Jump to content

Препоручена порука

• 4 weeks later...

Iskreno,neke stvari mi tu nisu nešto jasne,meni licno. Sve vise mislim da je sve to samo deo jedne mitologije (a mozda i gresim!). Jer obratite paznju na nesto sto sam SASVIM SLUCAJNO primetio. Zanimljivo je to da je i kod Srba i kod Hrvata,tj. i u srpskoj i u hrvatskoj istoriji,ta tzv. “89‘ godina“ bila istorijski prelomna i presudna,s tim sto se u hrvatskoj istoriji radi o 1089. godini,dok se u srpskoj istoriji radi o 1389. godini. Dakle,tacno trista godina razdoblja. Naime,sta se prvo u hrvatskoj istoriji desilo? Siguran sam da znate da je te godine ubijen hrvatski kralj Zvonimir,koji je smatran i kao jednim (cak i najvecim uz Tomislava) od najvecih vladara Hrvatskog kraljevstva. To je bio DEFINITIVNO PRELOMAN trenutak hrvatske istorije. A zasto je ubijen? Ubili su ga Hrvati,narod obican. Kad je rimski papa (nazalost,zaboravio sam ime njegovo) planirao krstaske pohode,pozivao je hrvatskog kralja Zvonimira da pozove i okupi hrvatski narod u krstaski pohod,u sluzbi rimskog pape,sa kraljem Zvonimirom na celu. Ali hrvatski narod se pobunio,i ustao protiv kralja Zvonimira,nakon cega su ga ubili na Saboru u Kninu. Tačnije,Sabor nije bio održan u Kninu,nego u obližnjem mestu kod Knina,koje se zvalo (ne znam dal se i danas tako zove) KOSOVO POLJE. Dakle Kosovo Polje se zove mesto tog prelomnog trenutka i u srpskoj i u hrvatskoj istoriji. Osim toga,postoji i ta tzv. Kletva kralja Zvonimira,u kojoj rimski papa (??) baca kletvu zbog neposlusnosti hrvatskog naroda,rimskoj Crkvi. I nakon sto je pao Zvonimir,ubrzo je i Hrvatska pala,i zato je smrt Zvonimira oznacena i kao kraj Hrvatskog kraljevstva. Ja bih zamolio da mi neko objasni,DA LI JE SVE OVO SLUCAJNOST,ILI SE RADI O NEKOJ TESKOJ ZAVERI???!!!??? Cim se one najbitnije stvari potpuno uklapaju

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...