Бирач Дамир Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Гусле и 10 жица,а некад и више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Волим да слушам псалме за које је урађена мелодија. Често слушам 6. и 85., ријечи и музика ме дубоко потресају, као и 21. у извођењу о.Билбије. Често читам само одабране стихове, најчешће се они односе на страдање и осмишљавање страдања и наду у вишњу правду. 15- 1. Благосиљаћу Господа Који ме је уразумио; а још и до ноћи поучише ме бубрези моји. 2. Провиђах Господа преда мном свагда,(1) Јер је с десне стране мени, да не посрнем. 3. Тога ради развесели се срце моје, и обрадова се језик мој, а још и тело моје починуће у нади. 4. Јер нећеш оставити душу моју у аду, нити ћеш дати да светац Твој види труљења. Показао си ми путеве живота, испунићеш ме радошћу с лицем Твојим; красоте су у десници Твојој до краја 17 ЉУБИЋУ Те, Господе, снаго моја. Господ је утврђење моје, и прибежиште моје, и избавитељ мој, Бог мој, помоћник мој, и уздаћу се у Њега; заштитник мој, и моћ спасења мога, и заступник мој. Обузеше ме болови смртни, и потоци безакоња смутише ме. Болови адски сколише ме, претекоше ме замке смртне. И кад се мучих, призвах Господа, и Богу моме завапих; услиша од храма Свога светога глас мој, и вапај мој пред Њим доћи ће у уши Његове 21 2. БОЖЕ, Боже мој, (чуј ме) зашто си ме оставио?(1) далеко су од спасења мога речи крикова мојих. 3. Боже мој, вичем у дану и не чујеш; и у ноћи, и нема (одговора) на агонију моју.. 7. А ја сам црв а не човек, подсмех људима и руг народу. 8. Сви који ме видеше ругаше ми се, говораху устима, климаху главама: 9. Уздао се у Господа, нека га избави!(2) Нека се спасе, ако га хоће! 1. Немој одступити од мене, јер је невоља близу, а нема помоћника. 2. Као вода разлих се, и расуше се све кости моје; поста срце моје као восак топљен у утроби мојој. 3. Сасуши се као опека снага моја, и језик мој прилепи се за грло моје, и у прах смртни низвео си ме. 4. А Ти, Господе, не удаљи помоћ Твоју од мене, похитај да ме заштитиш. 5. Избави од мача душу моју, и из руке псеће јединицу моју. 6. Спаси ме из уста лављих и од рогова носорога смерност моју. 26. Не окрени лице Твоје од мене, и не уклони се у гњеву Своме од слуге Твога. Буди ми помоћник, не одбаци ме и не напусти ме, Боже Спаситељу мој. Јер отац мој и мати моја оставише ме, а Господ прихвати ме.. Верујем да ћу видети добра Господња у земљи живих. Потрпи Господа, јуначи се и снажи се, срце моје, и потрпи Господа. 30- А ја се уздах у Господа. Радоваћу се и веселићу се милости Твојој. Јер си погледао на понижење моје, спасао си од невоља душу моју, Помилуј ме, Господе, јер сам жалостан; смути се од јада око моје, душа моја и утроба моја. Јер ишчиле у муци живот мој, и године моје у уздасима; изнеможе у сиромаштву снага моја, и кости моје сатреше се. 38. Јер у Тебе се, Господе, поуздах; Ти ћеш ме услишити, Господе Боже мој. А ја сам на ударце спреман, и бол је мој стално преда мном. Јер безакоње моје ја ћу објавити, и бринућу се за грехе своје. 66. БОЖЕ, смилуј се на нас и благослови нас, јави светло лице Твоје на нас,и помилуј нас. Данче*, Пг and JESSY је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 ponekad i onaj "velicaj duso moja Gospoda" mislim da je 108mi? јел` можда 104. .... :.mislise.Благосиљај, душо моја, Господа! Господе, Боже мој, велик си веома, обукао си се у величанство и красоту. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Псалм 50 и Псалам 69.(јако прија мојој души) За крај, Давидов, за спомен, да ме спаси Господ. (МТ: Псалам 70) 2.БОЖЕ, на помоћ моју пази; 3.Господе, да ми помогнеш похитај. Нека се постиде и посраме који траже душу моју; нека се врате натраг, и нек се посраме који ми хоће зала; 4.да се поврате одмах постиђени, који ми говоре: добро, добро! 5.Нека се обрадују и узвеселе због Тебе сви који те траже, Господе, и да говоре свагда они што љубе спасење Твоје: Да се узвелича Господ! 