Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Pa,ovako na ovu temu me je podstakla jedna druga maliciozna tema.

Ja bih se udala za osobu,koja ima zdravstveni problem,ako bih bila zaljubljena.Udala bih se i za mentalno obolelu osobu.Poznajem neke mentalno bolesne ljude,koji su jako pametni,duhoviti,posteni i uspesni.I imaju svoje porodice.Jedan moj prijatelj je ozenio autisticnu zenu i imaju troje preslatke dece.Mislim da je tim ljudima potrebna ljubav.Uz pomoc psiho i farmakoterapije,kao i razumevanje sredine te se bolesti daju drzati pod kontrolom.A i medicina je,hvala Bogu,napredovala pa se neke bolesti i izlece.Poznajem neke ljude,koji su mentalno oboleli na fakultetu,izlecili se i sad su,hvala Bogu zdravi.

Inace,kad sze moja pokojna sestra razbolela od karcinoma,njen momak je ostao sa njom dve godine,sve do njene smrti.Cela nasa familija mu se divila i postovala zbog toga.Sto bi rekla moja pokojna baka:"Drugi bi savio sipke i setao sa zdravom,a ona bi gledala."

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Е сад - сви знамо какав је био и шта је био уговорени брак. Мене занима ваш став о њему, добре, лоше стране, предности и мане. Да ли су наши преци боље пролазили кад су улазили у брак који им је наметнут или ми данас кад свако бира себи супружника? Изволите  0212_rolleyes

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

ти што нису имали слободе су требали да науче ове што имају слободу шта је важно у таквим заједницама а шта не.

овако, ови што имају слободу, укапирали су га могу ко гаће да мењају једни друге.

фала Богу, има и нормалних људи  sideways9 :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ма Лото је Лото, нема везе ко извлачи лоптице...

greengrin

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Svi smo svjesni negativnosti koje je ovakav brak imao - ali da li je imao prednosti? I ako jeste koje su po vašem mišljenju?

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

ја не видим ниједну предност уговореног брака, поготово што сам из фазона слободне воље.

колико не видим ни један екстрем исламског поимања уговореног брака женске деце и одраслих и мушке деце и одраслих, толико исто не видим поенту уговорених бракова богатих са запада.

мислим да не бих бирао ни средину, него бих ишао на све. ал ја сам идеалиста у тим питањима, јел.

Подели на овим сајтовима

ја не видим ниједну предност уговореног брака, поготово што сам из фазона слободне воље.

Види се да ниси ожењен... У браку не постоји слободна воља. 0212_rolleyes

Имам пријатеље Индијце чији је брак био уговорен, они се супер слажу и воле. Једном смо у неком друштву причали о томе, они уопште нису против, нити огорчени као "жртве" - иако су веома савремени по свим схватањима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :drugarstvo: link=topic=15347.msg473806#msg473806 date=1309375462]

Види се да ниси ожењен... У браку не постоји слободна воља. prstgore

Имам пријатеље Индијце чији је брак био уговорен, они се супер слажу и воле. Једном смо у неком друштву причали о томе, они уопште нису против, нити огорчени као "жртве" - иако су веома савремени по свим схватањима.

не кажем да нема примера нормалности, или да имам нешто против таквих примера, ал кажем да не видим предности.

Подели на овим сајтовима

Mа немој! Па нису огорчени зато што се слажу и воле. Видео бих их да су извукли неког с ким се не слажу и не воле.

Подели на овим сајтовима

Мада, ја изузетно ценим родитељско мишљење о нашем избору. Наравно, не рачунам случајеве где су матори прсли и постали џангризави, па имају ко зна шта против, већ кад су нормални људи. Некако умеју да осете, нарочито мајке...

Подели на овим сајтовима

Мада, ја изузетно ценим родитељско мишљење о нашем избору. Наравно, не рачунам случајеве где су матори прсли и постали џангризави, па имају ко зна шта против, већ кад су нормални људи. Некако умеју да осете, нарочито мајке...

ja vise ne cjenim roditeljsko misljenje...sad bi me dali i crnom ciganinu,samo da me se rijese :drugarstvo:

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...