Jump to content

Православна порука, мисао дана....

Препоручена порука

On 8. 7. 2024. at 19:11, Ralex рече

Zato je najbolje ne imati ništa svoje jer carstvo Božije je namenjeno siromašnima. Evo ja nemam ništa svoje, sve što imam Bog mi je dao, Odrekao sam se svega i vratio Bogu sve što sam bio prisvojio pa nek sad on brine o tome. I fala Bogu on se o svemu šta mi je dao stara bolje od mene.

A ti što poštuju svoje to im je obično izgovor da od onoga šta su ukrali od Boga nikome ništa ne daju, Jer Bog je stvorio zemlju i sve što je na njoj i dao ljudima na korišćenje, A mi smo ukrali od Boga i sad imamo svaki svoje koje treba da poštujemo više od bližnjih.

Mislimo; mora da je isus pogrešio kad je rekao da ko se ne odrekne svega, pa o roditelja,i žene i dece nije njega dostojan

Expand  

Al za ono što hoćeš moraš se boriti i to braniti od zla naravno uz pomoć Boga ..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 15. 7. 2024. at 11:48, Šmgo рече

Al za ono što hoćeš moraš se boriti i to braniti od zla naravno uz pomoć Boga ..

Expand  

Ni za šta se ne moraš boriti do s duhovima zla da sačuvaš svoju dušu. Ono šta je Bog namenio tebi On će čuvati i niko ti to neće moći uzeti. A ono šta Bog nije namenio tebi uzalud čuvaš na kraju ćeš ostati bez toga. 

Подели на овим сајтовима

Ту морамо стати; то је обзир тај
Што беди нашој продужава век!
Јер ко би поднео светске шибе, руге,
Неправде силних и злоставе гордих,
Бол презрене нам љубави, насиља,
И обест власти, понижења која
Од невредних трпи стрпљива заслуга –

Кад сам себи можеш слободу да даш
И голим ножићем? Ко би вукао
Товар, под умором живота стењући
И знојећи се, да страх
Не буни од нечег по смрти, од тајне
Земље, с чијих међа још ни један путник
Вратио се није? То нам вољу збуни
И чини да рађе подносимо зла
Која су ту већ него да летимо
Онима другим, непознатим још?
Тако свест страшљивце прави од свих нас;
И тако природној боји одлуке
Бледило мисли да болешљив лик,
Те предузећа велика и смела
Отуда криво окрену свој ток
И губе име дела. 

В. Шекспир

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Šta vrana zna o slobodi?! Sedi na žici od bandere posmatra i laje ko pas. Govori ja znam, a ubija govorom. Ne zna da je zarobljena, da joj to pseći život dobacuje misli...Graćke, dosađuje, ponekad se uplaši, pa zaćuti kad se pojavi neko bitan i dalje nesvesna svojih praznih reči...Sve je crno, ropće, psuje priziva tamu. Orao sve to vidi podigne se više i ode dalje. Nije njemu život da leti na toj frekvenciji... Gotov je gotov je ponavlja vrana, jer ne može da podnese svoju ograničenost... Eh da je samo svesna te ograničenosti. Zato se žali na život, na sve. Jedan je kriv za sve. Ponavljaju gladne vrane, a opet nabavljaju sebi hranu i i dalje ružno zvuče, samo mrače...

Подели на овим сајтовима

Приче Соломунове, глава 9.

1  Премудрост сазида себи кућу, и отеса седам ступова;

2  Покла стоку своју, раствори вино своје, и постави сто свој.

3  Посла девојке своје, те зове сврх висина градских:

4  Ко је луд, нека се уврати овамо. И безумнима вели:

5  Ходите, једите хлеба мог, и пијте вино које сам растворила.

6  Оставите лудост и бићете живи, и идите путем разума.

7  Ко учи подсмевача, прима срамоту; и ко кори безбожника, прима руг.

8  Не карај подсмевача да не омрзне на те; карај мудра, и љубиће те.

9  Кажи мудроме, и биће још мудрији; поучи праведног, и знаће више.

10 Почетак је мудрости страх Господњи, и знање је светих ствари разум.

11 Јер ће се мном умножити дани твоји и додаће ти се године животу.

12 Ако будеш мудар, себи ћеш бити мудар; ако ли будеш подсмевач, сам ћеш теглити.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Бог не кажњава

Старац је доживљавао љубав Новога Завета и све је вредновао мерилима те љубави. Једном приликом говорио сам му о моралној кризи нашег времена, која је, уз помоћ изузетних аудио-визуелних средстава комуникације, добила облик универзалне епидемије демонских размера какве није било у историји. Старац се тужно саглашавао, али ништа није говорио. Но, кад сам му рекао како се плашим да ће Бог допустити врло оштре казне како бисмо се уразумили, он узврати речима: “Не, Бог не кажњава; удаљавајући се од Бога, човек кажњава сам себе. Рецимо: овде је вода, тамо је ватра. Слободан сам да изаберем. Ставим руку у воду – хладно је, ставим је у ватру – пече”.

Старац Порфирије, подвижник љубави – прозорљиви чудотворац

Подели на овим сајтовима

„Врлине су зраци Сунца правде, који сијају зарад нашег просветљењаˮ (Свети Григорије Ниски)

Подели на овим сајтовима

Гледај да импонујеш не својим знањем и својом ученошћу, него својим смирењем и другим еванђеоским врлинама.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

"Љубав је највиша врлина. Све што човек дели са другима смањује се - осим љубави. Што је више дајете, више је имате."

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...