Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

па лепо преслушај свих 6 беседа, па ћемо онда лако ...

Могу ја да преслушам и шта ако се не будем сложио, хоћу ли онда бито ко није добро чуо због "ђавоље направе"?

Зато мислим да може лепо и да се објасни, ако је о.Јустин говорио да је полан однос прије брака сасвим  благословен да се то лепо образложи у светлу црквеног предања. Па тако да имам адекватно објашњење па онда могу и опет преслушати па упоредити.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Нисам слушао комплетну беседу, само знам да има њих који приговарају на неке ставове оца Јустина, рецимо да је говорио да је сасвим нормално да мушко и женско имају полне односе пре брака.

Е сад пошто видим да овде има стручњака и тумача мисли оца Јустина, молио бих ако неко може да тачно објасни шта је отац Јустин говорио и мислио, дакле када су у питању полни односи пре брака?

Da li ima ista gore od situacije kada neko zauzima stav po odredjenom pitanju, a nije saslusao drugu stranu,da ne govorim da je potrebno pazljivo slusati i cuti onu poentu koju sagovorik zeli da saopsti, a ne onu koja mu se ucitava u njegove reci tj ONU KOJU PROJEKTUJE NASA SLABOST I STRASTI.

Подели на овим сајтовима

Нисам слушао комплетну беседу, само знам да има њих који приговарају на неке ставове оца Јустина, рецимо да је говорио да је сасвим нормално да мушко и женско имају полне односе пре брака.

Е сад пошто видим да овде има стручњака и тумача мисли оца Јустина, молио бих ако неко може да тачно објасни шта је отац Јустин говорио и мислио, дакле када су у питању полни односи пре брака?

Da li ima ista gore od situacije kada neko zauzima stav po odredjenom pitanju, a nije saslusao drugu stranu,da ne govorim da je potrebno pazljivo slusati i cuti onu poentu koju sagovorik zeli da saopsti, a ne onu koja mu se ucitava u njegove reci tj ONU KOJU PROJEKTUJE NASA SLABOST I STRASTI.

Има горе кад те неко убеђује да ниси нешто добро разумео јер ниси добро слушао. Ето ти мене већ унапред убеђујеш да је кључ само добро слушање, дакле нема да се не могу сложити, има да се имам него само добро послушати.

А ја кажем шта је поента да онај ко је већ преслушао и мисли да разуме правилно образложи суштину око које би могло доћи до неразумевања? Јел то нека велика ствар?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Има горе кад те неко убеђује да ниси нешто добро разумео јер ниси добро слушао. Ето ти мене већ унапред убеђујеш да је кључ само добро слушање, дакле нема да се не могу сложити, има да се имам него само добро послушати.

А ја кажем шта је поента да онај ко је већ преслушао и мисли да разуме правилно образложи суштину око које би могло доћи до неразумевања? Јел то нека велика ствар?

Brate,ja nisam o.Justin i ne govorim tim recima i ne u tom kontekstu,pa sve sto bih rekao pogresno cemo se shvatiti, jer na pocetku samog snimka on postavlja celu platformu zasto sve govori i zasto tako otvoreno i da su mladi danas prepusteni sami sebi,jer niko nece otvoreno o tome da prica,pa da ne bi poginula deca i mladi ljudi prinudjen je da govori direktno i trazi manje od dva zla/ali odmah na pocetku kaze sta je jedino blagosloveno i najbolje,ko moze to da cini!/.

Подели на овим сајтовима

па лепо преслушај свих 6 беседа, па ћемо онда лако ...

Могу ја да преслушам и шта ако се не будем сложио, хоћу ли онда бито ко није добро чуо због "ђавоље направе"?

Зато мислим да може лепо и да се објасни, ако је о.Јустин говорио да је полан однос прије брака сасвим  благословен да се то лепо образложи у светлу црквеног предања. Па тако да имам адекватно објашњење па онда могу и опет преслушати па упоредити.

ајде преслушај љуби те брат, па да видимо ту ситуацију заједно и коме је и како и зашто упућена таква беседа, јер ја знам малтене напамет те клипове а ти се присећаш ... знам и који је клип у питању, ал је добро да свих 6 лепо преслушаш да стекнеш и бољи увид какве и зашто је такве беседе држао отац Јустин и што га ми поштујемо као живог светитеља у Гсподу због његовог разлучивања.

ја сам први од њега примио савет из така који ми је живот променио а 6 месеци сам се мучио сваки дан и ћутао сам последњих месец дана, ни са ким нисам проговорио и кренуо сам душом да копним због тога што ми се дешавало ...

и све остало што сам касније од њега чуо било је здраво.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

Justine, odslusaj besede po tri puta i ne pitaj mnogo..... :bla:

Sade (1/17) - The Sweetest Taboo

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

‎,,У животу нисам срео здравије побожног и природнијег монаха!''

Проф. др Владета Јеротић, о оцу Јустину Тасићу

Подели на овим сајтовима

nisam shvatio da ti treba zaštita....  oni su ti izneli svoje činjenice,neka bude i pretpostavke bez uvredljivih insinuacija... nisu slali tvog muža na Šar planinu ili gde već...  4chsmu1

Ја не видох никакве чињенице само похвале. Ако је ово аутентичан транскрипт:

http://pravoslavniforum.com/forum/index.php?action=printpage;topic=334.0

Баш сам и тражио чињенице, због овог текста којег кад читам.... 0110_hahaha, но добих да је то сувише велика философија, јер требам га погледати лично, једном, два, три пута....89898989898989, да би оно као схватио.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...