Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

On 17. 5. 2013. at 12:10, NinaD рече
Eto sad vi recite šta da se ovde radi?

Нина, ја се теби дивим како си успела да то све издржиш и да му опет понудиш шансу за нови живот.....то је стварно љубав и то она права, несебична....

међутим, ја мислим да , кад бих била у таквој ситуацији , то не бих могла да урадим....из простог разлога што мисим да ако је два пута то урадио, урадиће и трећи.....наравно ,то не треба да утиче на твоје мишљење....ти ћеш урадити онако како мислиш да је најбоље за вас све.....на крају, ту само Господ може помоћи.....и твоје молитве Њему.....нека вам свима милостиви Господ помогне.....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Одавно нисте били на форуму, поздрав! Дивим се Вашој снази да опростите и пређете преко свега, Што каже Деки, тешке су то ствари, свашта бих рекао, имам јако лоше мишљење о људима који преваре па не преузму одговорност за то, али нема смисла да икога вређам, па ћу се зауставити на овоме... У сваком случају, дивим се на храбрости и рационалности са којом прилазите целој ствари, јако ретко.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

I ja sam mislila da ne bih oprostila, zato i moj nick Verainevera. NE verujem šta sam radila?! A to se ponavljalo i ponavlja se! I zato sam danas tu po prvi put, sluđena, tužna, ponižena i povređena. Moj muž zbog svog bludničenja nikad nije hteo da ide kod bračnog savetnika, već samo kod svog duhovnika. A ja tamo nisam htela. Osećam se grešnom. Pitam se koliko sam još trebala da trpim i da li sam JA kriva zbog toga što više ne mogu da trpim (već 5 godina to traje). 

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2013. at 20:41, Gerhard рече

Da li biste oprostili preljubu svom/svojoj mužu/ženi? Zašto i kako? Da li je u redu ne oprostiti?T

Oprostila bih i ocekivala da mi bude oprosteno :)

Nije u redu ne oprostiti.To je cista sujeta.

I covek nije monogamno bice,tako ga ne treba osudjivati za tako nesto.

Brak je valjda neka zajednica koja se sastoji iz mnogo toga i nije realno da se unisti zbog jednog seksualnog odnosa.

Bez veze je sta sve ljudi prevazilaze u brakovima a kad se desi preljuba to bas ne mogu da prevazidju .

Meni preljuba zvuci mnogo bezazlenije nego neke druge gluposti koje je kao u redu trpeti.

Ali kad je u pitanju dvostruki zivot i veza paralelno s brakom , tu bas i ne bih bila tako popustljiva.Mislim.Hipoteticki.A ko zna.

• Волим 1

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

I, pomenite nas u molitvama. 

Neozbiljan tip.Kriza srednjih godina.Ovi muskarci bas podivljaju kad stignu u odredjene godine.To valjda ako se nisu izdivljali kao mladi :)

Ali su najgore te njegove ljubavnice. Koji su to mozgovi.:( 

Neka vam Gospod uslisi molitve.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Лепо рече Барон - најгоре је ту лагање, претварање, што се човек извитопери. Ако већ `оћеш нешто, онда бар буди поштен према свима. И према деци која су обавеза док си жив.

Ако неко погреши па одмах поштено призна, Боже мој, деси се. Али нема горе него да схватиш да ти је 10 или 20 година живота била једна велика лаж... Е то мислим да не може да се опрости.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 17. 5. 2013. at 15:38, Verainevera рече

I ja sam mislila da ne bih oprostila, zato i moj nick Verainevera. NE verujem šta sam radila?! A to se ponavljalo i ponavlja se! I zato sam danas tu po prvi put, sluđena, tužna, ponižena i povređena. Moj muž zbog svog bludničenja nikad nije hteo da ide kod bračnog savetnika, već samo kod svog duhovnika. A ja tamo nisam htela. Osećam se grešnom. Pitam se koliko sam još trebala da trpim i da li sam JA kriva zbog toga što više ne mogu da trpim (već 5 godina to traje). 

Vera, pre svega, dobro nam dosla na forum... :)

Kako rekose vec drugari - teska su ovo pitanja. Nadam se da ces da nadjes bar neki od odgovora koje trazis...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 17. 5. 2013. at 15:42, Saara рече

Oprostila bih i ocekivala da mi bude oprosteno :)

Nije u redu ne oprostiti.To je cista sujeta.

I covek nije monogamno bice,tako ga ne treba osudjivati za tako nesto.

Brak je valjda neka zajednica koja se sastoji iz mnogo toga i nije realno da se unisti zbog jednog seksualnog odnosa.

Bez veze je sta sve ljudi prevazilaze u brakovima a kad se desi preljuba to bas ne mogu da prevazidju .

Meni preljuba zvuci mnogo bezazlenije nego neke druge gluposti koje je kao u redu trpeti.

