Jump to content

Како видимо нашу литургијску заједницу

АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?  

97 члановâ је гласало

1. 1. АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?

• Свратим, понекад, да упалим свећу.
    • Да, одлазим редовно на Литургију.
    • Једном, два пута годишње, на венчања, крштења...
    • Не одлазим у Цркву. Нисам верник.
    • Да, више пута у току недеље, на Вечерње службе и Литургију.
    • Само када је неки Празник...
    • Да, идем у Цркву, некад, али нисам ја тамо неки верски фанатик

Препоручена порука

Da li vam se dešava da imate osecaj da su vam pojedini ljudi, stvari, dogadjaji... iz nekog neobjasnjivog razloga, nedokučivi? Trudite se, ali ostajete van onoga čemu težite. I pokušavate da razumete zašto, ali ne ide. Kao da se "nešto" urotilo protiv vaših stremljenja.

Подели на овим сајтовима

Канда те нека цура неће... :bla:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Hehe, ipak nije to...

Više se odnosi na zajednicu crkve u koju idem. Kao da je rezervisana za, iz nekog razloga, "izuzetne".

значи оће те цура? супер :D

шала

све што је за "изузетне" треба препустити "изузетнима", нађи своје људе

и мене нису хтели "изузетни" у разним подручјима, ал сам ја нашао своје изузетне  grouphug1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Мене хоће људи из Цркве,баш ме воле, али ме цуре не воле... not_i

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

ма удари им чежњу па да видиш какоће да те воле

ех, знам како ти је , ја сам чеко и чеко......и.......боље да те ја не саветујем :unsure:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Hehe, ipak nije to...

Više se odnosi na zajednicu crkve u koju idem. Kao da je rezervisana za, iz nekog razloga, "izuzetne".

naravno da ima toga, ali nije to ono sto preovladjuje u crkvi...mislim da nema osobe koja taj"elitizam'' nije osetila, ali stvarno, sto vise duhovno napredujes sve manje ces ga primecivati i dozivljavati....to je prosto jedna normalna stvar u nasoj crkvi....ali kad prestanes da joj pridajes znacaj, nestace sama po sebi....i vidéces oko sebe bracu i sestre koji su ti blagonakloni...misli samo na Hrista, i On cé te okruziti divnim ljudima kojih stvarno ima....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

наш чувени брат фолирант....хахаха

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Da li vam se dešava da imate osecaj da su vam pojedini ljudi, stvari, dogadjaji... iz nekog neobjasnjivog razloga, nedokučivi? Trudite se, ali ostajete van onoga čemu težite. I pokušavate da razumete zašto, ali ne ide. Kao da se "nešto" urotilo protiv vaših stremljenja.

previse si uopstio, ne razumem kako nedokucivi u kom smislu, svaka od tih stavki treba poseban kriterijum? sta podrazumevas pod nedokucivim?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

previse si uopstio, ne razumem kako nedokucivi u kom smislu, svaka od tih stavki treba poseban kriterijum? sta podrazumevas pod nedokucivim?

Pa, i hteo sam da bude uopsteno. Kasnije sam naveo primer svoje crkvene zajednice, ali postoje razlicite situacije, ljudi...sta god. Naprosto, trudis se u necemu ali nekako...stvari te mimoilaze. Kao da ostajes "autsajder", "suvišan". I to bez patetike. Naprosto, uvidiš, nasmeješ se i ideš dalje.

Подели на овим сајтовима

ti izuzetni su sami sebi izuzetni, zato su ti i nedokucivi... sektasi su isto nedokucivi, meni je recimo nedokuciva Mensa, al ne zbog toga sto me zanima sta oni to rade i cime se bave nego jednostavno ne mogu da pojmim tu kolicinu i niveau besmisla

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nemoj im onda leđa okretati. .smesko. (Ne zamjeri)

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Pa, i hteo sam da bude uopsteno. Kasnije sam naveo primer svoje crkvene zajednice, ali postoje razlicite situacije, ljudi...sta god. Naprosto, trudis se u necemu ali nekako...stvari te mimoilaze. Kao da ostajes "autsajder", "suvišan". I to bez patetike. Naprosto, uvidiš, nasmeješ se i ideš dalje.

Eh brate onda ti ne ostaje ništa osim da sjediš na tim stepenicama.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

@@Srdjan Kotur,

Vidi, bez obzira na sve, i crkvena zajednica je takođe i jedna grupa ljudi. a grupe mogu biti svakakve: i otvorene prema novima, ili zatvorene, zavisi prosto od atmosfere. Idealno bi bilo da je to jedna grupa puna ljubavi, ali idelno nije i uvek ostvarivo :)

Sećam se jedne od svojih adolescentnih grupa: norma za prihvatanje je bila da prođeš kroz neku vrstu inicijacije, a to je značilo da istrpiš bar mesečak dana "prozivanja" i gnjavljenja :) Meni je to smetalo i jednostavno sam u jednom trenutku otišla iz te grupe. Posle izvesnog vremena, recimo godinu dana, počela sam da se aktivno družim sa njima, a pošto smo bili malo stariji, ta "incijacija" je bila manje izražena i oštra. Sa njima sam prošla celu srednju školu, tek na faksu smo malo izgubili kontakt, ali su mi i dalje jako dragi. 

Šta ćeš, ljudi su takvi kakvi jesu, ali su opet naša braća i sestre :mahmah:

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...