6.А ја сам ништ и убог, Боже, помози ми. Помоћник мој и Избавитељ мој јеси Ти, Господе, не закасни. Драшко, JESSY and Пг је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 јел` можда 104. .... :.mislise. Благосиљај, душо моја, Господа! Господе, Боже мој, велик си веома, обукао си се у величанство и красоту. Псалам 103 1. Благосиљај, душо моја, Господа, и све што је у мени свето име Његово. 2. Благосиљај, душо моја, Господа, и не заборављај ниједно добро што ти је учинио. 3. Он ти прашта све грехе и исцељује све болести твоје; 2 Мој. 15:26, Иса. 33:24, Јер. 17:14, Мат. 9:2, Мар. 2:5, Лука 7:47 4. Избавља од гроба живот твој, венчава те добротом и милошћу; 5. Испуња добрим жеље твоје, понавља се као у орла младост твоја. Псал. 24:2 6. Господ твори правду и суд свима којима се криво чини. 7. Показа путеве своје Мојсију, синовима Израиљевим дела своја. Псал. 147:19 8. Милостив је и добар Господ, спор на гнев и веома благ. 2 Мој. 34:6, 4 Мој. 14:18, 5 Мој. 5:10, 2 Сам. 24:14 9. Не гневи се једнако, нити се довека срди. Псал. 30:5, Иса. 57:16, Јер. 3:5, Мих. 7:18, Зах. 8:11 10. Не поступа с нама по гресима нашим, нити нам враћа по неправдама нашим. Језд. 9:13 11. Него колико је небо високо од земље, толика је милост Његова к онима који Га се боје. 12. Колико је исток далеко од запада, толико удаљује од нас безакоња наша. Иса. 43:25, Ефес. 1:7 13. Како отац жали синове, тако Господ жали оне који Га се боје. 5 Мој. 8:5, Иса. 63:15, Мал. 3:17 14. Јер зна грађу нашу, опомиње се да смо прах. 15. Дани су човечији као трава; као цвет у пољу, тако цвета. 16. Дуне ветар на њ, и нестане га, нити ће га више познати место његово. 17. Али милост Господња остаје од века и довека на онима који Га се боје, и правда Његова на синовима синова, 2 Мој. 20:6, Псал. 25:6, Псал. 89:2 18. Који држе завет Његов, и памте заповести Његове, да их извршују. 5 Мој. 7:9, Псал. 119:52 19. Господ на небесима постави престо свој, и царство Његово свим влада. Псал. 47:2 20. Благосиљајте Господа анђели Његови, који сте силни крепошћу извршујете реч Његову слушајући глас речи Његове. Мат. 6:10 21. Благосиљајте Господа све војске Његове, слуге Његове, које творите вољу Његову. 1 Мој. 32:2, Дан. 7:9 22. Благосиљајте Господа сва дела Његова, по свим местима владе Његове! Благосиљај, душо моја Господа! Orion, Пг, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Волим и читам све! Овај ми је леп: Псалм 91 КОЈИ живи у помоћи Вишњега, под кровом Бога Небескога настаниће се. Рећи ће Господу: Заступник мој јеси Ти, и уточиште моје, Бог мој, и уздаћу се у Њега. Јер ће те Он избавити од замке ловачке, и од речи метежне. Плећима Својим заклониће те, и под крилима Његовим надаћеш се; као оружјем окружиће те истина Његова. Нећеш се бојати страха ноћнога, од стреле која лети по дану, од ствари која проходи у тами, од сусрета и демона подневнога. Пашће поред тебе хиљада, и десет хиљада с десне стране теби, а тебе се неће дотаћи; ипак ћеш очима својим сагледати, и расплату грешника видећеш. Јер си Ти, Господе, надање моје; Вишњега си поставио за уточиште своје. Неће те зло дотаћи, и ударац се неће приближити стану твоме. Јер ће Анђелима Својим заповедити за тебе,[1] да те сачувају на свим путевима твојим. На руке ће те узети, да се не спотакне нога твоја о камен. На аспиду и змију отровну наступаћеш, и згазићеш лава и змаја. Јер се на Мене поуздао, и избавићу га; покрићу га, јер је познао Име Моје. Призваће Ме, и услишаћу га; са њиме ћу бити у невољи, избавићу га, и прославићу га. Дугим данима (живота) испунићу га, и показаћу му спасење Моје. Пг, JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 за почетак овај: псалам 71: У тебе се уздам Господе немој ме оставити под срамотом вечном. Правдом својом избави ме, и опрости ми, пригни к мени ухо своје и помози ми. Буди ми град где бих свагда долазио да живим, уреди спасење моје; јер си ти град мој и крепост моја, Боже