Ali kad je u pitanju dvostruki zivot i veza paralelno s brakom , tu bas i ne bih bila tako popustljiva.Mislim.Hipoteticki.A ko zna.

Па океј је то размишљање ако теби одговара, али мислим да човек има право и да мисли супротно. Ја имам право да псотавим услове под којима желим да будем са неким, и ако он то прихвати дужан је да их испуни, или да преузме одговорност за неиспуњење. Ако је мени битна ексклузивност у сваком, па и у телесном смислу, и то и кажем девојци са којом сам, и ако она зна да не бих био са њом да ме превари, минимум човечности са њене стране је да ме не прави будалом, него да ми каже или бар да ме остави ако се деси да ме превари.

Иначе, уопштено гледано, мени је ексклузивоност битан састојак љубави, можда грешим.

Питање, да ли човек није моногамно биће, много је примера да свакако може да одлучи да буде.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 17. 5. 2013. at 16:28, Срђан Шијакињић рече

Па океј је то размишљање ако теби одговара, али мислим да човек има право и да мисли супротно. Ја имам право да псотавим услове под којима желим да будем са неким, и ако он то прихвати дужан је да их испуни, или да преузме одговорност за неиспуњење. Ако је мени битна ексклузивност у сваком, па и у телесном смислу, и то и кажем девојци са којом сам, и ако она зна да не бих био са њом да ме превари, минимум човечности са њене стране је да ме не прави будалом, него да ми каже или бар да ме остави ако се деси да ме превари.

Иначе, уопштено гледано, мени је ексклузивоност битан састојак љубави, можда грешим.

Питање, да ли човек није моногамно биће, много је примера да свакако може да одлучи да буде.

Cim pise u bibliji da je razvod dozvoljen u slucaju preljube znaci da ne mora da se prihvati dalji zivot sa preljubnikom.

Sve je stvar dogovora.

Da covek nije monogamno bice procitala sam u nekom clanku.

Navodno hemija nas cini monogamnim ili ne. Ima i retkih koje ta hemija cini monogamnim i to je u redu, ali vecina ima sklonost ka švrljanju.

Подели на овим сајтовима

@@NinaD, добро је кад човек схвати да смо сви једнако важни и да не би требало претерано и патолошки трпети, нити деструктивно мучити себе. Не може се све уместо других нити против њихове воље. Бол који доживљаваш је невероватан, зато и треба из њега да изађеш (кад већ неће он из тебе).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 17. 5. 2013. at 16:36, Saara рече
Cim pise u bibliji da je razvod dozvoljen u slucaju preljube znaci da ne mora da se prihvati dalji zivot sa preljubnikom. Sve je stvar dogovora.

Слажем се. :)

On 17. 5. 2013. at 16:36, Saara рече
Da covek nije monogamno bice procitala sam u nekom clanku. Navodno hemija nas cini monogamnim ili ne.Ima i retkih koje ta hemija cini monogamnim i to je u redu, ali vecina ima sklonost ka švrljanju.

Ово ми делује вероватно, само што верујем да је задатак човека да превазилази дато (невезано чак да ли је религиозан или не), тако да се своди на крају све на то шта желимо. 

Подели на овим сајтовима

On 6. 3. 2013. at 23:19, Aquilius Cratus рече

tywin.jpg

Da ne shvatis pogresno. Meni je Tywin, uz sve negativne karakteristike, jedan od gotivnijih Martinovih likova.

Takođe, jedini od Lanistera koji je faca. Dobro, može i Tyrion da prođe ali samo zato što voli cice i cirkanje .smesko.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Profesor Radovan Bigovic ovde negde kaze onako otvoreno bez patetike,

da se nefunkcionalan brak bolje razvede nego da se dalje odrzava!

otprilike posle 10. minuta!

http://www.webtv.rs/play/3503

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Čitam i čitam. Razni ljudi - razna razmišljanja. Moje je bilo da treba da oprostim, da treba da pomognem da prevaziđe "zavisnost" kako on reče, da pretrpim, budem krotka prema svom mužu misleći da se ljudima svašta može desiti, da sačuvam brak i da dete raste uz oca.

Ali, ako neko stalno laže, stalno vara (znam za on line, "na delu" nisam zatekla ali kako da verujem da nije bilo, i je li se računa samo fizička prevara), ako rizikuje da naše dete kad poraste zatekne njegove gole slike na telefonu, kompjuteru ili sramne SMS poruke, a pri tom meni uskraćuje bračne dužnosti (jer je post, jer je sreda, petak, subota pred pričešće i tome slično, a pri tom niti me pitao, niti smo se dogovorili nego on to SAM odlučio) i pri tom radi sve što radi... Šta ja da radim sa jednim "vernikom" koji laže i vara, koji živi nemoralno i koji kaže da JA neću da čuvam brak jer neću da idem kod njegovog duhovnika?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...