Иван Ивковић Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=0rTwpeFet5c CD СВЕНОЋНО БДЕНИЈЕ, 2008. Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Данче*, Иван Ивковић and LISA је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Псалам 142.Псалам Давидов, када га син гоњаше. (МТ: Псалам 143) ГОСПОДЕ, услиши молитву моју, чуј мољење моје у истини Твојој, услиши ме у правди Твојој. И не иди на суд са слугом Твојим, јер се неће оправдати пред Тобом нико жив. Јер непријатељ погна душу моју, унизио је до земље живот мој; посади ме у тамна места, као мртве од века; и утрну у мени дух мој, смете се у мени срце моје. Помињем дане старе, размишљам о свим делима Твојим, у творевинама руку Твојих поучавах се. Подигох Теби руке моје, душа Ти је моја као земља безводна.(Диапсалма). Брзо ме услиши, Господе, ишчезе дух мој. Не одврати лице Твоје од мене, јер ћу бити сличан онима који силазе у гроб. Чувши ме учини ми ујутро милост Твоју, јер се у Тебе поуздах. Кажи ми, Господе, пут којим да пођем, јер Теби уздигох душу моју. Избави ме од непријатеља мојих, Господе, јер Теби прибегох. Научи ме творити вољу Твоју, јер си Ти Бог мој. Дух Твој Благи нека ме води на земљу праву. Имена Твога ради, Господе, оживи ме, правдом Твојом изведи из невоље душу моју. И милошћу Твојом уништићеш непријатеље моје, и погубићеш све који досађују души мојој, јер сам ја слуга Твој. JESSY, Иван Ивковић, LISA and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Псалам 103.Давидов, (о светскоме битију).(МТ: Псалам 104) БЛАГОСИЉАЈ, душо моја, Господа. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Псалам 103.Давидов, (о светскоме битију).(МТ: Псалам 104) ... 24. Како су величанствена дела Твоја, Господе!све си премудрошћу створио;испуни се земља творевине Твоје. ... Zero, Иван Ивковић, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Хвалите Господа на небесима, хвалите Га на висини. Хвалите Га, сви Анђели Његови, хвалите Га, све војска Његове! Хвалите Га, сунце и месече, хвалите Га, све звезде сјајне! Хвалите Га, небеса над небесима и водо над небесима! Нека хвале Име Господње, Јер Он заповеди, и створише сe. Постави их засвагда и зававек, даде наредбу, која неће проћи. Хвалите Господа на земљи, велике рибе и све бездане; Огањ и град, снег и магла, ветар силни, који извршује реч Његову. Горе и сви хумови, родна дрвета и сви кедри, звери и сва стока, бубиње и птице крилате, цареви земаљски и сви народи, кнезови и све судије земаљске; момци и девојке, старци и деца, нека хвале Име Господње; Јер јер је само Његово име узвишено, слава Његова на земљи и на небу. Он је узвисио рог народа Свог, Славу свих светаца Својих, синова Израиљевих, народа који је близу Њега. Zero, Svetlana Pecin-Saraguda and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Mozete li da mi 18. katizmu podelite na slave? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Mozete li da mi 18. katizmu podelite na slave? 119. - 123. Слава: 124. - 128. Слава: 129. - 133. Слава, И сада: Алилуја. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/doc/Psaltir/Katizma18.doc Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Kad smo vec kod toga, sta treba citati pod tim slava? Ja sva tri puta citam i Slava Ocu.. i Aliluja... A prije psalama citam osnovne molitve, od Molitvama Sv.otaca... do Hodite poklonimo se... (ja to zovem osnovne jer su u svim molitvenim pravilima, i nasim i crkvenim jutrenjima i vecernjima i sl.) I ono sto smo prije raspravljali, ja naravno citam stojeci... u crkvi kad se citaju psalmi, doduse, mogu ostali monasi (prisutni) i da sjede, dok oni za pjevnicom, tj.citaci, uvijek stoje... a to smo valjda mi psalme je dobro citati bilo kako, pa ako je neko bolestan, ili ga davi uninije, bolje da cita lezeci ili samo slusa snimak nego da nikako ne prima te rijeci u svoj um... razum i razuman podvig koliko ko moze, ili osjeca da treba, to je najvaznije... inace, ja se 'lijecim' psalmima i Kanonom Bogorodici, koji je i namjienjen za olaksanje muka i boljezni, dusevnih i tjelesnih, tj. slusam ih... narocito onaj snimak valaamskih monaha koji je pojanje, sa sve propratnim molitvama.... Kanon je prijeki lijek a taj pojani psaltir rasciscuje vazduh.. 'kao vosak nadomak ognja'... pojani psaltir https://www.pouke.org/forum/topic/14976-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8/page-4#entry1037311 Kanon Bogorodici https://www.pouke.org/forum/topic/14976-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8/page-3#entry1033531 Иван Ивковић and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Kad smo vec kod toga, sta treba citati pod tim slava? Ja sva tri puta citam i Slava Ocu.. i Aliluja... Tako i ja čitam. bolje da cita lezeci ili samo slusa snimak nego da nikako ne prima te rijeci u svoj um... razum i razuman podvig koliko ko moze, ili osjeca da treba, to je najvaznije... Slažem se, takođe podržavam razne varijante, prilagođavanje... Na internetu se može naći zvučni zapis Psaltira tako što je svaki psalam snimljen zasebno. Nije problem podeliti ga na katizme pod uslovom da već nije i po potrebi slušati. U manastiru Tresije su napravili jako dobre snimke, samo ne mogu da se setim kako sam došao do njih. Ako nekome zatreba neka mi pošalje adresu e-pošte na PP i rado ću podeliti. Orthophill, Дијана. and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Брате, а што не ставиш псалме на dropbox или yandex disc па да то споделиш са све нас? (Нормално ако нема авторски права) Ma ko će da te tuži za Psaltir... U pravu si, nisam razmišljao. Podelio sam ih na katizme i postavio na Google Drive pošto njega već odavno koristim a ne bih da pravim gomile naloga. Evo linka za preuzimanje: Psaltir (manastir Tresije) Саша од Москве, Orthophill, Svetlana Pecin-Saraguda and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Псалам 114.Алилуја.(Пс. 114 и 115 = МТ: Псалам 116) ЗАВОЛЕХ што ће Господ услишити глас мољења мојега, што је приклонио ухо Своје к мени, и у дане моје призиваћу (Га). Обузеше ме болови смртни, опасности адске снађоше ме; жалост и болове нађох. И Име Господње призвах: О Господе, избави душу моју! Милостив је Господ и праведан, и Бог наш милује. Господ чува одојчад; понизих се, и спасе ме. Поврати се, душо моја, у спокој твој, јер ти Господ учини добро. Јер избави душу моју од смрти, очи моје од суза, и ноге моје од склизнућа. Угодићу пред Господом у земљи живих. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Слава: - Слава Оцу и Сину и Светоме Духу И сада: - и сада и увек и у векове. Амин Алилуја!- Алилуја, алилуја, алилуја слава Тебје Боже. Sanja Т., Svetlana Pecin-Saraguda and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 „Упути ме истини својој, и научи ме; јер си Ти Бог спасења мог, Теби се надам сваки дан.“ — (Пс. 25:5) Иван Ивковић, Svetlana Pecin-Saraguda, Саша од Москве and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Август 2, 2014 Пријави Подели Написано Август 2, 2014 Псалам 118. ... 32. Путем заповести Твојих трчах,када си раширио срце моје. ... Саша од Москве, Иван Ивковић and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 3 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука