Jump to content

За и против еутаназије?

За и против еутаназије?  

87 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за или против примене еутаназије?

• За, у свим случајевима
    • Против, у свим случајевима
    • За, осим у неким случајевима
    • Против, осим у неким случајевима
    • Нисам сигуран и не знам
    • Не занима ме

Препоручена порука

Te definicije već postoje, dosta je zaviriti u svaki spisak bolesti ili medicinsku enciklopediju. navodim to iz tog razloga što se razbacujete pojmovima "psihički bolestan", "nenormalan" isto neautorizovano i u slučaju i samoubica i zavisnika i pedera i u mnogim drugim. A svi su vam komentari u tom stilu, ako ti ne vidiš nekakvu suvislost u svemu tome, to ne znači da one ne postoje već da jednostavno onda imaš neki svoj lični problem ili bolje reći predispoziciju koja ti to ne onemogućuje vidjeti i shvatiti ili povezati. No ja pošto sam medicinu jedeno vrijeme studirao a i bavio sam se socijalnom radom tako te sve stvari mogu promatrati i u suvislostima kojih je jedina a uvijek ista poveznica zdrav ilií bolestan čovjek, psihički, fizički ili od obojeg. Ja te suvislosti vidim jer su mi posebni ljudi kojim se još kaže "profesori" otvorili oči za takve nevidljive suvislosti a ako ih ne vidi neko drugi to još ne znači da one ne postoje. Postoje svugdje a najčešća je ta suvislost da kod svih ljudi kojima fali sposobnost uočavanja istovremeno fale i znanje i učenje. Neke se stvari potrebno naučiti da bismo ih znali a neke je opet potrebno znati da bismo ih uočili i vidjeli i razumjeli a nije svako isto na to pripremljen niti je to svakom dano.

Шта ће ми енциклопедије и спискови болести да би закључио да је самоубица психички (духовно болестан) исто тако и педери. То што је функционисао како тако у друштву док није извршио самоубиство, не значи да није болестан духовно. Медицина не познаје и не признаје вирусе и микробе (демоне и зле духове) који нападају душу човека, зато и зараженост тим "микробима" не може да види као болест. Зајроне ко је себи спреман да чини зло (и први и други случај баш то ради) тај никако не може да се назове здравим. То је оно што сам ја разумео када сам упознао Господа и његово учење. Цркву је Господ и основао као највећу болницу на овом свету, за праве болеснике. Али горда савремена медицина, противи се Богу и тврди да је он погрешио када је грех и све што грех доноси назвао болешћу, и то једином истинском болешћу човечанства.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Шта ће ми енциклопедије и спискови болести да би закључио да је самоубица психички (духовно болестан) исто тако и педери. То што је функционисао како тако у друштву док није извршио самоубиство, не значи да није болестан духовно. Медицина не познаје и не признаје вирусе и микробе (демоне и зле духове) који нападају душу човека, зато и зараженост тим "микробима" не може да види као болест. Зајроне ко је себи спреман да чини зло (и први и други случај баш то ради) тај никако не може да се назове здравим. То је оно што сам ја разумео када сам упознао Господа и његово учење. Цркву је Господ и основао као највећу болницу на овом свету, за праве болеснике. Али горда савремена медицина, противи се Богу и тврди да је он погрешио када је грех и све што грех доноси назвао болешћу, и то једином истинском болешћу човечанства.

Molim te ostavi medicinu medicini i ne govori u njeno ime, ako misliš na duhovne bolesti koje se uopšteno nazivaju teološkim rječnikom "grijesima", onda od njih "boluju" i tjelesno i psihički sasvim zdravi ljudi pa čak i episkopi, patrijarsi, pape i kardinali. Ako misliš na psihičke bolesti zaregistrovane i opisane u medjunarodnom spisku bolesti onda neki ljudi koji su teško psihički ili nervno ili neurosomatski bolesni mogu biti u duhovnom pogledu zdravi i čisti kao rosa od bilo kakvih grijeha u teološkom, duhovnom smislu. Zato bude najbolje kad se svako bude držao svoje struke, teolozi se ne petljali u medicinska posla a medici u teološka. Samo pishijatri su kvalifikovani odredjivati ko je psihički bolestan (poremećen) a samo teolozi su kvalifikovani odredjivati ko je duhovno bolestan (grješan). Inače bi se svako petljao u svašta.

Подели на овим сајтовима

Molim te ostavi medicinu medicini i ne govori u njeno ime, ako misliš na duhovne bolesti koje se uopšteno nazivaju teološkim rječnikom "grijesima", onda od njih "boluju" i tjelesno i psihički sasvim zdravi ljudi pa čak i episkopi, patrijarsi, pape i kardinali. Ako misliš na psihičke bolesti zaregistrovane i opisane u medjunarodnom spisku bolesti onda neki ljudi koji su teško psihički ili nervno ili neurosomatski bolesni mogu biti u duhovnom pogledu zdravi i čisti kao rosa od bilo kakvih grijeha u teološkom, duhovnom smislu. Zato bude najbolje kad se svako bude držao svoje struke, teolozi se ne petljali u medicinska posla a medici u teološka. Samo pishijatri su kvalifikovani odredjivati ko je psihički bolestan (poremećen) a samo teolozi su kvalifikovani odredjivati ko je duhovno bolestan (grješan). Inače bi se svako petljao u svašta.

Којег психичког болесника су психијатри излечили? Само један пример наведи. Џаба је некоме дати дијагнозу ако не можеш да га излечиш. Значи биће да је ипак из домена цркве, али православне (што је битно нагласити), јер је гомила примера исцељења душевно оболелих и дан данас . А у цркви је то у домену оних који Богу "угађају" молитвом и начином живота, а не било ког теолога.

• Волим 1

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Којег психичког болесника су психијатри излечили? Само један пример наведи. Џаба је некоме дати дијагнозу ако не можеш да га излечиш. Значи биће да је ипак из домена цркве, али православне (што је битно нагласити), јер је гомила примера исцељења душевно оболелих и дан данас . А у цркви је то у домену оних који Богу "угађају" молитвом и начином живота, а не било ког теолога.

Ok, nek ti bude, pederi su bolesni ljudi kao i samoubice, no, onda za sebe i svoje čine uopšte ne odgovorajau a u Raj idu prvi i ispred gdjekojeg biskupa i episkopa a kamo li ispred mene i tebe, to si htio čuti? Ta vaša rječičkovanja će me otjerat s foruma, čuo sam za mnoge koji su hodajući po manastirima i svetilištima zaista ozdravili ali čuo sam za 100 puta brojniju masu ljudi koji su hodali isto i po manastirima i svetilištima ali ozdravili nisu i za 1000 puta veći broj ljudi koji nikuda nisu hodali pa isto umrli i za vrlo takvih malo koji isto nikuda nisu hodali, nikakva svetilišta, šamani i vračevi pa najednom spontano iz ničeg ništa ozdravili a uopšte nisu bili ni hrišćani, bili inovjerci, areligiozni ili čak i ateisti, nikada se nikom nisu molili. Eto gdje si na kraju stigao s tim svojim sofizmima i rječičkovanjem, baš mnogo daleko nisi, jel de?

Подели на овим сајтовима

Ako neko hoće da si to uradi nek to uradi sam, ako na to nema hrabrosti, fizičke ili psihičke snage ili uslova, recimo, nema nogeš ruke i ne može to uraditi bez pomoći drugih, onda je to tako i bolje,  to znači da je takva Božija volja. A tako mu je i bolje na kraju krajeva da se sam ubit ne može bez tudje pomoći, da te ruke, noge ima onda bi se ubio ali napravio vrlo veliki grijeh. A ni te tudje "pomoći" ne bude jer bi ta bila protuzakonita i zabranjena.

Подели на овим сајтовима

Ja znam svoju volju i bar desetak koraka unapred.

