Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Da li ima nesto gore od braka,dece i pateticne srecne porodice....fuj

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Има, усамљени кул људи.

To je strah od samog sebe!

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

ko te je naljutio ?  :D  :D  :D

kriziram...:D

Подели на овим сајтовима

Брак је за мене, кад је жена неурозна и галами и стално нешто звоца, а ја останем смирен у души и иштем од Бога да срцу њеном дадне спокоја, не мене ради, већ ње ради или се и ја унервозим и ражљутим и почњем да сијевам на њу.

Подели на овим сајтовима

Igrom sluchaja sam sinoc odgledao jedan prosechan, pun shablona i glupih replika bez kojih ni jedan ljubic, romantichna komedija da kazem, film ne moze da prodje. Bio je tu jedan lik koji je imao najduzu vezu 2 nedelje(bilo je i duzish naravno, ali ujutru kada se cura probudi njega u krevetu nema), a u svojim 40-im je mozda. Jednostavno se boji veza, vezivanja i na kraju povredjivanja. Imao je losh uticaj kada je bio mali, a i bile su tu neke stvari koje su mi srce prepolovile. Odlazi na svadbu svog brata, prilazi sa stavom ako neshto sluchajno prodje u krivu ibavicu te ja nishta se ti ne brini. I tako se dalje radnja odvija i na kraju on shvati da zista jednu curu voli i da zeli da provede ostatak zivota sa njom. Ja sam josh uvek mlad, nezreo iako imam drugare iz gimnazije koji su vec nekoliko godina u braku i imaju decu. Za sada je meni to ne zamislivo. Sve je to predivno, ali.. Da li je samo ljubav dovoljna da bi ste ushli u tu zajednicu i shta za vas to predstavlja ?

Po pravoslavlju brak je sveta tajna,savez muža,žene i Boga. Najčešće u naše doba nastaje iz strasti ili ljubavi,mada za Ljubav je uvijek potrebno vreme i kompatibilne ličnosti. Dučić kaže da ljubav čini muškarca boljom osobom,dok žene postaju razmaženije i neozbiljnije,imamo dva suprotna događaja koji se međusobno kao cijelina poništavaju i ispunjavaju onaj princip dva tijela jedan duh.to sve može biti lako narušeno grehom,taj savez sa bogom jako lako puca,nije izgleda svako dostojan te svete tajne,to vidimo svaki dan oko sebe masovno.još bi nešto dodao,gledao sam pokojnog patrijarha Pavla na televizoru prije,on je citirao ja mislim jednog indijskog filozofa koji kaže,da bi muškarac koji se sastoji od 4 dijela muškog od 5 djelova i jednim dijelom ženskog bio najsrećniji potrebno je da nađe ženu koja se sastoji iz 4 dijela žena i jedan dio muškarac.ja bi se složio sa ovim i zato predlažem riješenje  za prajd u beogradu,pošto mi srbi obilujemo ženama muškaračama koje su ženstvene ko traktori,trebalo bi te naše simentalke da spojimo sa ovim gejevima što hoće da paradiraju,jer su kompatibilni između sebe,e pošto naše simentalke ne ispunjavaju svoju ulogu one su krive za paradu,ne gejevi i treba njih da bijemo ne jadne gejeve :)

Подели на овим сајтовима

Често у шали кажем да ће света тајна брака,за мене и остати само тајна... joooj

Неко је овде споменуо самоћу,и могу рећи да кад се ушушкаш у њу, постаје врло зезнуто...тешко је изаћи из тог самоугађачког живота,у исто време је волиш и мрзиш, а шта буде преовладало од та два осећања, толико ћеш бити ближи или даље од брака.

Конкретно о браку,немам шта друго рећи,осим да је ипак боље бити срећно неожењен (неудата), него бити у несрећном браку.

п.с. Дистанцирана: на захтев твојих верних фанова,врати аватар слику   :0442_feel:  

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Често у шали кажем да ће света тајна брака,за мене и остати само тајна..

nemoj da tako bude,nema ništa gore od samoće,možeš da je privremeno pokrivaš drugim praznim stvarima,ali osvetiće ti se,bar ja tako mislim,nismo svi isti

Подели на овим сајтовима

За мене је брак и породица супер ствар...

Коначно живот има смисла...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Za mene je brak dusevna tamnica,a deriste ne bih rodila ni za milijardu evra. 

Подели на овим сајтовима

Често у шали кажем да ће света тајна брака,за мене и остати само тајна... joooj

Неко је овде споменуо самоћу,и могу рећи да кад се ушушкаш у њу, постаје врло зезнуто...тешко је изаћи из тог самоугађачког живота,у исто време је волиш и мрзиш, а шта буде преовладало од та два осећања, толико ћеш бити ближи или даље од брака.

Конкретно о браку,немам шта друго рећи,осим да је ипак боље бити срећно неожењен (неудата), него бити у несрећном браку.

п.с. Дистанцирана: на захтев твојих верних фанова,врати аватар слику   :0442_feel:  

Hahahaha hvala radosti...autograme dajem posle 17h...Nece da mi ucita,pise da mogu samo slike u dzaku sa maramom na glavi.

Подели на овим сајтовима

jel ti to i na ovoj temi čuvaš nevinost  12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:

Aha,rekoh vec da sam u celibatu..:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...