zna tačan broj. Postoji još jedna legenda koja kaže da sam nadimak Stoja nije nastao jednostavnim skraćivanjem njenog imena, već tako što su je gosti objekata u kojima je gostovala “kitili” i zasipali markama (upravo popularnim stojama), što je takođe sasvim legitimno.

Nego ajde mi da vidimo šta je ova prava diva našeg estradnog neba uradila za našu muziku, da izdvojimo neke njene hitove i da ih analiziramo.

stoja.jpg

mašina

ĆIKI ĆIKI (Ćiki ćiki, 1999)

https://www.youtube.com/watch?v=Lud63KdpxyI

Ova pesma je klasični RDX vojni eksploziv. Njen drugi album po redu u kojem taj prepoznatljivi glas skida fasade sa okolnih kuća i tera ljude da u sebe sasipaju neverovatne količine alkohola. Kruže priče da su afrička plemena doživljavala nirvanu i upadala u trans prilikom slušanja refrena ove pesme koju su im puštali novinari i ekipe koje su imale ekspedicije na ovim prostorima.

SAMO (Samo, 2000)

https://www.youtube.com/watch?v=r4x8Wb3EI-E

Karakterističan početak ove pesme, znači nema tu puno rasprave i smaranja dok se ne krene, 20 sekundi melodije pa onda neki pičkast tekst NEGO ODMA BRE BAM KUNDAKOM U POTILJAK “HOĆU NOĆAS DA TI PRIZNAAAAM, JOŠ UVEK ŽALIM ŠTO SI ME SREOOO! SAMO JEDNU ŽELJU IMAAAAAM VERUJ MI SAMO JEDNU ZA ŽIVOT CEOOOOO” i onda kreće prangijanje klasično refren OooOooOo i tu se skače sa splava, skidaju se pente sa okolnih čamaca i glave se razbijaju čašama.

2002-Evropa.jpg

UMRI (Evropa, 2002)

oslušni - https://www.youtube.com/watch?v=gNGxOm6NZmM

Jedino što joj se na ovom albumu može zameriti je ovaj naslov albuma, kojim izgleda poručuje da je proevropski orijentisana, eto mi smo ipak za braću Ruse i sad Grke, ali je neminovno da je svaka pesma na albumu kidalica za sebe. Eto recimo ova pesma “umri” u kojoj ona direktno u refrenu zahteva od dotičnog pajsera da crkne i da se raspadne je preteča ovih Cecinih danas gde ona kao viče “dabogda umro na njoj” ali sve sa nekom zadrškom i zentanjem. Znači, Stoja je pre više od 10 godina imala veća muda. Kraj.

ŽIVEO (Zakletva, 2003)

počuj lepoto – https://www.youtube.com/watch?v=lUXQ5PoaDXg

A vidi sad belaja. Kako nas vozi Novakovićeva kao na rolekosteru. Samo godinu dana kasnije izbacuje hitčinu pod totalno suprotnim naslovom “živeo”! I ovaj refren je terao prevarene i ostavljene devojke i žene da se bacaju pod kola ne bi li preživele ono što im se desilo.

STARIJA (Starija, 2004)

iiiidemo – https://www.youtube.com/watch?v=6yyWh1kC1XQ

Odavno je poznato da bez stare koke nema dobre supe a ni bez dobre “koke” nema dobrog zezanja. Ovde Stojanka pokazuje da na svojim, ne tako malim prsima može da iznese i neku laganu baladicu, koja opet nije tako pičkasta i mekana kao ove danas jer ovde ne samo što nije ona ostavljena već je zamenjena sa ženom starijom od sebe. Svaka devojka je morala proći period u životu kada ju je jebavao neki lik čisto iz dosade pa je šutnuo i našao neku stariju jer jebiga, starije iskusnije. Sve u svemu, još jedno ubistvo s predumišljajem i to sa mnogo otežavajućih okolnosti.

METAK (Metak, 2006)

dodaj ne driblaj - https://www.youtube.com/watch?v=i1anflLJJBQ

Još jedna u nizu tvrdih pesama. Ovakve bumove (tipa što rade ovi šabani sad sa Nikolijom i cela ta ekipa), Stoja je pravila eto vidiš koliko godina unazad od danas samo eto nije bilo fejsare i razvijenog jućuba da ti ponudi ovo svaki dan kad uđeš na isti pa da se navučeš ko pseto. Znači sve sam hit za hitom. Mora se primetiti neverovatna umetnost i implementiranje oružja u refren što je naravno teralo ljude na njenim nastupima da vade iste i upiru jedni u druge a bogami neretko i u sebe.

“U SRCE DA TI PUCAM NEĆU,
ALI JEDNO SIGURNO ZNAM.
ZA PAR MESECI TRAŽIĆEŠ METAK,
DA TO UČINIŠ SAM”.

Na ovom albumu je takođe odlično prošao duet sa našim dobrim Šakom Polumentom kojeg ovog puta pozdravljamo i naglašavamo da je bolji od brata rođenog.

