Jump to content

Препоручена порука

On 03/02/2015 at 19:25, LukaZ рече

Gde mogu da kupim knjigu "Осмогласник - Старо српско црквено појање"

Ми смо је нашли у Студенском дому богословског факултета преко пута Патријаршије. У њиховој књижари. Цена је 500,оо а за студенте 400,оо. Иначе, та књига је и редован уџбеник за наставу. Још боља је Водич за појце кроз савремену неумску нотацију - од Николе Попмихајлова. Цена јој је 1.200,оо. Тренутно је само има у Благодарнику, преко пута цркве Светог Марка.На богословији су се зачудили како смо је нашли! Иначе има је и на интернету. Мислим да је и цена иста. Наравно и поштарина. (око 200,оо)

Подели на овим сајтовима

On 24/10/2012 at 11:03, Зосима рече

Чланови Српског византијског хора Мојсије Петровић поју мелодије из књиге Осмогласник - Старо српско црквено појање, едиција Богословски уџбеници, у издању Светог архијерејског синода СПЦ, Београд, 2011.

Ово су ноте за Осмогласник Византијске музике али са европском класичном нотацијом.

Такоће постоји и неумски запис византијске музике који у потпуности описује начин појања византијске мелодије. Такве свешчице са Неумском нотацијом прате албум Игора Зиројевића и Византијски хор Тројеручица "Христос у граду Витлејему" и "Псалми" у издању Хора певнице манастира Ковиљ, који предводи протопсалт манастира Ковиљ отац Јеротеј. Иначе оснивач школе црквеног појања "Свети Јован Дамаскин" из Новог Сада. Полазници школе су наши најеминентнији појци. Али на почетку свега треба научити неумску нотацију. Могуће је књигу даунлодовати са интернета. Зове се "Водич за појце кроз савремену неумску нотацију" од Николе Попмихајлова. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 9 months later...
  • 10 months later...

Поштовани.

Ја  Тренутно живим у Мексико Ситију. Овде постоји један диван Руски манастир са 3 схи-монаха (Кипранин, Мексиканац и Грузијац) и викарним Рускикм Епископом за Мексико и Западну Америку. Оци су чули старо српско појање брата Николе и зажелели да науче да поју на својим вечерњим Богослужењима тако. Замолили су ме да пробам да нађем ноте или неуме. Пробао сам на Богословији и у патријаршиској продавници али они имају само Мокрањца. Да ли неко има времена, и средстава да скенира па да ми пошаље ноте или неуме старо српског појања? 

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
пре 1 сат, PredragVId рече

Једино у "Благодарнику" у Београдској улици. Цена му је око 1.200 а уз књигу иде и пратећи диск.

Звао сам их данас, немају. Али има негде да се купи водич кроз савремену неумску нотацију и цд са нотама. Хвала у сваком случају. :-)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, ГрешниСлуга рече

Звао сам их данас, немају. Али има негде да се купи водич кроз савремену неумску нотацију и цд са нотама. Хвала у сваком случају. :-)

Nađi nekog da te uči neume po Konstantinuu. 

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ovo gore nema veze sa vizantijom. Za učenje vizantijskog pojanja treba Teorija i praksa crkvene muzike od Georgija N. Konstantinua i Vodič za pojce od Popmihajlova. Imam ja oko 1000 strana neuma, liturgike, dostojna, voskresnik ali ti to ništa ne znači ako te neko ne nauči pravilno. 

Подели на овим сајтовима

Ok ja lepo napisah mozda.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Постоји школа византијског појања "Тројеручица" која функционише преко вајбера.

и подфорум намењен византијском појању

https://pouke.org/forum/index.php?/forum/261-византијско-појање/

Византију не можеш сам да појеш. Доста се разликује од мокрањчевог појања. Најбоље би било да узимаш часове у групи која би сачињавала једну будућу певницу и да тако заједно учите и напредујете. А прво се учи појање литургијских песама.

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...
  • Креирај ново...