Jump to content

Како ми православни видимо сами себе? Какви смо ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

mislim da  mi sami sebe i ne geldamo, zašto bismo gledali sebe kada je lakše gledati druge i tražiti njihove mane a ne svoje

mislim da većina sebevidi kao bezgrešne i pravednike

• Свиђа ми се 1

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Baš lepo Lazarice što si iskopala ovu temu...

Kad neće administratori moraju članovi da kopaju...

Nego što se tiče teme..

Kada bi celo moje okruženje bilo pravoslavno, veruj mi da bih poludeo. To su najveći smarači na svetu. Pravoslavni.

Vera jeste savršena i pravljena po meri svakog čoveka, ali izgleda da su srbi (kao i ostali) episkopi mesto episkopa, pa smo onu "naredbu" o ličnom misionarenju shvatili malo pogrešno, pa misionarimo i gde treba i gde ne treba, ali na prilično bahat način, tako da se mnogi smore pre nego i uđu u Crkvu.

Isto tako smo bolji popovi od popova. I ovi ne valjaju a kamoli mi.

Da mi nema utehe u Gospodu, Svetoj liturgiji, Svetim ocima, i svemu ostalom što i nije baš saživot sa braćom i sestrama iz Crkve, ladno bi bio neki sektaš ili u najmanju ruku srbo-ateista (slavim slavu, ali ne idem u Crkvu). I baš bi me brigalo za liturgiju, nego bi išao na reku i pecao ili po pijaci se zevzečio i u kafani lečio.

Gospod je "krivac" za našu crkvenost a ne mi sami i braća i sestre iz Crkve. Gospoda zavolesmo i zaljubismo se u njega i to ti je. On odgovara na tu našu ljubav i ne da nam da ispadnemo iz Njegovog naručja. Mada mi kao svako dete, đilitamo se i koprcamo. Možda nam grčevi u stomaku, kuj će znati.

• Свиђа ми се 1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Они који су сморени јер их смарају православни смарачи, па смарају са тим - исто су смарачи, додуше најмање сморни, али ипак смарачи.

Е, сад, ко је већи смарач, да ли онај који смара јер је сморен смарачима које смарају смарачи или онај који смара јер га смарају сморени смарачи, то је већ ствар укуса.

Подели на овим сајтовима

mislim da  mi sami sebe i ne geldamo, zašto bismo gledali sebe kada je lakše gledati druge i tražiti njihove mane a ne svoje

:cheesy:

још кад укапираш да све видимо као у огледалу, онда једва чекаш да се видиш и препознаш, онакав какав заиста јеси.

што рече свети владика Николај, не причешћују се безгрешни.

Подели на овим сајтовима

Kada bi celo moje okruženje bilo pravoslavno, veruj mi da bih poludeo. To su najveći smarači na svetu. Pravoslavni.

Vera jeste savršena i pravljena po meri svakog čoveka, ali izgleda da su srbi (kao i ostali) episkopi mesto episkopa, pa smo onu "naredbu" o ličnom misionarenju shvatili malo pogrešno, pa misionarimo i gde treba i gde ne treba, ali na prilično bahat način, tako da se mnogi smore pre nego i uđu u Crkvu.

овај део потписујем  greengrin
Подели на овим сајтовима

овај део потписујем  .please.

.mislise.Ja ovo ipak ne bih potpisala, jer biti samokritičan i kritikovati druge na ovakav način uopšteno, pokazuje da smo svjesni,  a činimo isto ono što zamjerimo drugima. .please.  0102_laugh

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Они који су сморени јер их смарају православни смарачи, па смарају са тим - исто су смарачи, додуше најмање сморни, али ипак смарачи.

Е, сад, ко је већи смарач, да ли онај који смара јер је сморен смарачима које смарају смарачи или онај који смара јер га смарају сморени смарачи, то је већ ствар укуса.

0102_laugh .please.

Подели на овим сајтовима

Боље да не знам какав сам. 0102_laugh .please.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Ima toga ali ne treba generalizovati.

Ako su smaraci, sta si ti onda medju njima?

I ako trazis sebi drustvo u kojima nema hriscana, meni je to sumnjivo.

Srce autenticnog hriscanina bi trebalo da se drzi blagodatne metodologije koja kroz Oci Bozije ne gleda ko je ko.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=3235.msg438927#msg438927 date=1305377141]

овај део потписујем  prstgore

.mislise.Ja ovo ipak ne bih potpisala, jer biti samokritičan i kritikovati druge na ovakav način uopšteno, pokazuje da smo svjesni,  a činimo isto ono što zamjerimo drugima. 4chsmu1  :drugarstvo:

па ти немој, и мисли да се не уклапаш и ти у то. у Цркви нема праведних, само грешних и лицемера који су дошли да се оперу и обоже. ако ме прозиваш на фин начин за уображеност да нисам и ја такав, сувише сам самосвестан да би ми требао преводилац.

иначе, суву истину је човек написао, погледај само православне форуме и цркве на шта личе. поготово запази агапе или окупљања форумаша, поготово да их нема  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Srce autenticnog hriscanina bi trebalo da se drzi blagodatne metodologije koja kroz Oci Bozije ne gleda ko je ko.

.mislise.Meni nije jasna veza između Vladanove prve rečenice i prvog dijela treće...

Подели на овим сајтовима

.mislise.Meni nije jasna veza između Vladanove prve rečenice i prvog dijela treće...

Ukazuje da jednostranost moze biti stetna - prvi deo.

Hoce da kaze da vera jeste savrsena ali da covek ne ume da je koristi - drugi deo.

Ima smisla.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=3235.msg438923#msg438923 date=1305377062]

prstgore

још кад укапираш да све видимо као у огледалу, онда једва чекаш да се видиш и препознаш, онакав какав заиста јеси.

:bla: ofcourse  crvenilo

Two wrong doesn't make it right

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...