Jump to content

Како да се човек заштити од негативне енергије?

Препоручена порука

Ljudi su visoko empaticna bica. Ako u svom okruzenju imate negativne ljude i sami cete trpeti posledice te negativnosti jer ce ona uticati na vas.

Dakle u nama samima je problem a ne u tudjoj "energiji".

Jedino resenje je radovanje zivotu, ljubav prema sebi i drugima i tolerancija za tudje i svoje grehove i negativnosti... Ili sto bi vi vernici rekli- Ljubite gospoda svim srcem.

Sa takvim zivotnim receptom nema te negative koja se od vas nece odbiti ko ping pong loptica...

Радовати се животу , али и молити се Богу за оне особе које не показују емоције и које су у најмању руку , равнодушне према другима.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

...iz ličnog iskustva, jedan od načina: meni pomaže i sveto miro...stavljala bih ga na čelo iz jutra kada bih se probudila, prije nego krenem van, misleći o ljudima koji su negativni u okolini u kojoj boravim, govoreći. OČE BLAGOSLOVI NAS!

Подели на овим сајтовима

...iz ličnog iskustva, jedan od načina: meni pomaže i sveto miro...stavljala bih ga na čelo iz jutra kada bih se probudila, prije nego krenem van, misleći o ljudima koji su negativni u okolini u kojoj boravim, govoreći. OČE BLAGOSLOVI NAS!

Kako neko negativan može da utiče na nas? U kom smislu...na koji način?

Подели на овим сајтовима

Ranije sam bila dosta osetljiva na to, ali sad, pošto se na poslu susrećem sa velikim brojem krelaca, malo sam "učvrstila granicu". 

Ili ovako:

37548695.jpg

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Iscrpljuje te, čini te nervoznim i izvan ravnoteže, ne možeš jesti, spavati, misliti, imaš noćne more, ako uopšte uspiješ odspavati...

U mom komšiluku je živjela baka koju su svi izbjegavali, tvrdeći da zrači negativnom energijom. Posmatrala sam je. Uvijek u crnom, pogrbljena, lice naborano, lijeva strana nakrivljena  sa spuštenim kapkom. U prolazu je znala da promrmlja nešto nerazgovjetno i ljudi su joj se sklanjali s puta.

Jednom prilikom srela sam je dok se vraćala iz prodavnice. Jedna od kesa je pukla i prosulo se sve iz nje. Bezuspješno je pokušavala da pokupi sve što je ispalo. Prišla sam i pomogla. Nije mogla sama odnijeti do stana pa sam ponudila pomoć, što je sa osmijehom prihvatila. Čudan osmijeh. Smijala se samo jedna strana lica...

Kad sam ušla u njen stan, moj pogled se zadržao na slikama...onda je krenula njena priča. Sahranila je u ratovima muža i dva sina...zato ne skida crninu. Težak život i tuga su ostavili trg na njenom licu (pareza facijalisa), problem sa kičmom joj ne dozvoljava da funkcioniše valjano...sama i tužna.

Pričala je dugo a ja sam je slušala...na kraju se zahvalila i najtoplije me zagrlila.

Osjećala sam se lijepo, toplo...i da priznam, odavno nisam osjetila takav mir.

Zahvalna sam joj na tome.                       

Eto...kakva greška, kakav loš sud.

Energija koju mislimo da reflektuju ljudi i cijenimo je lošom, u stvari je samo naša nesigurnost i naše neznanje. Nadam se da će nam oprostiti što smo ih etiketirali kao takve  i što smo ih osudili na izbjegavanje jer ne znamo sve.

Bajalice kojima pribjegavamo da bi se zaštitili, potvrđuju naše neznanje (neću biti stroga da kažem – naš primitivizam).

Znači, nije loš osjećaj koji imamo njihov proizvod ili uticaj njihove energije, već je to naše... samo treba da pogledamo dublje u sebe i nađemo razlog za to.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

A sta ako je tvoj bliznji pun negativnosti i koliko god da te ne dotice i ne pogadja, jednostavno dosadi i dodje ti da....ne znam sta mi dodje....da li je prekid svake komunikacije sa takvom( bas bliskom osobom ) resenje?

Prijatelje mozemo birati, rodbinu ne, ali da li treba trpeti takvu rodbinu....ili jednostavno treba samo otici bez osvrtanja.....sve sam pokusala i da kontakt svedem na minimum, a i taj minimum je prilika njoj ,da sve svoje frustracije i nezadovoljstvo sobom i sopstvenim zivotom istrese na mene....

To je beskrajni niz optuzivanja, osudjivanja, kritike.........ma slucaj za psihijatriju......i sto vise razumevanja, tolerancije ili nehebavajuceg stava pokazem....to gore. Nekad cutim samo, gledam svoja posla, ona ide za mnom i tanca, nekad potvrdjujem, jeste u pravu si, nekad je zapitam jel sa njom sve u redu psihicki, jel je nesto muci....kakav problem ima u vezi mene....ali sta god da kazem ili uradim....ja sam kriva  :)))

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...