2008-Do-Gole-Koze.jpg

POTOPIĆU OVAJ SPLAV (Do gole kože, 2008)

jebi me ujna!11 - https://www.youtube.com/watch?v=5T4o8dd6Xo8

Možda njena najjača stvar ikada izbačena. Sve jebeno valja. Pesma nema manu. Počevši ponovo od samog upada u pesmu “SA MAAALENOG SPLAVAAAA PORED DUNAVA ČUJE SE PEEESMAA STARIH CIGANA TUUU SMO NEKAD ČEEESTOOO PILI TI I JA!” koji te natera da kolima proletiš kroz nasip i upadneš u reku direktno, pa preko refrena, ritma, rifova i propratnih instrumenata, sve je jebeno usklađeno i smatram da ovaj fenomen treba da se proučava na muzičkoj akademiji.

“OTKUD TI SRCE TO BAŠ SI OVDE DOŠAO?
MESTA STOTINU, A TI OVDE LJUBIŠ NJU.
ZNAM DA SAM FINA JA AL KAD BUDEM PIJANA
BEŽI DOK SI ŽIV I ZDRAV, POTOPIĆU OVAJ SPLAV!”

Niko jači refren nikad nije ni smislio ni otpevao. Ova pesma ima čak svoj drugi deo na sledećem albumu pod nazivom Splav II. Obično za nastavke filmova, serija i bilo čega u životu kažu da je sranje ali ne i u ovom slučaju. Još jedna pesma krvava ko klanica volova.

Ovaj album je novina što se tiče zvuka, udara se brže, pumpa se taj adrenalin i vožnja je skroz drugačija. Upravo ovde se nalazi još jedna hardkor numera koja ide rame uz rame sa ovom od gore a to je Kučka (u kojoj ova umetnica javno diskriminiše i izjednačava sve plavuše sa kučkama i boli je pička apsolutno za reagovanje javnog mnjenja, SAMO NEK JE DEGUTANTNO), kao i još jedna balada pod nazivom Muzika u kojoj je ugostila Dejana Matića.

2009-Naj-Naj.jpg

policajka braćalo

DA LI SI ZA SEKS (Naj, naj, 2009)

samo lomi samo tuci – https://www.youtube.com/watch?v=7xVY811EaY8

Naslov vam je jasan. Znači trebala su i tu muda da se izbaci pesma sa ovakvim nazivom, bez ikakve cenzure i bez bilo kakvog smekšavanja materijala, znači brate otvoreno OĆ’MO SE JEBATI JEBIGA?! Nema tu šifara nema nekih metafora, Stoja uvek udara direktno u bradu aperkat i rasipa zube po ringu.

Ono po čemu je još Stoja prepoznatljiva to je naravno stajling, koji je uvek provokativan jer ima i šta da ponudi. Karakteristična šminka joj jeste malo onako sirova ali to pojačava taj njen hardkor do daske. Obline su tu (sisa stoji egal sa Cecinom), kožne pantalone i zanosna kosa se podrazumevaju, zatim mini suknje itd. i sve ono što današnje klinke furaju po istim tim splavovima koje je dotična umetnica spaljivala. Takođe, zanimljivo je i da trenutno taj zapad ima da ponudi guzičetinu Dženifer Lopez i Niki Menaž, sa druge strane Rus se diči sisom Putina, a eto mi iz Srbije imamo da ponudimo nešto što se zove STOJINA BUTINA. Stoja nije imala nekih velikih ispada u javnosti tipa skandala, brukanja i blamova i nije izlazila preterano iz standardnog okvira života koji prati ovakvu jednu zvezdu.

I za kraj, nikada nećete čuti da je Stoja u nekom žiriju ili da neko peva njenu pesmu na audicijama. Ovo prvo iz razloga što nije Miroslav Ilić da reklamira peć i da joj treba kinta za koju mora da sluša decu kako brljaju tonalitet, a ovo drugo JER NIKO NE MOŽE BRE DA OTPEVA NJENU PESMU NI BLIZU KAO ONA I NEĆE LJUDI DA SE SRAMOTE BEZVEZE!

:D  :D  :D  :D 

http://www.tarzanija.com/stoja-najtvrda-estradna-licnost/

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Када сам био са оцем Бранком (Ћурчином), испричао ми је једну анегдоту.

Пита он мене, да ли знам како је Загреб добио име?

Ја кажем да не знам, јер стварно немам појма.

Каже он: за време Војне крајине, предео испод Загреба је био насељен Србима, али их је било доста и у Загребу. Када год би била нека битка против Турака, Загрепчани, Хрвати, би "загребали" (побегли) и тада су их наши прозвали "загребаши" и од тог назива је настало име Загреб.

Не знам да ли је ово тачно, али је мени било веома занимљиво :)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Не знам колико књига сам прочитао до сада, мислим на духовну литературу, колико предавања погледао и послушао и, не могу никако да разумем како или зашто се неки људи и даље одушевљавају ђаволом? Највише млађе генерације (млађе од мене, што сада и није тешко бити). Колико је искривљен њихов ум, њихове жеље, њихова зависност од лоших ствари? Њихова искривљена слика љубави или то да уопште ни не желе љубав, а често је и разболе, уврну-изврну на болестан начин... Њихове болесне перверзије, жеље за понижавањем, везивањем, облачењем свега и свачега, глумом, маскирањем, претварањем љубави у животињску потребу и расуло без вођења љубави... Како ли је само болесна та душа? А још ако се позива на Бога, ако каже да верује, тада ми је још болесније.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...