Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Treba pitati one kojima je žena ili muž preminula,

da li bi (kad bi to moglo) da su ih ovi prevarili,

da li bi im oprostili i zagrlili ih....

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2013. at 10:08, Hello_Kitty рече

Zamislite situaciju,muz i zena zive zajedno,7 godina u braku,uzeli su se nakon zavrsene srednje skole,studiraju zajedno.On je muz kakvog bi svaka zena pozelela,voli zenu,sve radi da bude srecna.I desava se sledece: Zena saznaje da on nju vara,kada ga pita u vezi toga , on jednostavno odlazi od kuce,nakon nekoliko dana dolazi zeni na kafu,pocinje da ju posecuje,svaki dan dodje kod nje a u medjuvremenu sa ljubavnicom dobija dete,i oni se i dalje vidjaju iz dana u dan.On zivi sa tom ljubavnicom i detetom,zenu posecuje svakodnevno i to traje vec dve godine.

E sada mi recite sta bi ste savetovali toj zeni?

Да човек просто не поверује колико је ово чест случај.. не баш у длаку.. али 95 % приче.. то као савршен пар, средња школа, фаКс, муж какав се само пожелети може, ..брак прељуба..  Скоро да ти се отме.. ..очекивано.. 

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2013. at 17:27, Πρόκλος ὁ Διάδοχος рече

@@obi-wan,

ОК, сачекај да те превари жена па се опет јави са својим широким срцем, да видимо да ли је ишта од тога остало.

Мислим, ако је претходно не олешиш од батина или убијеш из беса или слично. Јер иза прича о жаркој љубави и безусловним опроштајима се често крију манијаци. Не кажем да си то и ти, али чувај се да не изненадиш самог себе. Поз :)

Одлично запажање.. 

Тако ми деда Владете.. ;)

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2013. at 20:31, Жељко Билбија рече

Ovo je pogresno. Prevara se ne "desi". Ona se planira, dogovara, smislja se laz. Organizuju se susreti, planiraju lazi, smisljaju izgovori ... ovo je citav proces, nije to "desilo se" ... Moze i da se desi prevra, negde , neko drustvo, popije se malo vise i "desi se" ... To bi i moglo da se prebrodi ...

Нетачно у потпуности.. мали милион их има које су се десиле... Очито постоји нека врста ''илузионерства'' код тебе..

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2013. at 23:03, Walter рече

Нетачно у потпуности.. мали милион их има које су се десиле... Очито постоји нека врста ''илузионерства'' код тебе..

Ima i mali milion onih koji zive "preljubu" svakodnevno. A to se ne "desava" vec planira.

Ako muz vara zenu i smislja sa ljubavnicom laz kojom ce opravdati svoje odsustvo od kuce zarad ljubavnice sta se tu "desilo"?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 2. 3. 2013. at 21:14, Жељко рече

Ја не бих могао да престанем да волим, али не бих могао више ни да живим заједно...

Hm...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Vidim da mnogi kazu oprostio bih prevaru ali bih se razveo i slicno sto ja u najmanju ruku uopste ne razaumem. Sigurno je veoma tesko oprostiti prevaru pa zato Hristos i daje za pravo coveku ako hoce u tom slucaju da se razidje sa zenom/muzem. Ali tu nema oprostaja a ne treba da bude ni mrznje.

Ako ne shvatam pogresno - oprostaj zahteva kajanje! Ako se neko ne kaje za preljubu , kako da mu oprostimo? Ako se kaje i kaze iskreno -oprosti , mislim da je hriscanski i ljudski oprostiti i nastaviti. Naravno ako je covek kadar za takav podvig.

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

Volim svoju ženu i lijepo mi je sa njom, u toj mjeri da ponekad pomislim da će me Bog uskratiti raja zbog toga što već na zemlji proživljavam jedan raj sa njom.

Ipak i pored tolike ljubavi prema njoj, Boga volim neuporedivo više.

Mislim da je Bog jedini u ovom životu kojeg ti nikada niko neće moći oduzeti,  On te nikada neće iznevjeriti, ostaviti i jedino ako čovjek sve nade i ljubav polaže na Njega, može ovaj život da proživi u radosti, ma kako da mu je život težak.

Nekada prije sam na prevaru gledao kao na jednu vrstu velikog izdajstva koje bi me strašno povrijedilo, danas mislim da je to bila samo sujeta.

Danas bih ladno oprostio svaku vrstu prevare, jer na nju gledam kao i na svaki drugi grijeh, kao na jednu ljudsku slabost i povodljivost.

U braku ne bih ostao samo zato što ne posjedujem takav mir i trpljenje da bih mogao sa nekim da živim ko me konstantno vara.

Mislim da je ljudska priroda i razne slabosti jedna trajna osobina koja je kostantna - kukavica će uvijek biti kukavica, lažov će ostati lažov, preljubnik će uvijek biti preljubnik. U takvo nešto sam se uvjerio kroz život, i ne kažem da je to nemoguće promijeniti, ali je strašno teško, i to se može samo kroz vjeru i veliku pomoć Božiju. A takve promjene se rijetko viđaju.

Ne bih imao u tom razlazu ni truna mržnje, čak bih osjećao sažaljenje prema njoj kada bi to učinila, jer bi ona tim činom učinila prvenstveno nešto loše prema samoj sebi.

Vjerovatno, kada bi me ubijedila da je to bila samo jedna slučajnost zbog koje se strašno kaje i vjeruje da ne postoji mogućnost da se to ponovi, u tom bih slučaju ostao sa njom. Ili kada bi mi priznala da je to nekada davno uradila, zbog čega se kaje i što nikada poslije nije ponovila, ne bi mi bio problem da joj oprostim i ostanem sa njom.

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2013. at 22:12, Таша рече

Ma kakva su vremena dosla jos da zahvalim i oprostim ako me prevari sa zenom a ne muskarcem :D

Свашта ћу помислити о Билбији. :)

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2013. at 22:37, Rebetis рече

Свашта ћу помислити о Билбији. :)

Ne znam sta da ti kazem. Od kada ti je javno izjavio da te voli na tamo nekoj temi, uvukla se zebnja :D

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...