мој! узми ме из руке безбожникове, из руке безаконикове и насилникове. Јер си ти надање моје, Господ је поуздање моје од младости моје. Тебе се држим од рођења, од утробе мајке моје ти си бранилац мој; тобом се хвалим свагда. Чудо сам многима, а ти си моје јако уточиште. Уста су моја пуна хвале твоје, славе твоје сваки дан. Немој ме одбацити под старост, кад ме изда снага моја, немој ме оставити. Јер непријатељи моји мисле о мени, и који вребају душу моју договарају се, говорећи: Бог га је оставио, потерајте и ухватите га, јер га нема ко избавити. Боже, не буди далеко од мене; Боже мој, похитај ми у помоћ. Нек се постиде и погину противници душе моје; нека попадне стид и срамота на оне који ми траже зла! А ја ћу се свагда уздати и понављаћу хвале теби. Уста ће моја казивати правду твоју, сваки дан доброчинства твоја, јер им не знам броја. Ући ћу у сили Господа, Господа, и славићу само твоју правду. Боже, ти си ме учио од младости и до данас казујем чудеса твоја. Ни у старости и кад оседјех немој ме оставити, Боже, да бих казивао моћ твоју потомству,свој омладини силу твоју. Правда је твоја Боже до највише висине; у великим делима, која си учинио, Боже, ко је као ти? Колико си ме пута бацао у велике и љуте невоље, па си ме опет оставио међу живима и из бездана ме земаљских опет извадио. Много си ме пута подизао и понављао утехе. И ја те хвалим уз псалтир,твоју верност Боже мој; певам ти уз гусле, светче Израиљев! Радују се уста моја кад певам теби, и душа моја, коју си изабрао. И језик мој сваки дан казује правду твоју; јер су постиђени и посрамљени који ми траже зла. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 135 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Псалам је тишина душе и раздавање мира. Он умирује пометеност помисли, умекшава раздражљивост душе и уцеломудрује неуздржање. Псалам је посредник пријатељства, сједињење међу далеким, помирење непријатеља. Псалмопојање нам даје једно од највећих добара, љубав, сједињујући људе у један заједнички хор. Псалам је уточиште од демона, ступање под заштиту ангела. Св. Василије Велики Manastir Bradaca, YOKA and Јелина је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 22,50,117,118,135.. Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 да ли можете да издвојите неки стих из псалма који често понављате у себи и ван уобичајених молитви...? ја бих издвојила: Чуј , Господе, речи моје, разуми помисли моје, ( 5.1.) Благосиљај душо моја ,Господа, и не заборављај ниједно добро што ти је учинио. (103.2) Господе! Избави душу моју од уста лажљивих и од језика лукавог. (120.2) Господе! Ти ме кушаш и знаш.(139.1.) Дијана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maks Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Tece iz srca mog rec dobra;rekoh:delo je moje za cara;jezik je moj trska hitrog pisara. Bog nam je utociste i sila,pomocnik koji se u nevoljama brzo nalazi. Smiluj se na me,Boze,po milosti svojoj i po velikoj dobroti svojoj ocisti bezakonje moje. Koji zivi u zaklonu Visnjeg,u senu svemoguceg pociva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Шта мислите о псалму 109. Боже славо моја немој ћутати.... Како га читати и разумети, мени кад читам редом псалме баш није свеједно кад дођем до њега. првих пет стихива су врх али после.... не знам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Bez psalma 50, 22, 135, 136 ne može se... :good2: Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Шта мислите о псалму 109. Боже славо моја немој ћутати.... Како га читати и разумети, мени кад читам редом псалме баш није свеједно кад дођем до њега. првих пет стихива су врх али после.... не знам... можда ти ово помогне...https://www.pouke.org/forum/topic/25038-%D1%82%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BF%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0/page-10#entry860943 nana је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука