Jump to content

Како видимо нашу литургијску заједницу

АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?  

97 члановâ је гласало

1. 1. АНКЕТА: Да ли и колико често одлазите у Цркву?

• Свратим, понекад, да упалим свећу.
    • Да, одлазим редовно на Литургију.
    • Једном, два пута годишње, на венчања, крштења...
    • Не одлазим у Цркву. Нисам верник.
    • Да, више пута у току недеље, на Вечерње службе и Литургију.
    • Само када је неки Празник...
    • Да, идем у Цркву, некад, али нисам ја тамо неки верски фанатик

Препоручена порука

Углавном идем на литургију да би се причестио а причешћујем се да би нашао Бога и да би остварио најприснији сусрет са Њим, тј. да би се обожио. Поред пратећих ефеката (очишћење од грехова, радости, спасења, духовних дарова, утехе, молбе за нешто итд.) примаран ми је лични или личносни однос са Богом. У причешћу тражим Богочовека algabacaju као личност као кад идем код неког пријатеља кога волим и пријатељ ме гостољубиво дочекује и обасипа даровима, али идем код њега због њега самог а даровима се радујем и прихватам их као гест љубави. Тај доживљај личног сусрета је сићушан и потребно је да добро начуљим ухо срца да бих заиста осетио иоле присуство  0409_feel, док је доживљај пратећих ефеката већи. Али понављам оно за чим сам жедан је личност  joooj и кроз Њега заједница са Оцем у Духу Светом. 

Poooooooooootpis!  :cheesy2:

Tema mosh` se zakljuca!  4chsmu1

Hvala trapo, OBJASNIO si!

P.S. Mislim da nam ne bi bilo lose povremeno sami sebi da postavljamo to pitanje...

Подели на овим сајтовима

На литургију идем само и само зато да бих учествовао у Евхаристији, а учествујем у Евхаристији зато што је Христос рекао- ко једе Тијело моје и пије Крв моју, борави у мени, и ја у њему.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

zato sto to tako valja :0104cheesy:, obicaj je kod nas... eto tako to treba.. iso mi je i djed ;) greengrin

da se i ja privucem i budem (iako nedostojan) prisutan kada sidje On ;) i da sebe svima ,pa i meni 0409_feel i ja uzmem i kazem evharisto

Подели на овим сајтовима

Ваља се :-)

• Волим 1

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Да би био свет као што је Отац наш на небесима.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да би био свет као што је Отац наш на небесима.

само још ово да додам

У ЦАРСТВУ БОЖИЈЕМ , ЗАЈЕДНИЦИ  0110_hahaha ЉУБАВИ  СА  8086.gif ,  Bogorodicaaaaaa И  ;) УГОДНИЦИМА ЊЕГОВИН .

Подели на овим сајтовима

Banalan odgovor bi bio: Zato sto tako treba, jer sam ovca iz stada Gospoda nasega Isusa Hrista!

Ali, da ne banalizujem stvar, pokusacu da odgovorim:

Idem u Crkvu, na Liturgiju i pricescujem se zato sto sam obozeno bice, osoba koja zivi u svom Gospodu, osoba koja je svjesna svog fizickog, umnog i duhovnog bitisanja! Idem jer kao takva, ostvarujem se u Gospodu, kroz Molitvu, kroz Svetu Pricest!!!

Fizicki, sjedinjujem se sa Hristom, kao sto Sv. pismo kaze.Duhovno, hranim se vjerom i dokazujem je sebi samoj!

Bice sam koje je svjesno i koje zna da sam kao takva, dijete Oca nasega,,,prihvatam volju Njegovu i tvorim istu!!

Sve biva po Njegovoj volji, tako i moj odlazak u Crkvu.

Ne postavljam sebi cesto ovo pitanje, jer sumnju u svoju vjeru nemam, tako da mi je "tesko" da izaberem prave rijeci....

Onaj ko vjeru zivi...ove odgovore dozivljava i tu nema mjesta filosofiji...po mom misljenju.

Cini mi se da ako previse objasnjavam, mogu odlutati u neku vrstu "hvalisanja" vjerom, a to nikako ne zelim!!!

Pricescujem se da bih se prije toga...istinski pokajala pred Gospodom i trazila razrjesenje svojih grijehova, a zatim u miru bozjem sjedinila svoj duh i tijelo, sa Gospodom!!

O ljepoti i uzvisenosti samog cina , tesko se izraziti, tesko je opisati!!!

Подели на овим сајтовима

Нешто сам изгубио па сваке недјеље идем тамо да то нешто нађем. Ко зна можда и нађем  :)

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...