Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 8 минута, Neša_ рече

Daleko je bolje to, nego da bulji u mobilni i kači golišave slike na javnim mrežama.

Sećam se jednog prepodobnog lika,sa jedne studentske ekskurzije u Grčku.Bili smo u autobusu sa lošom klimom,mislim da je bilo plus 50,i u jednom momentu on otkopčava drugo dugme na košulji od gore i kaže:"Izvinite što sam se malo razgolitio"  ;)

Različita su poimanja termina golišav.Nekima je devojka golišava ako joj se vidi koleno ispod suknje,neki imaju problem i sa stopalom,a da ne pričam ako je devojka na moru pa obuče kraću haljinu i otkrije se noga iznad kolena nekih 10-15 cm.A nemoj neko da pomisli da u toj haljini ode u Crkvu,ne tamo obuče suknju pristojne dužine i majicu sa rukavima,međutim neke muči haljina koju obuče kada ide na plažu npr.Nekako mi se čini da oni koji bi umotali ženu od glave do pete,imaju neki problem sa ženom koji prikrivaju 1324_womens

• Свиђа ми се 1

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 15 минута, Neša_ рече

Da te podsetim: krenula si od nekakvih “drugih potencijala” muškarca, a to je tipično žensko maskiranje suštine na kojoj žena zasniva odnos sa muškarcem. To shvati svako ko pažljivo sluša žensku priču. Ja sam rekao da sam imao prilike da čujem mnoge priče i sve se svode na isto. Kada iz bilo kog razloga ta osnova nestane, sve se kod žene uruši kao kula od karata i spliva na površinu besmislenost svake priče o ljubavi. Muškarac kada voli, on voli bezuslovno i trajno. Žena za ljubav traži razlog, a osnovni razlog je seks.

To bezuslovno i trajno može da znači i ljubav na distanci,onako,pa ko se upeca u tu praznu avanturu.Jer  pod to bezuslovno svašta može da prođe.Nisi ti sreo pravu ženu,a želim ti da sretneš,i da vidiš kako se stavovi menjaju,pa ćeš ti biti taj koji će više želeti neke stvari  od nje,ne radi seksa,nego zato što je ljubav više od osećanja,ljubav je odnos u svojoj celokupnosti,i poželećeš da zauvek budeš sa njom.Veruj mi ima takvih primera.Ne razumem takvo degradiranje seksualnosti. Nekada su veze među mladima trajala kraće i ulazilo se u brak.Danas veze traju mnogo duže,i bilo je komentara o tome kakav je stav Crkve o tom, u smislu tolerancije..  

Mada ja mislim da ti ovde samo vrtiš isti stav sve vreme,koji ne mora da ima veze sa tvojim statusom.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Neša_ рече

Kada iz bilo kog razloga ta osnova nestane, sve se kod žene uruši kao kula od karata i ispliva na površinu besmislenost svake priče o ljubavi. Muškarac kada voli, on voli bezuslovno i trajno. Žena za ljubav traži razlog, a osnovni razlog je seks.

Не лупај. Баш си лупио жестоко.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Neša_ рече

Muškarac kada voli, on voli bezuslovno i trajno. Žena za ljubav traži razlog, a osnovni razlog je seks.

I posle kažeš ne može žena da te upozna preko pisanja. :smeh1:

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Neša_ рече

Žene nikad ne bi pristale na tako nešto. Ne bi se odrekle slobode da biraju.

Sveštenik na venčanju pita mladence da li su tu slobodnom voljom.

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Neša_ рече

Tako bi i sada trebalo da bude, ako se želi porodica. Ali porodica sve brže nestaje.

Ovo je u suštini tvoje priznanje da sam u pravu.

Živimo u drugom vremenu.Znam devojku i mladićakoji su još u gimnaziji bili u vezi,završili fakultet i nakon toga su ušli u brak.Sve zavisi o čemu govorimo.Ti uvek biraš najgore primere.Znaš li neki lep primer.Da,porodica je najvažnija.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Neša_ рече

Nije to degradiranje seksualnosti nego kod vas žena seks zauzima daleko najbitniju poziciju, onu koju bi trebalo da zauzima ljubav, a ljubav je gurnuta u stranu. Kao žena, ne možeš ni razumeti. Možda je to kod vas i pod uticajem fizioloških procesa.

Нећемо овако да разговарамо. Не морамо да читамо увредљиве генерализације којима си удавио своју способност комуникације. Можеш да изнесеш свој став, а то се обично почиње са "Мислим да...". Овако како их износиш, твоје тврдње немају место у једном зрелом разговору на тему брака и љубави.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Neša_ рече

Pod avanturama podrazumevam izloženost okolnostima koje zahtevaju veće angažovanje potencijala neke osobe da bi se savladala očekivana i neočekivana iskušenja u životu ili nekom delu života. Ni ljubav ni seks ne bi trebalo da se nazivaju avanturama u bilo kom kontekstu, jer to nisu.

Ljubav na distanci spominješ ti, a ne ja. 

Sreo sam ih mnogo, ali kao što više puta rekoh, nisam seksualno privlačan, a za druge osobine se baš i nisu nešto interesovale.

Ovo nisu stavovi nego konstatacije.

Ljubav nije više od osećanja, ali to osećanje zavisno od intenziteta, diktira ponašanje. Ljubav i seks su dva sasvim različita pojma. Vi to mešate i zato brakovi posle ne valjaju. Nije to degradiranje seksualnosti nego kod vas žena seks zauzima daleko najbitniju poziciju, onu koju bi trebalo da zauzima ljubav, a ljubav je gurnuta u stranu. Kao žena, ne možeš ni razumeti. Možda je to kod vas i pod uticajem fizioloških procesa.

To su bile prave veze. Ovo danas nisu veze nego seksualna partnerstva. 

Postoje neki primeri da su se neke devojke iscrpljivalie u odnosu koji je zasnovan na ljubavi na distanci,obečanjima...zbog nekog ili nekih razloga.

Poznato je da prema statistici,veći broj muškaraca je u paralelnim vezama,nego žena.Inače,statistički i kod nas ima veći broj žena u odnosu na muškarce.Prema tome,tvoj komentar da je ženama na prvom mestu samo seks,ne stoji baš.Ljubav i seks jesu dva različita pojma,ako ih razdvojimo,a tiču se muškarca i žene koji su u ozbiljnoj vezi ili braku.Inače,možeš imati ljubavi prema bratu,sestri,rodbini,kućnim ljubimcima,umetnosti.Ponekad ljudi neke svoje stavove prikrivaju nekim primerima ili pokušavaju da opravdaju nekim primerima,i čak da ih proglase dominantnim,iako nije tako.

Vezano za tvoj komentar o vezama i seksualnim partnerstvima danas i nekada,uvek je bilo i biće i jednog i drugog,zavisi ko šta vidi i ko šta preferira.

Takođe,mogao bi malo preciznije objasniti konstataciju da nisi seksualno privlačan,može pod tim svašta da se podrazumeva.Možda je tu neki problem,pa onda loptu prebacuješ na žene.Ne bih otvarala temu o mogućim razlozima.

.Znam mnogo žena kojima seks nije na prvom mestu,nego je čak partnerima,muževima,mladićima,i važniji,no prate se i sjajno funkcionišu.

Kažeš da kao žena ne mogu ni razumeti,mislim da te ne razumeju ni muškarci.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Neša_ рече

Zašto je uvredljivo otvoreno raspravljati o tome? Kako ja da znam da ima onih kojima ljubav znači više, ako to neprestano negiraju one kojima ne znači, usput mi uz podsmeh govoreći da sam nezreo kao malo dete? Šta misliš kako se ja osećam zbog toga? Kao da sam pao s marsa.

Ipak jedna od činjenica koje neoborivo dokazuju da se brak veoma često ne zasniva na ljubavi, nego na seksu, jeste i ta da posle izvesnog vremena “bračnim partnerima” postane dosadno, pa zatraže uzbuđenje na drugom mestu, u krevetu druge osobe. Onda im se savetuje posredovanje bračnih savetnika, koji po pravilu odmah krenu da ispituju kakav im je “seksualni život”, da bi “otkrili” uzrok krize braka, a sve se vrti oko jednog istog. Pa se onda savetuje “uvođenje” novih načina da se osveži taj “nebitni” “seksualni život”...

Ne predlažeš valjda da ćutimo i pretvaramo se da nije onako kako jeste?

Dosada u braku proističe iz kolotečine u kojoj se partneri nađu,pogotovo se to desi kada dobiju decu.Neretko žene misle da "imaju" muškarca i prestanu da budu i dalje atraktivne i zainteresovane za svog partnera,muža,kao ranije.Odnos u braku treba i dalje da bude osvajanje,šarmiranje,zaljubljivanje....Verovatno da toga ima i među muškarcima,ali navodim primer o kome sam imala priliku da čujem i da čitam.Znači brak nije cilj,brak je i dalje put do večnosti,u taj put treba uneti malo dinamike,igre,lucidnosti,posvećenosti,nežnosti,strasti,poverenja,iznenađenja,i naravno neprestano zasipati partnera  ljubavlju.Problem nastane kada dođu deca i slušate kako svi žive za decu i zbog dece.Naravno da su deca blagoslov i dar Božji,no kada se živi tako,jednog dana deca odu i partneri ostanu sami,i shvate da više nemaju šta jedno drugom da kaže,ni da pokažu,i zato danas imamo slučajeve razvoda nakona 20 godina braka.Juče sam čitala priču o jednom bračnom paru gde su oboje prikrivali nezadovoljstvo u braku zbog deteta,pa otplate kredita,i što su važili u društvu kao lep par.Kada je žena odlučila da nakon 25 godina braka zatraži razvod,ii kada je već odraslo dete čulo da su taj brak otaljavali iz ljubavi prema njoj,rekla je da joj je veoma žao što je ona bila razlog da ostanu u braku kojim nisu bili zadovoljni.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Neša_ рече

Družim se sa muškarcima i znam šta misle.

