Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Poštovani, ja sam rimokatolkinja, ali nadam se da se nalazimo u tome da je jedan Gospod i jedna Crkva... :) Majka sam šestero djece i za dva dana idem roditi sedmo :) ... Svi su morali bit rođeni carskim rezom, pa rizik postoji. Ako dopustite, moje mišljanje: više puta sam bila u životnoj opasnosti, ali ja osjećam i vjerujem ovako: NAŠEM DJETETU ŽIVOT - KAD TO BOG DA - MOGU DATI SAMO JA... I dojiti (svu svoju djecu sam i dojila) i odgojiti (za sve se muž i ja sami brinemo) može i drugi , i druga žena može biti majka... ali, nikada, ni kad bi bilo dozvoljeno, ne bih mogla učinit abortus... Kažu - rodit će drugo dijete... tko to garantira? Tko garantira da će Bog dati da se začne drugo? Ne osuđujem, Pravoslavnu Crkvu i sve vjernike istinski poštujem, milosrđu se nadam Božjem za sve nas.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ali, nikada, ni kad bi bilo dozvoljeno, ne bih mogla učinit abortus... Kažu - rodit će drugo dijete... tko to garantira? Tko garantira da će Bog dati da se začne drugo?

Добродошла :)

Добро, то је твоје мишљење а шта би било онда са твојом децом, зар би их тек тако напустила зарад порођаја? Седморо деце остану без мајке, и јадно то седмо дете кога би целог живота сви у породици осуђивали (не мора да значи, али је врло могуће) за твоју смрт. Мислим, треба бити паметан у таквој ситуацији. Значи ако је мајка врло угрожена, а плус још има фамилију, требало би да скупи снаге и да каже оно што и црква препоручује, мада на мајци је одлука.

Подели на овим сајтовима

Весна,

честитам ти на твојој дјечици :) али исто тако се слажем са Емануелом шта би онда та твоја дјеца без тебе, не дај Боже! Ето спремаш се на 7 царски рез, сретно! И ја сам имала 2 па не знам да ли бих смјела трећи! :)

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Poštovani, ja sam rimokatolkinja, ali nadam se da se nalazimo u tome da je jedan Gospod i jedna Crkva... :) Majka sam šestero djece i za dva dana idem roditi sedmo :) ... Svi su morali bit rođeni carskim rezom, pa rizik postoji. Ako dopustite, moje mišljanje: više puta sam bila u životnoj opasnosti, ali ja osjećam i vjerujem ovako: NAŠEM DJETETU ŽIVOT - KAD TO BOG DA - MOGU DATI SAMO JA... I dojiti (svu svoju djecu sam i dojila) i odgojiti (za sve se muž i ja sami brinemo) može i drugi , i druga žena može biti majka... ali, nikada, ni kad bi bilo dozvoljeno, ne bih mogla učinit abortus... Kažu - rodit će drugo dijete... tko to garantira? Tko garantira da će Bog dati da se začne drugo? Ne osuđujem, Pravoslavnu Crkvu i sve vjernike istinski poštujem, milosrđu se nadam Božjem za sve nas.

Uopste nije u pitanju to sto vi kazete, nego apsolutno prvenstvo zivota nad umiranjem. Zivot se spasava, ne baca se. Kad bas mora da se bira, onda se ide jevandjelskom logikom koji od ta 2 treba da se spase. A jevandjelska logika jasno kaze - majcin zivot...

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inace, svim novodoslim clanovima zelimo dobrodoslicu na nas forum... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Dobrodošla draga sestro.

Molitveno ti želim lak porodjaj :)

Svakako da rizik uvek postoji,evo ja ću sad da idem do grada,postoji rizik da će me udariti auto,pašće mi nešto na glavu ali, ne govorimo o tomr,već kad se jednostavno dotera car do duvara i bude ili majčin život ili abortus.

• Волим 2
Подели на овим сајтовима

Tko sam ja daodlučujem o nečijem životu? Nitko! Ja nemam djecu, a da se nađem u situaciji da mi je život ugrožen, nema šanse da bi pristala da spašavaju mene a ne djete..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Tko sam ja daodlučujem o nečijem životu? Nitko! Ja nemam djecu, a da se nađem u situaciji da mi je život ugrožen, nema šanse da bi pristala da spašavaju mene a ne djete..

Па ОК, свака част. Али, не можеш то поставити као правило свима. То сам и рекао. Не би смело да постоје нека општа начела у која би морали сви дасе укалупе. Сваки је човек, као јединствена и непоновљива личност, прича за себе. Зато му се треба посветити у свој његовој посебности. 

Подели на овим сајтовима

Naravno, slažem se.

Ja govorim o sebi..

Samo bilo je i slučajeva gdje se govorilo majka ili djete, a na kraju i nije bilo baš tako, pa se oboje uspijelo spasiti..

Ako je majka loše u tom trenu, onda je to drugo..Ali ako žena boluje od nečega, pa joj kazu bolje da pobacite sto prije jer bi se bolest mogla pogorsati, takve stvari ne podrzavam, jer masu puta su bile ne točne..

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Tko se više drži Hipokratove zakletve..ubijaju i još za to traže novce..plaćeni ubojice..to ti je moje mišljenje

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Pa sama si rekla da nemas djecu zato ne mozes ni znati kakav je osjecaj drugoj djeci oduzeti majku... I ja bih vjerovatno tako razmisljala da nemam djecu vec, ali sada kada sam majka pogledi na neke stvari su mi puno drugaciji... Govoriti nesto je jedno, a raditi drugo...  :/

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Pa ja i govorim o tome..iz perspektive osobe koja nema djecu, pa da joj se nešto tako dogodi...

Previše se ljudi igraju Boga danas..odlučuju tko će živjeti a tko ne..

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...