Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Ovi ovde ateisti na ovom pravoslavnom forumu, iskreno,  nekad mi idu na zivce - tako ih dozivljavam jer mi se cini kao da se ophode prema nama koji verujemo sa dozom podsmeha, sa visine itd. Kao svi smo mi glupi a oni su mnooogo pametni ...

a onaj bitniji moj dozivljaj ateista jeste da mi ih je zao. Ali stvarno, ne u nekom losem smislu nego stvarno, zao mi ih je sto propustaju mnogo u zivotu, takoreci SVE. SUShTINU.

ONI su mnogo lоši jer misle da su bolji od NAS, a zapravo smo MI bolji od NJIH... 

Kako univerzalna misao... :)

Pitanje za ateiste: ko smo mi, odakle smo dosli na ovaj svet, kuda idemo i zasto zivimo...

Odgovori:

Ne znam ko si ti a malo me mrzi da opisujem ko sam ja, odgovor bi bio poduži.

Došli smo na ovaj svet iz naših majki.

Idem kud god mogu, ne znam za tebe.

Živim zato što mi je to daleko zanimljivije i zabavnije nego da umrem, ne znam koji je tvoj razlog.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Hiljadu sledbenika Dzima Dzonsa su masovno dali svoje zivote za njegove ideje... po ovoj logici, njihove smrti verifikuju te njegove ideje?

Заправо и нису. На силу су их хватали и гурали им отров у уста наоружани чувари. Када је једном дошло заиста до тога да треба да дају свој живот за њега, онда се тек видело каква је вера оних који су се до тада клели у њега. Био је и један мањи број оних који су добровољно извршили самоубиство, али веома мали број.

То је прича неколико срећника који су успели да побегну са имања.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

to mislim o većini ateista a retko sam sretao one ateiste kakav je u romanu Dostojevskog, Ivan Karamazov... on nije šablonski ateista. On je zeznut lik laie_14

Колко сам ја сконтао касније по оним описима, више ми се чини да је зглајзнуо у неки сатанизам?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

u vrlo kompleksan satanizam koji sotona vadi iz džepa samo u retkim prilikama LOL

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

btw ne znam ko klikće na postove da izabere najbolji odgovor na temi ali mislim da ih je puno koji i nisu baš reprezentativni... kao uostalom i na ovoj temi

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

btw ne znam ko klikće na postove da izabere najbolji odgovor na temi ali mislim da ih je puno koji i nisu baš reprezentativni... kao uostalom i na ovoj temi

slazem se. evo i ja sam se iznenadila ! ne stvarno i ja tako mislim prvenstveno jer ovo nije bio odgovor na temu nego odgovor muramasi... a ne znam da li je reprezentativan ni u tom slucaju!!!

mislim da je neko odabrao taj odgovor zbog zapazanja sv.Vladike Nikolaja - svidelo mu se kao i meni :)

Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio.

Подели на овим сајтовима

Živim zato što mi je to daleko zanimljivije i zabavnije nego da umrem, ne znam koji je tvoj razlog.

Ovo je legitiman odgovor, ali me zanima, da li mozes da postavis sebe u stanje bede, jada i depresije? Meni recimo ne deluje da ti je zivot nesto posebno "surov" mozes li da zadrzish taj argument u sebi u situaciji surovog zivota? 

Zanima me tvoje misljenje. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ovo je legitiman odgovor, ali me zanima, da li mozes da postavis sebe u stanje bede, jada i depresije? Meni recimo ne deluje da ti je zivot nesto posebno "surov" mozes li da zadrzish taj argument u sebi u situaciji surovog zivota? 

Zanima me tvoje misljenje. 

Naravno da ne mogu da zadržim taj argument ukoliko bi mi život bio nepodnošljiv. Što pitaš?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Naravno da ne mogu da zadržim taj argument ukoliko bi mi život bio nepodnošljiv. Što pitaš?

Ne znam koliko bi drzalo vodu tesko depresivnoj osobi kojoj zivot nije ni malo zanimljiv. Ako me razumes. Pa sam mislio, da mi kazes, da li ti mislis da bi taj isti "smisao" radio. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

ONI su mnogo lоši jer misle da su bolji od NAS, a zapravo smo MI bolji od NJIH...