Svako bira društvo prema sebi.I znam da će retko koji muškarac reći za sebe da nije seksualno privlačan.sve vreme pokušavaš degradirati žene i predstaviti muškarce koji su eto  zainteresovani za ljubav,a žene za seks.Mislim da je malo smešno.Mogu ja ovde vrtiti priču sve vreme da su 1+1=3,ali ko u to veruje.

Moguće da je ovo neka lična priča.Liči mi na nekog ko hoće da opravda neke svoje postupke i stavove,pa se izvlači na jedan nelogičan način.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Нифада рече

Ne vidim to kao problem ako nismo na istoj talasnoj dužini.

To je redak primer koji si naveo.Možda je ta djevojčica ok,meni je diskutabilan muškarac koji je stariji desetak godina i oženi devojčicu od 16i rodi dete.

Znam mnogo veoma kvalitetnih osoba,posebno žena,koje se nisu udale iz nekog razloga.

Zasto bi bio diskutabilan ne razumem? Pa valjda su se oboje odlucili na taj korak? Zar je mogao on da bude muskarac u 23 godina?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, АлександраВ рече

Иако сам већ то негде поделила, поново ћу то урадити.

Текст је писан из женског угла, али мислим да може да важи за оба пола.

Svaka cast tebi sto si zelela se prilagodis svome muzu, ali svka cast i njemu jer je on zeleo da se prilagodi tebi. Vi ste se voleli zato ste i opstali. :)

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Liga Džentlmena рече

Svaka cast tebi sto si zelela se prilagodis svome muzu, ali svka cast i njemu jer je on zeleo da se prilagodi tebi. Vi ste se voleli zato ste i opstali.

Знаш како, нисам ово писала да бих се на неки начин хвалила, јер то је безвезе, свака веза, љубав, брак, пријатељство, сваки однос између људи се гради, непрекидно, расте на труду, и представља интеракцију, обострано давање, које најчешће није уопште ни свесно ни планирано. Мења човека којем је стало, који препознаје другог у себи. Једноставно, чиниш себе и друге око себе срећним, трудиш се да што мање повредиш себе или другог. Па онда испаднеш из тога, из милион разлога, па се опет вратиш. Поправљаш се. Размислиш. Опростиш. Прекориш себе. Укажеш том другом на оно што ти смета. Саслушаш. И идеш даље. Нема ту правила, није то преферанс. Кренеш са добром намером, загрлиш тог до себе, без математике, без блефа. Тако бар ја радим. Не кажем да је то добар пут и за друге, али то је мој пут.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Neša_ рече

Kao da sam pao s marsa.

Да ставимо на страну што "питко" тролујеш од када си се расписао, ти покушаваш да своје искуство (да узмемо да је заиста тако) представиш као правило, као једино истинито јер ти ниси имао другачије. То не може тако.

пре 4 часа, Neša_ рече

Kako ja da znam da ima onih kojima ljubav znači više

Па саслушаш и нас који тако говоримо, па и ми смо живи људи са својим искуством, нисмо роботи који негирају твоје тврдње зато што смо форумски ботови. Нису ти твоји пријатељи и те "твоје" девојке које анализираш једини људи на планети.

пре 4 часа, Neša_ рече

Ne predlažeš valjda da ćutimo i pretvaramo se da nije onako kako jeste?

Таман посла, предлажем да причамо, али и да саслушамо друге. Ова прича коју ти вртиш није безазлена, не знам да ли ћеш успети да разумеш, али ако си милион пута овде написао да је женама битан једино секс и новац, и онда то прикачиш свим женама света, онда ти ниси утучени јадничак, него веома малициозна особа. А надам се да није тако, зато преиспитај себе, шта је то што ти радиш (и говориш) погрешно, па имаш стално идентична, негативна искуства?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, АлександраВ рече

Знаш како, нисам ово писала да бих се на неки начин хвалила, јер то је безвезе, свака веза, љубав, брак, пријатељство, сваки однос између људи се гради, непрекидно, расте на труду, и представља интеракцију, обострано давање, које најчешће није уопште ни свесно ни планирано. Мења човека којем је стало, који препознаје другог у себи. Једноставно, чиниш себе и друге око себе срећним, трудиш се да што мање повредиш себе или другог. Па онда испаднеш из тога, из милион разлога, па се опет вратиш. Поправљаш се. Размислиш. Опростиш. Прекориш себе. Укажеш том другом на оно што ти смета. Саслушаш. И идеш даље. Нема ту правила, није то преферанс. Кренеш са добром намером, загрлиш тог до себе, без математике, без блефа. Тако бар ја радим. Не кажем да је то добар пут и за друге, али то је мој пут.

Znam, ako se secas pisao sam ti na jednoj temi " sta si ti uradila osim sto cuvas decu da promenis sistem?" Ovim tvojim primerom to i radis i znam da ne pises da bi se hvalila. Voleo bih da i ove primere napises i u grupi Dzentlmeni i dame. Sto vise ovakvih primera to vise sacuvanih brakova, veza i srecne decice. Na ovaj nacin se borimo za to. To treba svima na forumu da bude misija ne samo nama.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...