Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

A što ja to radim drugima,? Reći svoje mišljenje, je nešto krivo? Ili da lažem možda

Нисам уопште мислила на тебе... не ни случајно... ако си се увриједила мислећи да сам на тебе мислила приликом те изјаве, извини молим те, али заиста нисам мислила да ти неком нешто радиш... То што си изнијела своје мишљење у реду, зато форум и постоји, оно што ми се није свидјело код твог одговора је само то што си рекла човјеку да су учинили убиство-то није било лијепо, остало поштујем... Ја немам намјеру да неког омаловажавам, и стварно те нисам хтјела увриједити... А у појединим случајевима до руптуре може доћи и прије него што је дијете спремно на самосталан живот, нити би могло преживјети у инкубатору... Али нећемо о тим могућностима, скренуле смо са теме скроз :)

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pročitaj bolje što sam ja napisala..napisala sam da ne znam o čemu se tu radilo, to je prvi dio posta..ali nema veze, ovako možemo do sutra..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Па баш што не знаш о чему се ту радило не можеш човјеку рећи да је извршио убиство... Ако ниси прочитала извинула сам ти се ако сам те увриједила, а што се мене тиче можемо и до сутра износити своја мишљења :)

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Подели на овим сајтовима

Ma ne moraš se ispričavati, ne zamjeram ti ništa..zato i forum služi da se raspravlja..nisi me očito shvatila..a i ja se dobro ne izrazim možda svaki put..nisam sa ovog govornog područja..ja sam mislila na to ne na onog čovjeka, već na to kako svećenik može dati blagoslov kao blagoslov za abortus..samo to..a ne da je čovjek napravio ubojstvo..pa možemo do sutra,  gringrin ja sam za

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Па и мени се чини да се не разумијемо... :) Ето сада када смо се разумјеле око овога о чему ћемо сада расправљати до сутра :) :) Дај тему :)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

>>Послушајте кликом на наслов<<

Predavanje%20O.%20Petra_0.jpgРазговор са Игуманом манастира Светог Николе на Врањини, јеромонахом Петром (Драгојловићем). http://www.svetigora.com/node/12976
Подели на овим сајтовима

Uvek se stresem kad cujem za cedomorstvo, zato sto poznajem dosta zena koje su to ucinile potpuno normalno, kao kada bi otisli da vam doktor ukloni karijes iz zuba. I sve su to ok licnosti i dobre zene, ali nemaju ni trunku pokajanja u sebi niti o tome razmisljaju kao o cedomorstvu. I onda mi je bas nekako bolno jer se uvek setim te moje drugarice, i jedne majke od druge moje drugarice, moje bake i ostalih poznanica i mogu samo da se molim da jednog dana u njih udje sila pokajanja.

Подели на овим сајтовима

Ah, jeromonah Petar dost strogo i osudjujuce govori o ovom grehu. Meni jos uvek nije jasan stav Crkve za one vrlo ozbiljne situacije kada je maajka zacela od silovanja, ili bi je sledece radjanje kostalo zivota i nju i dete. Ne znam, vecina zena to radi iz razloga sto niko u kuci nema posao, tesko se zivi, ko ce dete da prehrani da obuce itd. Dobro ajde to i manje vise ne opravdavam, al nekako ne mogu da prihvatim to kao neki veliki greh u situaciji kada zena i dete mogu da izgube zivot, pa bar jedan zivot neka se sacuva. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Ovo je jedan od klipova koji mi izazove napade plakanja svaki put kada ga gledam. Ova žena je divna. 

Places ko ispit da spremas?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

abortus-ubistvo-deteta.jpg

Поводом најновијег апела Светог Архијерејског Сабора СПЦ упућеног лекарима верницима да се законом забрани абортус, разговарали смо са педијатром др Милијаном Савић. Било је речи и о реакцијама државних власти и невладиних организација на апел СПЦ, али и о штетности и негативним последицама које прекид трудноће изазива код жена.

Трајање: 45:23

Послушајте:

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/3/13/06/08.06.13_-_budimo_ljudi_-_milijana_savic_-_abortus_0.45.23_64k.mp3

http://www.slovoljubve.com/emisije/budimo-ljudi-dr-milijana-savic-o-abortusu

Подели на овим сајтовима

Grupa građana pokreće inicijativu za uvođenje takse na abortus !
On 11 јун, 2013

Bebe-e-pochinalo-sled-izgaryane-prichine

Beograd – Pošto se većina gradjana protivi inicijativi Srpske Pravoslavne Crkve da se u Srbiji zabrani abortus a imajući u vidu drastično i zabrinjavajuće smanjenje novorođene dece, grupa naučnika iz Beograda (koji za sada žele da ostanu anonimni) podnosi na javnu raspravu inicijativu da se u Srbiji uvede taksa na abortus.

Naime, svaka državna ili privatna klinika imala bi za obavezu da Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu finansija prijavi obavljeni abortus, kao i da pošalje propratnu dokumentaciju komisiji Ministarstva zdravlja čime bi se utvrdilo da li je abortus obavljen željom pacijentkinje ili je obavljen iz medicinskih razloga utvrđivanjem visokog rizika eventualnog nastavljanja trudnoće pacijentkinje. U tom smislu, žena kojoj tri ginekologa potpišu predlog za abortus usled lošeg zdravstvenog stanja, bila bi oslobođena plaćanja takse.
Žena koja samoinicijativno abortira, dužna je da u roku od 60 dana plati taksu u iznosu od 60.000 dinara, kao i da se prilikom abortusa izjasni o ocu deteta, koji je takođe u obavezi da plati dodatnih 60.000 dinara takse.
U slučaju da se žena izjasni da ne zna ko je otac, dužna je platiti taksu u iznosu od 180.000 dinara, zbog rizičnog socijalnog ponašanja.
Ustanova koja ne prijavi abortus ili ga lažno prikaže kao abortus u medicinske svrhe, činila bi krivično delo, a kazne bi se kretale od 1-3 miliona dinara za ustanovu kao i od 6 meseci do 3 godine zatvora za odgovorna lica.
Ovim bi se natalitet blago podigao, a sredstva prikupljena na ovaj način mogla bi se koristiti za drastično povećavanje dotacija, ženama koje rode troje i više dece.
Procenjuje se da bi ovakvom naplatom taksi, svaka žena u Srbiji za treće i svako naredno dete mogla mesečno dobijati oko 24.000 dinara u trajanju od 2 godine
Ž.S.

http://www.postar.rs/?p=7156

Подели на овим сајтовима

Ako nam ovako razmisljaju intelektualci, sta da covek ocekuje od obicnog sveta. Tuga!!! Licno nisam za abortus ali sam apsolutno jos vise protiv ovakvih inicijativa koje ce, sigurna sam, biti samo kontraproduktivne. Ne smem ni da razmisljam kakve posledice bi mogle imati ovako ishitrene i glupe regulative. Uzas...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...