Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Muško u ženi želi mamu, a žensko u mužu želi tatu, tako nekako... 0102_laugh

greengrin-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='greengrin' /> ;)-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='greengrin' /> :)-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='greengrin' />
Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Једино истинско је послушање Богу, а човеку је могуће само док је у складу са њим, иначе послушност постаје непослушност. Ко више воли или се пре повинује ближњем од Бога, то га удаљава и од Бога и од ближњега и од себе самога. Али то не значи да не треба увек да тежимо идеалном, како бисмо иначе било шта у животу извојевали. И кад неки уређај не ради како треба, не гледамо како да га растуримо, него како да га поправимо, а колико су претежнији човек или породица.

чак и сам Бог снисходи човеку из љубави и занемариће свако правило и закон, а камоли ће човек својим најближима од свих ближњих.  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

0102_laugh, to pricam sve vreme-ima nas raznih. Uostalom, ima muskaraca koji bas vole dominantne, jake zene. Zapravo, kad malo vratim film unazad, vrlo cesto sam cula komentare da ne vole te "poslusne", vec jake, vatrene, znaju sta hoce od zivota. "Poslusne" zene su im uglavnom dosadne, a i veliki su teret, tesko je o svemu odlucivati.

Mislim da problem kod ljudi je sto zamisljaju da postoji neka 'zenska priroda' i 'muska priroda' zacrtana negde na nebu i koja podrazumeva to to i to. I onda odatle slede pravila kako je ispravno ziveti u skladu sa takvom prirodom.

Tako nesto ne postoji, moze da postoji jedino neki imaginarni stereotipni prosek, od koga stvarni ljudi odstupaju kol'ko hoces.

Fu** the rules greengrin.

dead on.  greengrin
Подели на овим сајтовима

Muško u ženi želi mamu, a žensko u mužu želi tatu, tako nekako... greengrin

Dragi,šališ se,zar ne?  greengrin greengrin greengrin 0102_laugh
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

0102_laugh, to pricam sve vreme-ima nas raznih. Uostalom, ima muskaraca koji bas vole dominantne, jake zene. Zapravo, kad malo vratim film unazad, vrlo cesto sam cula komentare da ne vole te "poslusne", vec jake, vatrene, znaju sta hoce od zivota. "Poslusne" zene su im uglavnom dosadne, a i veliki su teret, tesko je o svemu odlucivati.

Mislim da problem kod ljudi je sto zamisljaju da postoji neka 'zenska priroda' i 'muska priroda' zacrtana negde na nebu i koja podrazumeva to to i to. I onda odatle slede pravila kako je ispravno ziveti u skladu sa takvom prirodom.

Tako nesto ne postoji, moze da postoji jedino neki imaginarni stereotipni prosek, od koga stvarni ljudi odstupaju kol'ko hoces.

Fu** the rules greengrin.

dead on.  greengrin

Pridruzujem se  greengrin

Подели на овим сајтовима

имам једно глупо питање за ове цитатологе: а шта се дешава кад је жена јача, интелигентнија и горећа да вуче у браку - јел и тад треба да слуша свог млаког мужића по сваку цену или он треба да се приволи да научи и да пусти жену да вози?

мисим, мени је то ко вожња аута: ако не умеш, плашиш се или си уморан - пусти другог пре него се слупате негде.

није као да је брак нека наднаука и треба да се докторира здрав разум, аман.

sigurno,

a ja sam čitao u novinama,da je onaj oženio bakutana starijeg 50-ak godina,

šta da se radi  greengrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='greengrin' />

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Fu** the rules 0102_laugh.

Нема небо никакве везе.

Постоји женска, и мушка природа. Она није апсолутна, и строго поларизована. Рецимо мушка природа је да су мушкарци физички јачи од жена, мада има доста жена које су јаче од неких мушкараца, али то опет не ремети ту чињеницу да је мушки род физички јачи од женског.

Исто тако има у других детаља које одликују женску природу, а које одликују мушку.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

али то су само детаљи, склоп који није довољно различит да не би могао да се не споји и живи као једно.

није нико ни хтео да негира тело, и све оно што носи са тиме.

Подели на овим сајтовима

али то су само детаљи, склоп који није довољно различит да не би могао да се не споји и живи као једно.

Не може живети као једно у смислу да се стопи. Стапање не, али заједница да. У томе су довољно различити, али не толико да не могу живети као једно, као заједница.

Можда можемо и говорити о све мањој различитости како временом женско и мушко обитавају у заједници, рецимо у браку.

Али на почетку, женска и мушка природа имају своје карактеристике много више истакнуте.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Не може живети као једно у смислу да се стопи. Стапање не, али заједница да. У томе су довољно различити, али не толико да не могу живети као једно, као заједница.

Можда можемо и говорити о све мањој различитости како временом женско и мушко обитавају у заједници, рецимо у браку.

Али на почетку, женска и мушка природа имају своје карактеристике много више истакнуте.

о томе ти и причам  0110_hahaha

ili u prevodu: deda i baba su blizanci  0110_hahaha

јеп, једнодиханије  leteti
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Обавеза мужа и жене ја да се воле, а када се воле онда ће се и поштовати, обавеза је да рађају, подижу и васпитавају дјецу а све остало долази како нам вријеме одреди. Ја лично нисам за подјелу ко ће бити главни, већ за узајамно договарање...

ВЕРА

НАДА

ЉУБАВ

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Свака жена ће се сама покорити - предати (не у робовском смислу наравно) мушкарцу који има став, има карактер, зна шта хоће у животу, има ауторитет, домишљат је, ријешава проблеме итд....

Тако да обавеза мужа јесте да буде лидер и ауторитет, чиме он и јесте као такав глава жени. Сви народи света су били патријархални не зато што је то неки антички масон направио завјеру, него просто што је природа жене таква да воли лидере у мушкарцима. Када кажем лидер не мислим на тиранина, него спосбног и домишљатог човјека. Жена ће се сама обавезати таквоме на послушање.

likefaceeeeeeee men875847'0789 a gde zivi ta vrsta muskaraca ?

• Волим 1

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...