R.Žiskar Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 На жалост, бројаница се окреће у шаци, а не у срцу. Срце молитвом загрева анђео, те према томе у срцу може бити молитва (на бројанице, или нека друга) - али то је друга тема. Овде су у питању бројанице. Причамо о истом али се можда нисмо разумели. Додуше, са оним "на жалост" си то и потврдио. Мањкавост неживог разговора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Хтео сам да кажем како је молитва на бројанице дивна ствар: она је увек доступна и спасава време, које бисмо иначе сигурно изгубили безвезе (вожња у аутобусу, чекање у реду у пошти, у Дому здравља, пред шалтером студентске службе...). И што је најдивније - та молитва је доступна свима! Довољно је кратка и језички једноставна, да је буквално свако може запамтити. Довољно је широка по смислу, да може имати и варијације (Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј грешне слуге Твоје... на пример). Та молитва пружа огромну утеху и смирује устрашено срце, учвршћује веру и обнавља поуздање у Бога. Изгледа да се заиста нисмо разумели, јер је мени изгледало као да ти претпостављаш саме бројанице молитви, и као да их некако стављаш у неки простор духовне елите. А иако постоји много бесмислених празноверица везаних за бројанице (типа - да се никако не смеју скидати с руке, што је и богохулно, кад се погледа мало боље), мислим да су бројанице дивна ствар за мисију, за повезивање са православљем. Та молитва на бројанице једнако је важна и за приближавање Цркви, као и за духовно узрастање, а представља и израз духовног искуства. Другим речима - погодна је за све и за сваког. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 "јер је мени изгледало као да ти претпостављаш саме бројанице молитви, " Да, видео сам да си ме тако схватио. На срећу, нисам то мислио, већ на оно шта бројаница представља. Искрена молитва, са или без бројанице не изискује правила о десној или левој руци. Извини због нејасноће. радислав је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Kovacevic Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Krst je jedan od najmocnijih simbola za prizivanje demona. Krst je varijacija slova "T" koje oznacava Tamuza, vavilonskog boga sunca. Ikone su odmah uz krst najmocnije sredstvo za prizivanje demona. Evo, pročitajte ovde malo više o okultnim simobilma: http://www.cps.org.r...e/mosimboli.zip PA DA JE TAKO NEBI SE PRODAVALI KRSTICI U CRKVI I IKONE! NEBI SE LJUDI KRSTILI! MANI S ETIH LUDAKA STO PISU GLUPOSTI DA BI PREVARILI NAROD!!!NEK TI JE GOSPOD BOG U POMOCI! aliluja, Олимп and bgpj је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Polako Nikola, nema potrebe za vikanjem Dobro veče, dobro došao na zru Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Polako Nikola, nema potrebe za vikanjem Dobro veče, dobro došao na Модератори, што код Николе стоји број порука 0 колико год да напише Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Модератори, што код Николе стоји број порука 0 колико год да напише E pa to pitanje moraš da postaviš Mikoristu koji se bavi tehničkom stranom sajta. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Kovacevic Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Zar je bitno koliko poruka ima? Pa ovo je besmisleno sto je naoisano za Krst i mislim da to treba da se izbrise sa sajta!!! bgpj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Kovacevic Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Zasto neskinete to nego drzite,neverovatno sta ste dopustili! bgpj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Da, bitno je. Ovde je sve bitno, a prvenstveno kako se obraća sagovornicima. Što se tiče toga šta i kako treba raditi na sajtu, tu smo mi iz moderacije da brinemo o tome. Za početak evo linka o pravilniku foruma https://www.pouke.org/page.php?id=50 a evo i teme gde nam se