Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Aj da te pustim da me jos malo trolujes, prvo odakle mu tecni azot u paklu drugo nema potrebe za tecnim azotom posto postoji deo pakla

koji se zove tartar u kome vlada ljuti mraz koji je ljudskom umu nepojmiljiv. Trece kao sto sam napisao ljudska tela ce da budu duhovna sto znaci

da nece da funkcionisu po ovim poznatim prirodnim zakonima.

Подели на овим сајтовима

Ne postoji

Ako svest moze da se stvori sto ne bi mogla i da se unisti...?

(Ovo se ne odnosi ne supermenovu svest. on je neunistiv skroz.)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Čekaj, zar nismo odavno izveli računicu koja dokazuje da je u raju daleko toplije nego u paklu? Ono, raj je manje podnošljiv - reda par stotina Celzijusa topliji?

Inače, @Ivan Cvetković: ljubav je jedna od najpogrešnijih reči u današnjim jezicima prozapadne civilizacije: dok su stari Grci imali preko 20 reči kojima su označavali različite tipove ljudi - zapadni svet ima jedva dve (ljubav i zaljubljenost); jer ja volim svoju šniclu u tanjiru, volim svog kućnog ljubimca, volim svoje cipele, komšinicu, svoju devojku, brata, dobru muziku, svoje živce kad se smire, miris ženske svlačionice u srednjoj školi, skijanje i nebo kad je vedro - i sve to volim na različite načine. A reč je samo jedna, na ogromnu žalost: čak je agape značilo nešto sasvim drugo, da bi je hrišćanstvo pripojilo isključivo svojim ciljevima; agape je mnogo više ustvari.

Tako da, kad kažeš ljubav: nažalost, moraš da pojasniš, jer smo jezikom uskraćeni. Nemamo dovoljno imenica ;)

Подели на овим сајтовима

Ovo je bolje od raja

Ма досадно, само лочу и макљају се . Видиш да немају ни вртове , дрвеће,ништа,  ма немају ни поштену плажу да се човек осунча мало бар.

Подели на овим сајтовима

U Valhalli se po ceo dan trenira, a onda posle dolaze veprovina, vino, medovina, lepe valkire... Taman po mojoj meri.

Па видиш да се и Викинзима више свиђао рај. Тукли се људи нон стоп за живота, па им досадило да исто то раде и после смрти и примили лепо Хришћанство.

Подели на овим сајтовима

Ako bi postojala mogućnost odlaska u nebiće, to bi onda bila prava mogućnost izbora, jer u suprotnom, Bog priniđuje čoveka da postoji i tu onda nema ni izbora, ni slobodne volje.

Zelja ce ti biti ispunjena, sinko. Oticices u nebice. Jer si sada zadovoljan ?

Подели на овим сајтовима

Malo sam razmišljao o izboru koji je navodno dat čoveku i shvatio sam da tu zapravo i nema izbora. To je kao kad bi zatvoreniku dali da bira da li će da bude srećan zato što ide u zatvor ili ne. Ako bi postojala mogućnost odlaska u nebiće, to bi onda bila prava mogućnost izbora, jer u suprotnom, Bog priniđuje čoveka da postoji i tu onda nema ni izbora, ni slobodne volje.

Ovim me podsecas na jednog kukavca sa kojim sam razmenio par poruka.

Kaze on da je Hriscanstvo ko fasizam jer ako ne izaberes nesto onda ti se lose pise,pa samim tim to nije sloboda.

Ja ga onda upitam sta je po njemu sloboda i sta tacno on trazi od Boga.

On na to odgovori da je sloboda da mozes da radis sta oces i da ne budes kaznjen,a od Boga je trazio da nadje neki nacin da nema nesto kao "eternal damnation"

Ja ga onda upitam da li bi po njemu bilo bolje da ne postoji slobodna volja i da smo mi ljudi stvoreni da volimo Boga i tako svi budemo u raju,na sta je on odgovorio da bi tako bilo bolje i da bi mi i dalje imali slobodnu volju.

Ovde se jasno vidi da on nije vernik,ne zeli da bude vernik,zeli da zivi kako god on oce,ali da ne zavrsi u paklu,ako nije tako kako on zahteva,onda to nije sloboda,to je fasizam,isto tako on bi radije voleo da su ljudi roboti koji su svi isprogramirani da vole Boga da bi dosli do raja.

Nije da njega svrbi sloboda,njega svrbi sto on ne moze da radi sta oce i da na kraju bude dobro za njega.

Jer ako nas je Bog stovrio da biramo da li ce mo biti u zajednici sa njim ili ne i dao nam slobodu i ne zeli da nas natera da odlucimo,nego nas dopusta do kraja da mi biramo...onda ne vidim kako to nije sloboda.

To sto ti mislis da nije sloboda je da si ti vec izabrao,a samo zelis da ne izvuces deblji kraj zbog toga i ako ti Bog ne uslisi tvoj zahtev,to ona nije sloboda...to je poprilicno licemerno,zar ne mislis tako?

Подели на овим сајтовима

Očekivao sam neki smislen odgovor na pitanje "Gde je izbor?", ali još ga nisam video.

Што си тако тврдоглав човек, бар пробај Рај, можда ти се свиди , а у небиће можеш увек.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...