Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Вала, ја не могу.

a dobro,ti ne možeš ni da podneseš da žena stavi "karmin boje krvi " :0104cheesy:

Значи није ти проблем ако те муж некад превари ? Одлично.

to je samo seks

treba ga demistifikovati

prevara je kad se ne ispoštuje bilo koji dogovor

Danas je vreme apsolutne slobode i ljudi žive prema svojim nagonima.

Hrišćani nikada nisu razmišljali hormonima,i živeli u skladu sa tim tako da je tu stvar vrlo jasna.

upravo to

ako smo hrišćani trudićemo se da prevazidjemo prirodu,zarad viših ciljeva

ali nije sloboda robovati nagonima

sloboda je kad radiš ono što hoćeš a ne ono čime te nagon uslovljava

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Ovde se sad može naširoko pisati,smatram da ako je sa mužem ili ženom sve ok,nema prostora za švljanje.

Svako ima neka svoja shvatanja braka,i sfingeri imaju bračnu zajednicu...

pala smo mi priroda, podlegnemo iskušenju, to nema uvek veze s tim da li je partner ok

:cheesy2:haha, znači svingeri ,gde se toga seti

to nije hrišćanski 70A.gif

• Волим 1

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

pala smo mi priroda, podlegnemo iskušenju, to nema uvek veze s tim da li je partner ok

:cheesy2:haha, znači svingeri ,gde se toga seti

to nije hrišćanski 70A.gif

Dao sam primer držeći se uvodne poruke.

Brak je dosta relativan stvar kai i same veze,na fejsu imaš opciju otvorena veza :)

Ljudi i ljubav drugačije definišu a ovde na sajtu je odredjena grupa ljudi koja ima svoja pravila u vezi date teme :)

Подели на овим сајтовима

Замислите брак у којем је један од партнера жељан слободе и независности и тога да ради шта он хоће. На пример, венчају се двоје људи који се воле и тако то траје једно годину-две и јави се то да једно од њих хоће да ''лудује'' да буде мало слободно, досадно му је. И прође једно месец два врати се он/она свом партнеру пошто му недостајао. Да ли бисте то допустили? 

Исто и у везама. На ово ми је дало идеју једна епизода серије ''Два и по мушкарца'' не знам да ли је гледате. Жена је отишла од мужа и удала се за Чарлија, једног од главних ликова, али после неког времена долази њен прави муж код њега у кућу у потрази за женом. Уместо да пребије Чарлија као што би неко можда урадио, или убио жену од батина, он је мирно рекао да је она таква и да он ту не може ништа. Она му се враћа, објашњава Чарлију истину и одлази са својим мужем који је још и срећан што је добио назад  :laugh:  Све у свему то је серија ипак, комедија, али има таквих случајева у стварном животу. 

Шта би хришћанин на том месту урадио? Трпети или оставити? Шта бисте ви урадили? 

Ma pustis je bre da luduje i ti odes u ludilo pa se posle ponovo vencate na f odeljenju..... greengrin

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

a dobro,ti ne možeš ni da podneseš da žena stavi "karmin boje krvi " :0104cheesy:

Тешко, да.

to je samo seks

treba ga demistifikovati

prevara je kad se ne ispoštuje bilo koji dogovor

Ова изјава ти је већ, благо речено, катастрофа.

Подели на овим сајтовима

Разумем ја вас све да је то ружно тако се понашати.

Него ме занима, шта би хришћанин требао ту да ради? Замислите да је таква ситуација. Има их. Шта бисте урадили? Развели се, свађали се ил бисте трпели? 

Kao i u drugim segmentima života mislim da ni ovde ne postoji recept. Mislim da ne postoji "šta bi hrišćanin trebao da uradi"...neki univerzalni model postupanja u sličnoj situaciji.Nije svugde isto, nekom je bolje trpeti, nekom rezvesti se...neka se i svadjaju ako treba. Dok je god odnos takav da vodi spasenju...dobro je.

Подели на овим сајтовима

Разумем ја вас све да је то ружно тако се понашати.

Него ме занима, шта би хришћанин требао ту да ради? Замислите да је таква ситуација. Има их. Шта бисте урадили? Развели се, свађали се ил бисте трпели? 

Тужиш жену за претрпљени бол и патњу и неку материјалну штету шта знам расипање кућног буџета. И онда кад добијеш парницу пошто она нема довољно пара да плати судске трошкове и парницу ти учествујеш заједно са њом у плаћању по пола.

Подели на овим сајтовима

a muškarcima se desi da švrljnu.

погреши човек  greengrin 

звучи ко , деси ми се да попијем по некад :D 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ја својој жени дајем слободу, али сам јој рекао, и она то зна, да ако наруши брачну верност прво ће добити физичке батине а онда можемо све из почетка...праштање, покајање и све по реду.Друго,  никад на такву врсту преваре не бих одговорио истом мером.

Подели на овим сајтовима

Ја својој жени дајем слободу, али сам јој рекао, и она то зна, да ако наруши брачну верност прво ће добити физичке батине а онда можемо све из почетка...праштање, покајање и све по реду.Друго,  никад на такву врсту преваре не бих одговорио истом мером.

Чекај,јел стварно мислиш да ако је избатинаш,да можете онда испочетка?

Ја мислим да не,сама помисао да поред тебе лежи жена,која је пре неки дан  своје тело дала другом, батине не могу избацити из  главе,на дуже стазе...

Једино да је лемаш сваки дан... 4chsmu1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...