Jump to content

LISA

Члан
  • Број садржаја

    1130
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by LISA

  1. LISA

    Klasična gitara

    Vidim da je tema malo zanemocala, pa da pripomognem. Meni je ovaj Kanadjanin pravo otkrovenje. Otkida. Drew Henderson. ?
  2. LISA

    Zašto se nisam ubila

    Kod klinicke depresije ne treba zanemariti vaznost lekova jer dugotrajno trpljenje te vrste menja hemiju mozga i rec, u tom stanju, nije dovoljna. Potrebna je i nuzna, ali nije dovoljna.
  3. Ma nista strasno. Samo sam se zabrinula da niste u medjuvremenu trajno zaplovili u neku drugu, vanvremensku dimenziju a ja propustila da uskocim u brod!
  4. LISA

    Класична музика :)

    Probaj onda i ovo! Ne znam sta me je tacno asosciralo, ali imam utisak da bi ti se dopalo! Ovaj koncert sam cula u izvodjenju i nekih drugih pa ga jedva prepoznala! Gitlis je za sada no.1! https://www.youtube.com/watch?v=fsENIjkrrAs
  5. LISA

    Barokna muzika

    French Baroque Music
  6. Citajmo, citajmo. Samo da tece... Cesto ni ja nisam zadovoljna svojom paznjom pri citanju i zamerala sam sebi zbog toga, a onda sam odustala od samoprekora jer sam se osecala jos gore i rasejanije. Rekla sam citaj kako god, kako i koliko si kadra, pa sta Bog da. Mislila sam da se Psaltiru ne treba pristupati kako bilo. Ponekad sam toliko razbucana ovozemaljskim desavanjima da mi se tesko dubinski koncentrisati i smireno pristupiti citanju. Ali, kao sto rekoh, odlucila sam da procitam kako najbolje mogu u tom momentu. Mislim da je bolje tako nego nikako. Iskreno se nadam da ovom ponekad rasejanom molitvom necu napraviti nekakvu stetu. Neko je jednom rekao da je molitva vaspitanje. Ja bih dodala i ogledalo naseg unutrasnjeg stanja! A potrebna je iz vise razloga, i zbog vidljivog i nevidljivog. Mocan je Psaltir. Imam utisak da menja coveka. Neka nam je svima Bog u pomoci i da nam svima ovo citanje bude na radost i spasenje!
  7. LISA

    Nisam fundamentalist, ali nisam ni Charlie

    Slobode govora ili ima ili nema. Svaka zabrana slobode govora pod plastom njene zloupotrebe je ukidanje slobode govora! Sloboda govora podrazumeva i da se govori ono sto nekoga vredja ili ono sto neko ne zeli da cuje. To je sloboda. Ako cemo slobodu onda ne moze biti zatvaranja redakcija koje slobodno pisu ono sto se drugima ne svidja... Parolu poput Je suis Charile ja razumevam kao potrebu da se odbrani pravo na slobodno iznosenje stavova ma kakvi oni bili, a ne kao podrska vredjanju verskih osecanja muslimana. Slobodno izgovorena i napisana rec ne sme da se zabrani ni pod kakvim izgovorom, pa ni pod izgovorom da to izaziva nenormalne reakcije poput ubistava. Ako je neko u stanju da ubije coveka zato sto je povredio njegova verska osecanja, onda je on u stanju da ubije i iz drugih, minornijih "razloga".
  8. LISA

    Nisam fundamentalist, ali nisam ni Charlie

    http://www.njuz.net/njuzov-specijal-o-teroristickom-napadu-na-list-sarli-ebdo/
  9. LISA

    Nisam fundamentalist, ali nisam ni Charlie

    Da ja odem korak dalje. Nisam sigurna da je zabrana, sankcionisanje i slicno tzv. zloupotrebe slobode govora dobar nacin da se zaustavi nasilje tj. ubijanje ljudi. Cak sta vise, mislim da to uopste i nije nacin koji ce izmeniti stavove i ponasanje onih koji zbog uvredljive reci ili slike potezu oruzje i ubijaju ljude. Civilizacijska tekovina je da se na rec, sliku, recju odgovara, a ne ubistvom. Po meni je neprihvatljivo poredjenje provokatora iz Charlie-ja i ekstremista ubica kao nekakvog "drustvenog kancera" i "zla" i u najsirem kontekstu... Jedno je nekome recju ili slikom povrediti verska osecanja, a nesto sasvim drugo lisiti ga zivota...
  10. LISA

    Nisam fundamentalist, ali nisam ni Charlie

    Apsolutno nisam pristalica bilo kakvog ogranicavanje slobode RECI zbog moguce zloupotrebe slobode RECI jer je ono sto sledi diktatura. Evo sta mi se desilo prosle godine uoci Vaskrsa. Jedan moj kolega, Srbin iz Bosne, ateista, napravio je na facebook-u duhovitu ali uvredljivu i krajnje bezobraznu aluziju na Hristovo stradanje na krstu poredeci to sa akupunkturom (onaj na akupunkturi...). Stvarno me je zabolelo i u tom momentu sam pozelela da ga tresnem po tintari, narocito sto se sam besomucno zalaze za raznorazne slobode... Sta je po vama bilo ispravno uciniti?
  11. LISA

    Zagledan u nju

    Ako ti je stalo i ako je volis, onda se bori za tu zenu covece! Pa i ako nije bas, bas zaljubljena u tebe, nema veze, zaljubice se, daj joj sansu!
  12. Evo nesto novo! An exploration of the last quarter century of the great, if eccentric, British painter J.M.W. Turner's life. Director: Mike Leigh Writer: Mike Leigh (screenplay) Stars: Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson
×
×
  • Креирај ново...