članovi obično predstave, pa ako ti nije teško i ako imaš volju, izvoli https://www.pouke.org.../page__st__3252 Anette је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Kovacevic Написано Мај 22, 2012 Пријави Подели Написано Мај 22, 2012 Odkud znate da je subotar...Pa trebalo bi da ti znaci!Sto si na ovom sajtu ako ti krst nista ne znaci?A i nemoj deliti neistine.A vi i moderacije zasto dopustate da neko pise ovo za krst?Pozdrav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Odkud znate da je subotar...Pa trebalo bi da ti znaci!Sto si na ovom sajtu ako ti krst nista ne znaci?A i nemoj deliti neistine.A vi i moderacije zasto dopustate da neko pise ovo za krst?Pozdrav Ajde se malo opusti. Tek si dosao i nije lepo da ucis moderaciju pameti kako sta da radi. Ovo je forum za opusteno druzenje i ucenje o mnogim stvarima prevashodno vezano za pravoslavnu duhovnost ali se nikako na to ne ogranicava. A nesto sto ces morati prihvatiti da na ovom forumu osim nas pravoslavnih ima i ljudi druge vera i ateista koji su ovde vec starosedoci i nece tvoja komunikacija sa forumasima da tece lepo ako ces ti da diktiras ko treba da bude na sajtu a ko ne. Ovo nije policijska akademija a ti nisi narednik pa da nam odredjujes sta cemo da radimo. Ovo sto je Protagoras citirao nije on izmislio nego je citirao dobro nam poznatog sektasa i rusitelja Crkve Miroljuba Petrovica koji je prevario mnogo pravoslavnih tako sto je razne igumane manastira ubedio da drzi predavanja o "duhovnosti" pa je tamo pricao o svemu i svacemu samo ne o pravoslavlju ali dosta populisticki da je naivni narod zagrizao. A kad su zainteresovani otisli u njegov centar ili forum na satju tamo ih iz sve snage ubedjivao i ubedjuje jos u ovakve gluposti. Da je liturgija prizivanje demona, da su ikone i krstove prizivanja demona kao i molitve svetiteljima i jos razne hule prosipa tamo na njegovom sajtu. A takve ljude treba razbolicavati da narod vidi sta on pise i kako huli na Crkvu svakom recju jer na tim predavanjima prica o nekoj zdravoj hrani da se ljudi upecaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Далибор Написано Мај 23, 2012 Пријави Подели Написано Мај 23, 2012 Разумем Николу, овакве ствари кад неко напише могу потпуно сваког Хришћанина да изведу из такта. Ако је за утеху Мирољубових Месијанских Јевреја који пласирају његове глупости нема много. На једном другом форуму сам се расправљао са њима док сам имао воље. Тамо сам први пут и чуо за овог тамуза, чак су поставили слику да поткрепе своју тврдњу, на слици је био келтски крст са "тамузом" на њему. Кад сам тражио да ми објасне везу Келта са вавилонским божанством почели су да изврћу и да се ваде као и обично. Не треба обраћати пажњу иако мислим да би требало санкционисати такве поруке, вређају се осећања свих Хришћана на тај начин. Не говорим уредницима како треба да раде свој посао, само конструктиван предлог. Олимп је реаговао/ла на ово 1 А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Kovacevic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 BOG POSTOJI!To je itekako dokazivo! Kad oces u Crkvu,pa kad dodjes kuci a ti se lepo osecas a nisi dobio nista materijalno,sta je to onda?To je blagodat Duha Svetoga! Kad ti je najteze a ti se setis vere Hristosove i ako treba stradas za nju! http://www.youtube.com/watch?v=C1qCb928Cpo Pogledaj ova dva linka.Bic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 BOG POSTOJI!To je itekako dokazivo! Kad oces u Crkvu,pa kad dodjes kuci a ti se lepo osecas a nisi dobio nista materijalno,sta je to onda?To je blagodat Duha Svetoga! Kad ti je najteze a ti se setis vere Hristosove i ako treba stradas za nju! Брате, веруј у шта год хоћеш, док год је то црквено, али немој да шириш даље овакве ствари. А линк са Мирољубом је баш аргумент... Александрида је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука