Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Људе који не знају шта хоће у животу

Savršena definicija ateista.

Dokonost je njihova životna filosofija.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Zaista, zaista kazem vam, zeleo bih da sve sto cinim cinim iz svoje dokonosti!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Никада нисам гледала атеисте другачије, али су они тако гледали мене...Никада не бих наметнула некоме своје мишљење, али је више пута наметамо мени, али то је, што неко рече анти-теизам. Материјално да приближим: Сиромах завиди богаташу што има новог мерцедеса, а богаташ сиромаху може једино замјерити на зависти. Богат је ко вјерује! Мени је искрено жао када људи не вјерују, али, вјера није стална категорија! Као ни мерцедес! Битно је тражити, жељети, скупљати парице, зарађивати...Неки ставови су нам "усађени" у породици...треба времена да се преиспитамо да ли смо на правом путу...Баш као што онај ко је рођен као богаташ може расути родитељско имање, а онај који је рођен сиромашан може то имање стећи...

Подели на овим сајтовима

Slažem se da svako ima pravo na izbor da veruje u to u šta hoće i kako hoće.  Ovo što ću sada da te pitam niko mi direktno odgovorio nije, ne smatraj ovi uvrdom kao što većina ljudi to smatra, svako ima pravo da bira šta hoće i kako hoće i u šta hoće da veruje.  Mene interesuje sta ateista koji duboko u srcu svom zna da Gospod ne postoji radi na sajtu-forumu o veri. Ja sam lično ovde da usavršim i unapredim svoje znanje... Šta ti radiš ovde? Bez ljutnje ili mišljenja da je nekog teram odavde.. :)

Ja kao ateista ovde na forumu sam da bih video vaša tumačenja i shvatanja vere, biblije i ostalih religijskih pitanja, bez želje da se svadjam ili vređam. U redu, biće poneka provokacija, ali u cilju pokretanja konstruktivne rasprave ili dijaloga. :good2: :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Не знам стварно о чему пишеш... Ти си овде дошао код нас у госте, нико те није терао. Ни појединци, ни Црква, ни држава. Ако те неко присилио кажи па ћемо заједно да се бунимо.

Мислим, не сметаш ми ништа, добродошао си... Само ми није јасно. :)

hvala na dobrodošlici 8086.gif

Подели на овим сајтовима

Људе који не знају шта хоће у животу

Savršena definicija ateista.

Zašto misliš da ne znamo šta hoćemo u životu? i kako to da smo dokoni? ja npr radim, studiram, idem na kurs stranog jezika (nije engleski), živim sa devojkom, život mi je ispunjen. I sve to bez religije.

Подели на овим сајтовима

Zašto misliš da ne znamo šta hoćemo u životu? i kako to da smo dokoni? ja npr radim, studiram, idem na kurs stranog jezika (nije engleski), živim sa devojkom, život mi je ispunjen. I sve to bez religije.

Trebace ti vera kad budes uzeo sve diplome i trofeje koji nikome nista nece znaciti i ti takav nakicen ostaces usamljen u slavi tvojoj.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

И поред све те толике испуњености и даље осећаш потребу да тролујеш на православном форуму . Интересантно ...

Подели на овим сајтовима

И поред све те толике испуњености и даље осећаш потребу да тролујеш на православном форуму . Интересантно ...

july_19_49_.jpg

...

....

Salu na stranu svi smo mi ovde iz dokonosti. 

LOL  Why?

Кo је гласао за: Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље

Niko od koga nismo ocekivali da glasa za tako neku opciju. (:

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Religija je duboko ukorenjena i u drzavu i u politiku i u drustvo... a vi ovde pitate "a ko vas uopste dira?"  ... mislim... jel se zezate?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Religija je duboko ukorenjena i u drzavu i u politiku i u drustvo... a vi ovde pitate "a ko vas uopste dira?"  ... mislim... jel se zezate?

Ajde razumem da ti smeta ukorenjenost (mada danas nije bas ukorenjena ) u politiku i drzavu, ali zasto vam smeta ukorenjenost u drustvo?

Drustvo jednostavno vise bira da bude religiozno. 

U politiku je religija minimalno "ukrenjena" ima negde koju granu, to jeste... ali te price o ukorenjenosti su bezveze. Nismo teokratija pobogu...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta on to zamislja pod drzavom, pa drustvo cini drzavu, kakva je volja drustva takva je i drzave...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...