Jump to content

New Age, meditacija - mišljenja i iskustva

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bas sam imala dodira  sa pripadnicima za mene opasne sekte na Fb u grupi vortex Ane Bucevic iz Splita,grupa koja ima preko 4.000 clanova..tamo cete naci da razgovaraju sa andjelima tek tako uz tehnike meditacije,knjiga Tajna i duhovno bice Abraham..znaci samo pozitivne misli i sve ces dobiti od Univerzuma,,na svako moje spominjanje imena Bozijeg kao osice uvek su reagovale..Ukratko New Age,,dobro i zlo ne postoji!postoji samo prosvetljenje i ne znanje..greha nema-postoji samo nezanje i otudjenje od kosmosa,,ljubav -energija vibracionalna,,sreca -uskladjenost sa kosmosom,s bozanskom svemirskom energijom,..bolest znak da je covek neprosvecen,ne uskladjen sa kosmosom,,,trpljenje-besmisleno,nesposobnost da ostvarimo svoje potencijale,,sredstva duhovnog rasta-channelling-komunikacija sa duhovima,,,Bog-bozanska kosmicka energija..Isus Hrist-jedan od mnogih istorijskih manifestacija svemirskog i univerzalnog hrista obrazac koji se ponavlja u mnogim ljudima,na razlicitim mestima i vremenima,,,covek-on je bog,samo to ne zna i treba ga prosvetliti,kao takav covek ne moze da gresi...ukratko,,naravno predavaci su poput te Ane Bucalo koja drzi radionice i seminare ,Sinisa Ubovic glumac te istine i da oni ucesnicima promene zivot se naplacuju jer kazu da duhovni zakon tako deluje,,sve u svemu zaradjivanje i obamana na tragedijama ljudi koji traze mrvicu spasa,,,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kakva tema.Kad procitam postove, pale mi se sve lampice za pogresno,zablude, zlo, glupost.

A opisivanje i dokazivanje tacnih tacaka i uglova u tim tackama bi bilo jako opsirno i neprihvatljivo osobama koje su iznele te tvrdnje.

Najlakse bih to opisao sa razlikom izmedju ovce i pastira.

Ja stvarno smatram da religija ima dva oblika, za ovce i za pastira.

Jer iste reci um ne shvata isto ako je prost i ako je pun znanja i uvezban da povezuje putanje , uzroke i posledice.

Cak i verovanje u postojanje boga razlicito deluje kod nirvaniste i kod pristojnog roba.

Sta je new age....Sta je ovovremensko, sta je svovremensko , sta je nadvremensko...

Demonkratija, zenska emancipacija, porobljavanje preko zenske emancipatorizacije, mehanocistika.....itd...to su sve newage komponente.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Eh, stara moja pitanja i stara dilema. Sada iz ovog ugla sve je daleko jasnije i cistije. I dalje smatram da me mnogi nisu razumeli onomad, uistinu nisu, poenta je stvarno bila drugacija iako je delovalo drugacije.Ja jesam bio poljuljan u veri ali ipak smatram da je Sveti Otac Jovan Kronstatski najbolje odgovorio na ovu temu svojim molitvoslovom.

Srecan sam sto sam pronasao odgovore u sjajnim pravoslavnim knjigama i mogu vam reci da treba nesumnjivo verovati u istinitost svake reci molitve.Kako kaze Otac Jovan Kronstatski , sustinu molitve treba zamisliti kao vec ostvaren predmet i ne vredjati Boga sumnjom.Treba verovati svim srcem a na zalost danas je sve to izopaceno, pa cak i ime necega sto bi trebalo biti prirodno u molitvi.Za neke ce to uvek mozda biti new age koji sam spomenuo ali i to je sloboda koja nam je data.

Slava Bogu za njegovu milost.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Pohvali se meni jedna drugarica da je kupila stan zahvaljujući famoznom Zakonu privlačenja. Ja joj kažem da su ona i njen muž radili i zaradili za to, nije im pao sa neba. Nismo uspele da završimo taj razgovor, neko nas je omeo, ne znam da li bi prihvatila racionalno objašnjenje.

Ima tu dosta hrišćanskih elemenata, niko to ne može da porekne.

Vortex, ovo ono ne_shvata, I don't get it ne_shvata.

Vala sa kojom god ženom danas da sednem, sve su u tom fazonu, ne znam šta se dešava ne_shvata.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Ima tu dosta hrišćanskih elemenata, niko to ne može da porekne.

?

пре 1 минут, Natasa. рече

Vala sa kojom god ženom danas da sednem, sve su u tom fazonu, ne znam šta se dešava ne_shvata.

Ћуд је женска смијешна работа!  
Не зна жена ко је какве вјере;  
стотину ће промијенит вјерах  
да учини што јој срце жуди.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Natasa. рече

Pohvali se meni jedna drugarica da je kupila stan zahvaljujući famoznom Zakonu privlačenja.

Сатанска превара, они су увјерени да су они сами креатори свега и да то са Богом нема везе...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Војвода7 рече

Сатанска превара, они су увјерени да су они сами креатори свега и да то са Богом нема везе...

Ne poriču postojanje Boga...ali ništa tu meni nije jasno ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Paradoksologija рече

Guglam bezuspešno u pokušaju da se setim one urnebesne epizode Boston Legal gde su se s tim vorteksima i zakonima privlačnosti zavitlavali... pomoć??

Znaš li ti nekog ko je u tom fazonu?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Znaš li ti nekog ko je u tom fazonu?

Ne baš... moje društvo ipak uglavnom spada u generaciju X, mi praktikujemo nemoć negativnog mišljenja :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

POS,najjaača droga....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Ne baš... moje društvo ipak uglavnom spada u generaciju X, mi praktikujemo nemoć negativnog mišljenja :D

Pa mi smo sličnih godina. Nije baš da su svi u tome, ali ovi što jesu, ostavljaju jak utisak.

Подели на овим сајтовима

Najgore je kad mesaju Isusa u tu celu pricu. Znaci od toga da je svratio do Indije i da je on ustvari tamo naucio meditaciju i sve to, pa do toga da je on ustvari praktikovao egipatsku magiju. Pa dalje, da nije bio Bog nego samo da je bio jedan od ucitelja, kakvi su bili Buda, Muhamed, Zaratustra itd. Ili kako liturgija uopste nije nista posebno nego je isto kao bilo koji drugi ritual kojim se bave svi ostali.
Pricao mi cale kao juce gledao na TV-u kako Masoni ustvari drze tajnu da Isus nije nikad umro nego da je doziveo 45-u godinu. A to se dokazuje time kako oni imaju fresku coveka koji drzi ruku preko ustiju a pod miskom drzi par svitaka.

Strasno me to nervira, mozda i ne bi trebalo ali eto, nek mi Bog oprosti :)

Подели на овим сајтовима

On 1/2/2014 at 13:01, Ključ рече

Cak i verovanje u postojanje boga razlicito deluje kod nirvaniste i kod pristojnog roba.

A taj pristojni rob bi bio...ko?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...