Jump to content

Zašto su Ateisti Srbije protiv Srpske pravoslavne crkve?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Seti se onda onog govora "Srbin nekršten ne biva", kada je patrijarh Pavle izjavio da Srbin ne može biti ateista. Crkva misli da polaže pravo i na ateiste i na one koji su poliveni vodom kao bebe, ali nisu poverovali.

Наравно. Све остале, који су крштени, а не поверују, треба спалити на ломачи или их бацити медведима. Јер су тотално непотренбни и непродуктивни. И Патријарх је уствбари хтео да каже да би вас све требало побити, јер је био генерално такав човек, није имао ширине да изјави било шта, а да се то схвати у неком ширем контексту.

Јок, брате, на ломачу са вама свима, то вам једино гарантује спас, мученичка смрт!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Seti se onda onog govora "Srbin nekršten ne biva", kada je patrijarh Pavle izjavio da Srbin ne može biti ateista. Crkva misli da polaže pravo i na ateiste i na one koji su poliveni vodom kao bebe, ali nisu poverovali.

Не узимај то лично Muramasa, није се обратио вама атеистима, но онима који су пред њим стајали и којима се обраћао, а

он који је био посебан монах, а време ће говорити о томе у прилог, и то не вама атеистима, он је исказао свој став о србину везаног за историјско сећање на србе када су сви били крштени, када је син од оца наслеђивао крсну славу, од деде кроз причу учио се искуству и историји, причајући о прошлим временима, играјући се са младежи постављањем загонетки, питалица....

А и нетреба да те дотиче Muramasa и није те брига шта ко говори, ако си дубоко сигуран у то ко си шта си, какоћеш и докле ћеш и куда ћеш.

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

Он је у јавност изнео тврдњу за коју сте ви атеисти из АС исувише уски да схватите, а која се уопште није тицала вас атеиста. Поднесите и једну пријаву поверенику против покојног патријарха, биће ту негде са осталим пријавама које подносите.

Ваше схватање нема везе са оним што је Патријарх хтео да поручи. Имка везе искључиво са вашим талибанским схватањима, које је лишено било какве ширине.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Nebitno je da li se ja osećam kao Srbin ili teram kontru patriJotama, ali takve me se itekako tiču.

Немам коментар даље, све је јасно, реченица говори све.

"Nebitno je da li se ja osećam kao Srbin ili teram kontru patriJotama, ali takve me se itekako tiču"

Са срећом!

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

On je u javnost izneo tvrdnju da Srbin ne može biti ateista, a to je indirektno značilo da ko ne pripada Crkvi, nije Srbin. Nebitno je da li se ja osećam kao Srbin ili teram kontru patriJotama, ali takve me se itekako tiču.

Cek, nisam li ja skoro na ovom forumu video temu o tome kako su vernici posebno uvredljivi???

Подели на овим сајтовима

Nisam ja to shvatio kao uvredu, ali me nervira to što Crkva misli da ima monopol na duhovnost, ljubav, moral, a po govoru patrijarha Pavla, i na nacionalnost.

Ateisti sebi dali za pravo da polazu monopol na logiku, razum , nauku ,obrazovanje ... mora i nama neki resor da ostane . Ne moze i ateista i Srbinm,ne biva brajko nikako .Ili polivanje ili nisi Srbin pa ti biraj

Подели на овим сајтовима

Он је у јавност изнео тврдњу за коју сте ви атеисти из АС исувише уски да схватите, а која се уопште није тицала вас атеиста. Поднесите и једну пријаву поверенику против покојног патријарха, биће ту негде са осталим пријавама које подносите.

Ваше схватање нема везе са оним што је Патријарх хтео да поручи. Имка везе искључиво са вашим талибанским схватањима, које је лишено било какве ширине.

Znas sta je zanimlljivo... svi do jednog ste potrcali da izsarkazmirate i iskarikirate pritom ako moze malo i izvredjate onog koji postavlja ovo pitanje, a ni jedan od vas nije dao niti jedna makar izdaleka smislen odgovor.

Ok shvatili smo da su ateisti glupi da shvate tako konkretnu i direktnu izjavu... hoves li da to napises u jos 80 postova na istovetan nacin ili ces ti ( ili bilo ko drugi ) da napokon objasnis sta je to sto je pisac tj. patrijarh zapravo hteo da kaze?

Moje misljenje je da je Pavle bio pametan covek i ono sta je misio on je to i rekao... da je znao da cete vi godinama kasnije da ga tumacite i objasnjavate "Sta je on zapravo rekao a u stvari je mislio nesto trece sto je u vezi sa onim cetvrtim sto niko ziv ne razume osim duboko verujucih ljudi"... mozda nista ne bi ni pricao :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Moje misljenje je da je Pavle bio pametan covek i ono sta je misio on je to i rekao... da je znao da cete vi godinama kasnije da ga tumacite i objasnjavate "Sta je on zapravo rekao a u stvari je mislio nesto trece sto je u vezi sa onim cetvrtim sto niko ziv ne razume osim duboko verujucih ljudi"... mozda nista ne bi ni pricao :D

Твоје мишљење мени апсолутно није релеватно.

Подели на овим сајтовима

A ako bih prihvatio staroslovenski paganizam, onda bih postao veci Srbin od vas polivenih.

Не би. Нити сам ја већи Србин од тебе јер сам православац. Нити је та изјава уперена на то да било кога нагрди или да му налепи етикету, нити је Патријарх Павле био такав човек који ће тако да гледа на ствари.

Али хоће ли било какво објашњење да вреди, када је сасвим очигледно да мишљење о тој изјави или о било чему нећете променити, него бисте се и даље у недоглед расправљали, а помало и троловали?

Подели на овим сајтовима

hmda... nisak ni mislio da ces da napokon objasnis sta je je pokojni patrijarh ZARAVO mislio... e moj aleksandre :D

ja cu da ti kazem:

Mislio je ono sto je i REKAO, "Srbin nekrsten ne biva".

Eto to je rekao.

Etnofiletizam iz usta najvoljenijeg patrijarha. Sto pre se pomiris sa time lakse ce ti biti. Ovako mozes da izmisljas "tumacenja" i razloge i da krivis patrijarhove reci do eshatona i nazad... ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...