Nije taccno uopste to nisam htela da kazem, sto bi rekle neke medijske licnosti izvlacis mi reci iz konteksta. Nismo se razumeli a tesko da cemo se i razumeti nekad na temu vere u Boga. Uopste ne mislim da su ateisti mnogo losi niti da smo mi mnogo bolji, rekla sam samo da mi ovi ovde ateisti na forumu nekad idu na zivce jer mi se cini kao da nam sole pamet.

Odgovori: Ne znam ko si ti a malo me mrzi da opisujem ko sam ja, odgovor bi bio poduži. Došli smo na ovaj svet iz naših majki. Idem kud god mogu, ne znam za tebe. Živim zato što mi je to daleko zanimljivije i zabavnije nego da umrem, ne znam koji je tvoj razlog.

U al si mi odgovorio svaka ti cast :)   Moram te malo razocarati jedino sigurno u ovom zivotu jeste da cemo umreti :)

I znas sta lepo je rekao jedne prilike vladika Grigorije muftiji Zukorlicu: "Kad ne mognemo vise pricati o Bogu, kad ja kazem da je Bog Sveta Trojica, odnosno LJubav, a vi kazete da je Bog Alah i da nema Sina i Duha Svetoga, ja cu reci mozemo sada da pricamo o paradajzu i paprikama i da budemo ljudi. Sto je nas patrijarh Pavle uvek govorio: Da budemo ljudi uvek, neljudi nikad."

Tako i ja vise necu polemisati sa vama ateistima o veri i o Hristu jer mi se cini besmisleno, ali zato Avocado mozemo pricati o avocadu- na nekoj drugoj temi npr. da li ste probali avocado sa belim lukom :)

Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio.

Подели на овим сајтовима

Nije taccno uopste to nisam htela da kazem, sto bi rekle neke medijske licnosti izvlacis mi reci iz konteksta. Nismo se razumeli a tesko da cemo se i razumeti nekad na temu vere u Boga. Uopste ne mislim da su ateisti mnogo losi niti da smo mi mnogo bolji, rekla sam samo da mi ovi ovde ateisti na forumu nekad idu na zivce jer mi se cini kao da nam sole pamet.

Pa nisi samo to rekla... vec i da ti je zao ateista jer "propustaju mnogo u zivotu, takoreci SVE. SUShTINU."

Nisam nista izvukao iz konteksta, ostavio sam tvoje citate... a ne znam sta si drugo zelela da kazes.

U al si mi odgovorio svaka ti cast :)   Moram te malo razocarati jedino sigurno u ovom zivotu jeste da cemo umreti :)

Kakva pitanja, takvi i odgovori. :)

Naravno da cemo umreti... a jedino sigurno je da imamo jedan, ovaj zivot... mogucnost nekih drugih zivota je nesigurna...

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko bi drzalo vodu tesko depresivnoj osobi kojoj zivot nije ni malo zanimljiv. Ako me razumes. Pa sam mislio, da mi kazes, da li ti mislis da bi taj isti "smisao" radio. 

Zasto bi druga osoba morala da ima isti smisao zivota kao ja?

Подели на овим сајтовима

Zasto bi druga osoba morala da ima isti smisao zivota kao ja?

a koji je (da izviniš) tvoj  smisao... je l ono što si već pomenuo- da je zabavno ili ima još nešto mimo toga

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

@@Avocado,

Da li bi sebi prekinuo zivot ukoliko ne bi bio zanimljiv nego tezak i pun problema, zivljenja "od danas do sutra", male plate a teskog i nesugurnog posla, sa nekom bolescu....  ?

Otkud znam? Ko to može da zna dok se ne nađe u takvoj situaciji?

Mnogi ljudi sebi oduzimaju život kada im postane nepodnošljiv...

a koji je (da izviniš) tvoj  smisao... je l ono što si već pomenuo- da je zabavno ili ima još nešto mimo toga

Pa može da se proširi sa mnogo toga, ali se svodi na to da je život zabavniji i interesantniji od nepostojanja... 

(uslovno koristim izraz "smisao" kad me neko tako pita... da ne širim priču... sam se ne bih tako izrazio...)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...