ПиП Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Зато што као православан мораш посматрати сваког ко је овде дошао као онога ко тражи лек. А Христос је лечио, није осуђивао. Тешке речи је упућивао само ЛИЧНО онима који су гледали да га убију (породи аспидини). Желиш да сносиш одговорност да неко оде од Лекара због твоје тешке речи? Ја само неби да као православан сносим одговорност за релативизацију греха који највише личи на сатанин грех гордости. Људи све више хоће да се "играју" Бога. „Узаћи ћу на небо, више звезда небеских, поставићу престо мој, сешћу на гори високо, на горама високим, које су према северу, узаћи ћу више од облака, бићу сличан Вишњему“ говорио је негдашњи анђео па је постао дух злобе. Зато сам по овом питању недвосмислен и потпуно искључив. Они који су дошли да апологирају ову сатанску гордост веруј ми да никаквог лека не траже јер мисле да су најздравији па би још да овде "продају" своје "здравље". Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ја само неби да као православан сносим одговорност за релативизацију греха који највише личи на сатанин грех гордости. Svi smo mi gordi, manje ili više... A takođe smo i odgovorni jedni za druge, jer smo svi mi ljudi braća. Trebalo bi da pročitaš Braću Karamazove, ako nisi, pogotovo onaj deo kada se starac Zosima klanja Dimitriju Karamazovu, strastvenom bludniku i potencijalnom oceubici, bez zlobe, ljutnje i cinizma, jer ga voli i saoseća sa njegovim stradanjem (budućim i sadašnjim)... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ја само неби да као православан сносим одговорност за релативизацију греха који највише личи на сатанин грех гордости. Људи све више хоће да се "играју" Бога. „Узаћи ћу на небо, више звезда небеских, поставићу престо мој, сешћу на гори високо, на горама високим, које су према северу, узаћи ћу више од облака, бићу сличан Вишњему“ говорио је негдашњи анђео па је постао дух злобе. Зато сам по овом питању недвосмислен и потпуно искључив. Они који су дошли да апологирају ову сатанску гордост веруј ми да никаквог лека не траже јер мисле да су најздравији па би још да овде "продају" своје "здравље". Твоје размишљање је типично за три категорије: Неофита Младог човека и Неискусног у духовној борби. Ко год дошао овде, макар и да тврди само своје, дошао је јер није утврђен. Утврђенима је непотребно да ишта доказују. И ја сам дошао да сазнам, и учим сваки дан од других овде...Дакле, и они који су дошли да апологирају имају нешто у себи што их вуче овде Ево, брат Милосављевић је био атеиста и дошао са намером да мало тролује, мало апологише, а сад се декларише као верујући (са свим карактеристикама неофита ). Али, нама није циљ да преобратимо овде све атеисте и другачије верујуће (то може само Бог у срцима њиховим) него да сведочимо веру. А ВЕРА СЕ НЕ СВЕДОЧИ НА ТАКАВ НАЧИН НА ОВАКВОМ МЕСТУ. Можда у манастиру, можда испред цркве, можда на светосавској заједници, али не на оваквим местима... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Inače, danas se obeležava Međunarodni dan dece obolele od raka... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Твоје размишљање је типично за три категорије: Неофита Младог човека и Неискусног у духовној борби. Ко год дошао овде, макар и да тврди само своје, дошао је јер није утврђен. Утврђенима је непотребно да ишта доказују. И ја сам дошао да сазнам, и учим сваки дан од других овде...Дакле, и они који су дошли да апологирају имају нешто у себи што их вуче овде Ево, брат Милосављевић је био атеиста и дошао са намером да мало тролује, мало апологише, а сад се декларише као верујући (са свим карактеристикама неофита ). Али, нама није циљ да преобратимо овде све атеисте и другачије верујуће (то може само Бог у срцима њиховим) него да сведочимо веру. А ВЕРА СЕ НЕ СВЕДОЧИ НА ТАКАВ НАЧИН НА ОВАКВОМ МЕСТУ. Можда у манастиру, можда испред цркве, можда на светосавској заједници, али не на оваквим местима... Сматрам да не припадам ни једној од три наведене категорије (не искључујем могућност да грешим). Једино што ова тема за мене није питање вере па се тако и постављам. За мене је ово питање здравог разума. Живимо у свету у којем не постоји ништа што није злоупотребљено ( мада злоупотреба у овом случају није мој једини нити најбитнији мотив да будем против) а спремни смо да пристанемо на "законе" који могу "легално" некоме да одузму живот. Ту се итекако отвара простор за злоупотребу која је много,много гора рецимо од злоупотребе службеног положаја неког директора фирме. Због свега тога сматрам да уопште није битно да ли је неко верујући или неверујући ако има здрав разум када је ова тема у питању. Такође сматрам, да није тема на којој треба било коме снисходити ко би да брани такве "законе" јер тиме и сами делимично постајемо учесници те лудости. Има тема које се тичу искључиво вере и тамо можемо да показујемо своју Хришћанску "ширину". Ако има примера у предању цркве о сличним случајевима снисходљивости наведи их? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 MORTA ELS BORST, ASSASSINATA LA MAMMADELLA PRIMA LEGGE SULL'EUTANASIA Ubijena je u garazi u Holandiji "mama" prvog zakona o eutanaziji u svetu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 MORTA ELS BORST, ASSASSINATA LA MAMMA DELLA PRIMA LEGGE SULL'EUTANASIA Ubijena je u garazi u Holandiji "mama" prvog zakona o eutanaziji u svetu ... ПРИМЕЊЕНА ЕУТАНАЗИЈА Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Сматрам да не припадам ни једној од три наведене категорије (не искључујем могућност да грешим). Једино што ова тема за мене није питање вере па се тако и постављам. За мене је ово питање здравог разума. Живимо у свету у којем не постоји ништа што није злоупотребљено ( мада злоупотреба у овом случају није мој једини нити најбитнији мотив да будем против) а спремни смо да пристанемо на "законе" који могу "легално" некоме да одузму живот. Ту се итекако отвара простор за злоупотребу која је много,много гора рецимо од злоупотребе службеног положаја неког директора фирме. Због свега тога сматрам да уопште није битно да ли је неко верујући или неверујући ако има здрав разум када је ова тема у питању. Такође сматрам, да није тема на којој треба било коме снисходити ко би да брани такве "законе" јер тиме и сами делимично постајемо учесници те лудости. Има тема које се тичу искључиво вере и тамо можемо да показујемо своју Хришћанску "ширину". Ако има примера у предању цркве о сличним случајевима снисходљивости наведи их? Не браним такве законе, далеко било. Само указујем да морамо бити свесни света у коме живимо и могућих застрањења које већина може да донесе. На нама је да сведочимо Бога. Као Лот у Содому, Аврам у Хеврону, св. Архиђакон Стефан у Јерусалиму, св. Јован Шангајски у Сан Франциску.... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 22, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2014 Ово је баш претеривање. Мислим и то је неки разлог, њена ствар, али ми је некако језиво како ти људи у тој клиници лако одузимају животе . Буквално , дај да одрадимо и ову . Чист посао, ти дођеш , даш паре и они те убију . Surova starost: Očajna Italijanka (85) platila eutanaziju jer je "izgubila lepotu"http://zena.blic.rs/Porodica/21104/Surova-starost-Ocajna-Italijanka-85-platila-eutanaziju-jer-je-izgubila-lepotu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 22, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2014 Ово је баш претеривање. Мислим и то је неки разлог, њена ствар, али ми је некако језиво како ти људи у тој клиници лако одузимају животе . Буквално , дај да одрадимо и ову . Чист посао, ти дођеш , даш паре и они те убију . Surova starost: Očajna Italijanka (85) platila eutanaziju jer je "izgubila lepotu"http://zena.blic.rs/Porodica/21104/Surova-starost-Ocajna-Italijanka-85-platila-eutanaziju-jer-je-izgubila-lepotu Ali ova tema nema nikakve veze sa izgubljenima lepotama starih zena nego sa neizlecivo bolesnom decom i dilemama koje imaju i lekari, drustvo, roditelji, ali i ta sama decica. Zasto i cemu sada ove bakice koje su kao izgubile lepotu sa 85 godina? DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 22, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2014 Ali ova tema nema nikakve veze sa izgubljenima lepotama starih zena nego sa neizlecivo bolesnom decom i dilemama koje imaju i lekari, drustvo, roditelji, ali i ta sama decica. Zasto i cemu sada ove bakice koje su kao izgubile lepotu sa 85 godina? Наизглед нема али у ствари јако су повезане, малтене иста ствар . Еутаназија је представљана као метод којим би се скратиле муке неизлечивим болесницима . Али се свела на ово, убијање старих бакица које су изгубиле лепоту . Који год да ти је мотив, плати и убићемо те, брзо и ефикасно . На шта би се свела еутаназија деце, надам се да нећемо никад сазнати . Volim_Sina_Bozjeg and ines је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 22, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2014 Наизглед нема али у ствари јако су повезане, малтене иста ствар . Еутаназија је представљана као метод којим би се скратиле муке неизлечивим болесницима . Али се свела на ово, убијање старих бакица које су изгубиле лепоту . Који год да ти је мотив, плати и убићемо те, брзо и ефикасно . На шта би се свела еутаназија деце, надам се да нећемо никад сазнати . Eutanazija se nije svela na to... to postoji samo u Švajcarskoj i nije ni propisano kao eutanazija, već jednostavno njihov krivični zakonik ne goni za podsticanje na samoubistvo ili pomaganje pri samoubistvu, osim ukoliko je učinjeno iz sebičnih (koristoljubivih) motiva. Tako je od 1942. godine i nije nikada tamo ni predstavljano kao "metod kojim bi se skratile muke neizlečivim bolesnicima"... šta više, u Švajcarskoj je dozvoljeno pomaganje pri samoubistvu (toj bakici su verovatno dali smrtonosnu injekciju koju je ona sama ubrzgala) ali nije dozvoljeno da lekar (ili bilo ko) nekog ubije na bilo čiji zahtev i iz bilo kojih razloga... prosto, ovo nema nikakve veze sa bolesnicima, niti sa onim što eutanazija bolesnika predstavlja u drugim državama... pogotovo nema nikakve veze sa ovom temom... DankaM је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 (toj bakici su verovatno dali smrtonosnu injekciju koju je ona sama ubrzgala) Meni kao verniku takva smrt nema nikakve nade da će naslediti večnost u koju verujemo. (probaj da zamisliš situaciju u kojoj bakica ubrizgava sebi smrt dok su oko nje ljudi koji su zaduženi da procedura bude po zakonu) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 11, 2014 Пријави Подели Написано Мај 11, 2014 Život je ipak neprocenjiv Igrači fudbalske reprezentacije Španije koja je 2010. godine osvojila Svetsko prvenstvo u Johanesburgu, podržali su inicijativu da se na Iberijskom poluostrvu ne dozvoli uvođenje eutanazije. Oni su se izjasnili kako prekidanje nečijeg života ne treba da bude legalizovano zakonom. Deo te generacije jeste i Žerar Pike, poznat i kao izabranik latinoameričke pevačice Šakire s kojom ima sina Milana. http://www.story.rs/art-of-living/psihologija/39993-psihologija-eutanazija-milosrde-ili-ubistvo.html ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 11, 2014 Пријави Подели Написано Мај 11, 2014 a lapot? drvce је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука