Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

obrisani su spamovi napisani nakon jednog od sasvim uobicajenih upozorenja da se ne spamuje vise na temi...inace, ko nije video do sada, zeleni urednici to pisu zelenom bojom, a crveni - crvenom...

dakle, nastavite da pisete o samoj temi...nije fer da posle 190 stranica kvarite temu ...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 12. 8. 2018. at 15:03, Muramasa рече

Takoe!

Ženski tvrtkoliki kriterijumi, da vole imućne su mehanizam prirodne selekcije, koji ne favorizuje bezgaćnike.

Expand  

Poznajem neke žene kojima materijalni status nije bio ključni kriterijum u izboru partnera,kasnije muža,nego je prednost data nekim drugim potencijalima.Niti je pravilo da svaki koji ima dobar materijalni status nema druge kvalitete,niti da je svako ko nema neki zavidan materijalni status jak na drugim aspektima.Generalizivanje stvari nije baš pouzdan metod,u mnogo čemu,pa ni kada su muškarci u pitanju.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 15:11, Нифада рече

Poznajem neke žene kojima materijalni status nije bio ključni kriterijum u izboru partnera,kasnije muža,nego je prednost data nekim drugim potencijalima.Niti je pravilo da svaki koji ima dobar materijalni status nema druge kvalitete,niti da je svako ko nema neki zavidan materijalni status jak na drugim aspektima.Generalizivanje stvari nije baš pouzdan metod,u mnogo čemu,pa ni kada su muškarci u pitanju.

Expand  

Без обзира на ком је месту ''материјални статус'' као критеријум за брак, јер ако је уопште укључен као критеријум, то је онда само трговина.

На првом или стотом месту, нема разлике, осим у цени.

За чист брак би једино мерило требало да буде човек.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 16:15, todor рече

Без обзира на ком је месту ''материјални статус'' као критеријум за брак, јер ако је уопште укључен као критеријум, то је онда само трговина.

На првом или стотом месту, нема разлике, осим у цени.

Expand  

Ako si pratio diskusiju,materijalni status je veoma istican,i u tom kontekstu sam pomenula.Ovde nije tema samo onošto je nama lično ključni kriterijum,nego komentarišemo i neke društvene pojave.Šta je čovek i ko je čovek,to je tek tema o kojoj se može diskutovati.Jer kada nešto pomenemo,uvek je pitanješta ko pod tim podrazumeva. 

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 16:15, todor рече

Expand  

Pošto je čovek duh, duša i telo, znači može da se gleda i telesna lepota? :)))

• Свиђа ми се 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 17:20, Smaragdni kamičak рече

Pošto je čovek duh..

Expand  

Нее.. Каспер је дух, човек је душа.

On 12. 8. 2018. at 17:20, Smaragdni kamičak рече

Pošto je čovek duh, duša i telo, znači može da se gleda i telesna lepota? :)))

Expand  

Нормално је гледати тело, али никако одвојено од духа, јер ако дух не ваља, џаба тело.

Каке паре, јахте, каке глупости.

Има оне које кажу: Па ја сам скромна, мени не треба много, довољно је то и то само.

Какве везе има колико јој треба, кад је и код ње љубав на продају, само што је доступнија, обухвата шире тржиште.

Подели на овим сајтовима

Хришћански Брак према учењу Светог Јована Златоустог

''Златоусти учи да љубав мужа према жени, у целини, треба да буде разумно осећање. Треба да буде заснована на духовним квалитетима жене и треба да буде усмерена на исправљање и њено побољшање. Према томе, муж је крив у сопственим очима, пре своје жене, и пре суда Божијег ако остане равнодушан према њеним слабостима и грешкама и не обраћа пажњу на њих. Али, са друге стране, не треба да дозволи да га њени недостаци раздражују и да сурово гони своју жену због њих. Кротост заједно са разумном благошћу и љубављу, најпоузданији су методи за њено побољшање.

Чак и ако је твоја жена много грешила против тебе, говори Златоусти, све јој опрости. Ако узмеш неку са лошим моралом, учи је доброти и кротости. Ако твоја жена има мане, отерај ману, а не жену.

Ако након много искуства нађеш да је твоја жена непоправљива и тврдоглаво се држи својих навика, ни тада је немој отерати, јер је она део твог тела, као што је написано: и биће једно тело. Нека мане твоје жене буду неисцељене, и поред тога ћеш бити веома награђен за размишљање и расуђивање са њом... Ради страха Божијега, треба да патиш толико непријатности и да сносиш лошу жену, као да је она део твог сопственог тела.''

Наталија Семјанко

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 17:45, todor рече

Нее.. Каспер је дух, човек је душа.

Нормално је гледати тело, али никако одвојено од духа, јер ако дух не ваља, џаба тело.

Каке паре, јахте, каке глупости.

Има оне које кажу: Па ја сам скромна, мени не треба много, довољно је то и то само.

Какве везе има колико јој треба, кад је и код ње љубав на продају, само што је доступнија, обухвата шире тржиште.

Expand  

Zamišljam te kao eterično biće koje se hrani kišnim kapima i spava na paperjastom oblačku. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 17:40, Muramasa рече

Po toj logici, žena bi trebalo da može bez ikakvog problema da se uda za bezgaćnika koji nije u stanju ni za sebe da zaradi, a kamoli za porodicu.

Jel bila trgovina i pre 10000 godina kada izabere baju koji vodi napad na mamuta i donosi najbolje šnicle i krzno?

Expand  

Свакако да човек мора да створи, али кажем да то не треба да буде критеријум при одабиру, да нема калкулације.

Кад кажем човек, ту мислим, између осталог, и на оног који има жељу да ствара и да се бори, који у перспективи може да има, па колико буде, а не да се иде на сигурицу, колико прво треба да има, па да причамо.

On 12. 8. 2018. at 17:40, Muramasa рече

Mi koji se deklarišemo kao sajonci, ili neka druga klasa nadljudi, možemo da budemo uspešniji od vas ljudi. :)))

Expand  

Шта, зар ви нисте изумрЕли, још вас има?

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 17:55, todor рече

Свакако да човек мора да створи, али кажем да то не треба да буде критеријум при одабиру, да нема калкулације.

Expand  

Наравноо да створи! Јок ја да радим, а он да рађа децу можда?

Не знам што ви мушкарци толико хејтујете те жене што гледају то ваше материјално стање, па увек су и гледале жене. Колика му је њива, дал има трактор и остало. Како мислиш да родим 5 комада, ако немам чиме да их издржавам?

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 18:00, Smaragdni kamičak рече

Pa ne baš, previše je amorfno

Expand  

До тебе је, немој криво да замишљаш, већ онако како јесте, правилно и јасно обликовано, као кристал. :)))

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2018. at 18:06, todor рече

До тебе је, немој криво да замишљаш, већ онако како јесте, правилно и јасно обликовано, као кристал. :)))

Expand  

Koji kristal, onaj skup? :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...