Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

о. Срђан описао је брак као троугао. У дну су муж и жена, а у врху Христос. Што су муж и жена ближи Христу то су и ближи једно другом.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Brak je nešto uzvišeno, nešto blagodatno, i nešto što pokreće čovjeka.. sam Gospod je blagoslovio brak u Kani Galilejskoj, sa pretvaranjem iz vode u vino..i naravno još ranije sa zapovješću"rađajte se i množite se", medjutim danas brak je izgubio svoj smisao kakav je imao ranije...samo kad pogledamo naše bake i djedove koji su ostarili zajedno i kad uporedimo sa današnjom situacijom dobijemo jedan žalostan uvid u postojeće stvari...malo je danas trpljenja u braku, često je iz interesa, ali čisto egoistički brak u smislu zadovoljavanja seksualnih potreba danas je prisutan...zato i brakovi kratko traju kada se ohladi ta strast a nema ljubavi..često u medjuvremenu i djeca dodju pa prilikom razvoda bude patnje i velikih ožiljaka u dječijoj duši koja nije to ničim zaslužila....

Подели на овим сајтовима

On 21. 10. 2012. at 0:33, Драган Алексић - Алекса рече

о. Срђан описао је брак као троугао. У дну су муж и жена, а у врху Христос. Што су муж и жена ближи Христу то су и ближи једно другом.

Jos kad uzmemo u obzir i savete o uzdrzanju od seksa pre braka i "Јер гдје су два или три сабрана у име моје, ондје сам и ја међу њима." sticem prilicno degutantnu i blasfemicnu sliku... Formalizovanje privatnih odnosa dvoje ljudi od bilo koga sa strane mi deluje kao los princip. Bliskost izmedju dvoje ljudi je samo njihova stvar.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 21. 10. 2012. at 9:16, drvce рече

Jos kad uzmemo u obzir i savete o uzdrzanju od seksa pre braka i "Јер гдје су два или три сабрана у име моје, ондје сам и ја међу њима." sticem prilicno degutantnu i blasfemicnu sliku... Formalizovanje privatnih odnosa dvoje ljudi od bilo koga sa strane mi deluje kao los princip. Bliskost izmedju dvoje ljudi je samo njihova stvar.

da, sex instruktor

ali razliku čini to što nema ništa formalno u recimo, Hristovoj nauci, nego je najbliskije samom sebi i time i drugome

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

On 21. 10. 2012. at 9:16, drvce рече

Јупи, сад имамо и богословско оправдање групњака!

Подели на овим сајтовима

@@миомира, ne samo opravdanje, nego i nuznost ako im je neophodan posrednik u ophodjenju.

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 21. 10. 2012. at 9:59, Oglo рече
da, sex instruktor ali razliku čini to što nema ništa formalno u recimo, Hristovoj nauci, nego je najbliskije samom sebi i time i drugome

Malo preksutra nema nista formalno. Ne mogu se smatrati hriscaninom i pravoslavcem, a da ne ispostujem vrlo formalno Sluzenje koje ne moze da se obavi ako se samo "obicni" vernici skupe, potrebna je i strogo uredjena hijrarhija, narocita odela...

U svakom slucaju, mnogo bi mi bolje zvucala ona ideja o trojci da je izlozena obrnutim redosledom - sto su muz i zena blizi jedno drugom... Ovako mi deluje ko da svi treba da se obuku u rize i pravac namastir kako bi bili sto blize jedni drugima.

Подели на овим сајтовима

On 21. 10. 2012. at 15:22, drvce рече

Malo preksutra nema nista formalno. Ne mogu se smatrati hriscaninom i pravoslavcem, a da ne ispostujem vrlo formalno Sluzenje koje ne moze da se obavi ako se samo "obicni" vernici skupe, potrebna je i strogo uredjena hijrarhija, narocita odela...

U svakom slucaju, mnogo bi mi bolje zvucala ona ideja o trojci da je izlozena obrnutim redosledom - sto su muz i zena blizi jedno drugom... Ovako mi deluje ko da svi treba da se obuku u rize i pravac namastir kako bi bili sto blize jedni drugima.

Formalnost nije nametnuta već je prihvaćena. Služenje se obavlja svuđe đe su dvoje ili troje u Njegovo ime, pa makar to bili klikeri

Ne mogu dvoje biti bliski ukoliko nemaju sebe. Kada imaju sebe imaju i Hrista. Što su bliži Hristu, bliži su i sebi, a samim tim i Drugome, opet.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

OK, da ne spamujem temu, moj lajk ide ponajvise zbog rekurzije "Idealna je teznja za idealnim." Ko god ima teznju za idealnim, vec je dostigao ideal!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Rastaju se neozbiljni..Malo je onih s ozbiljnim razlozima..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Ima nešto u tome..kršćani bi trebali znati što jr dobro a što nije

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...