Ja isto ali to ništa ne vrijedi kad ne znam ništa drugo. Ja sam takve "(ne) sreće?", teško reći sad čega tačno ustvari,  da kad bi se upucao iz pištolja danas recimo zarad tih nekakvih muka psihičkih i duševnih, navodno strašnih i neponošljivih  koje ne bi mogao pretrpjet, meni bi se desilo da bi se lijek našao za mjesec, dva dana odmah poslije toga. Tako mi je sve u životu, kad bih otvorio pogrebno društvo, ljudi bi odmah prestali umirat. Ni s tim ne bi bio bolje sreće. Zato kod mene vrijedi: manje znači bolje, ništa je najpametnije. Ja naručen zubaru, svi idu u Veneciju, ja tamo, sat - dva vožnje autom, kad sam došao, zubar na godišnjem, propadoše i Venecija i zubi. tipičan primjer moje sreće. Ko onaj što je sa osamdeset i više godina dobio grdne stomilione na lotu. Pitali ga šta će s njima, kaže daći ih da naprave svuda pisoare po parizu od njih. Zašto? Pa da mi ljudi piške na sreću, gdje su bile te grdne pare kad mi je bilo dvadeset i bio siromašan ko crkveni miš, šta će mi sada?

:)

Подели на овим сајтовима

Неозбиљан си. Када на озбиљан коментар одговараш шалом, бар стави смајли.

drvce <izostaviti smajlije zbog deadpan-a>:  "Ili da @@Odahviing mete didaskalije, to takodje resava nedoumice."

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Pitali ga šta će s njima, kaže daći ih da naprave svuda pisoare po parizu od njih. Zašto? Pa da mi ljudi piške na sreću, gdje su bile te grdne pare kad mi je bilo dvadeset i bio siromašan ko crkveni miš, šta će mi sada?

Kad je bio mlad, zdrav, pun energije i života, sanjao skupim autima, o jaguarima, provodima sa curama - para niotkud. A sad kad mu je preko 80, duša mu u nosu, jedna noga u grobu i svaki sljedeći dan mu može biti posljednji on dobi takve milione, što je uopšte igrao LOTO s toliko godina? Šta bi sad s njima? Da si izlije lijes od žeženoga zlata i kupi vijence od najskupljih egzotičnih orhideja a pozove si i plati Hulia Iglesiasa da mu pjeva na pogrebu? To mu samo pokazalo koliko je veliki baksuz vazda po cijeli život bio, bolje da to nikad nije saznao. Taj je to baš imao vrlo loše tempirano, načasovano u životu.

Подели на овим сајтовима

što je uopšte igrao LOTO s toliko godina? Šta bi sad s njima?

No i toga sam se sjetio, bio dužan možda nekoliko stotina franaka, pa htio da se riješi duga, da ne umre u dugovima i ima bar za sprovod. To je bilo još tada prije evromonete, svi penzioneri imaju dugove ko psi buhe. No, umjesto nekoliko stotina franaka koje je očekivao izigrao nekoliko stotina miliona franaka. Otkud je on mogao znat unapred da će to tako dopast? Baš mu se zalomilo, mogu mislit kako mu je bilo.

Подели на овим сајтовима

Ja znam da moram umreti jednog dana, ali bar mogu da imam neki izbor i neku kontrolu nad tim.

Kakvu kontrolu? Dal ćeš da umreš ili ćeš da umreš ubijajući se? Jaka ti kontrola. Ok, shvatam ja rezon ateiste. Bio sam veći deo života takav i ja, ali isto tako postavlja se i staro kockarsko pitanje: ako Boga nema - sve jedno je kako umireš...onda je eutanazija i bolja, jer bar ne patiš dok si još svestan sebe - međutim, ako Boga ima, onda, brate, nema smrti duše - duša nastavlja da postoji u večnosti, i ako se ubiješ, odbacio si Boga definitivno i nastavljaš postojanje u samoći, dosadi, paklu koji si sam sebi pripremio - za večnost. A ako prihvatiš i da patiš, ako ti je tako dopušteno, bol ume da bude i na pročišćenje duše, onda ulaziš u zajednicu sa Bogom, u pravi život. Sad, ti vidi koji je rizik, kad ne znaš u stvari ishod, da sam uzmeš stvari u svoje ruke, a sam nisi birao da li ćeš da se rodiš - znači nemaš NIKAKVU kontrolu.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Da...a onda naleti pospani Turčin na Ibarskoj i odoše planovi bestraga...

Da, oče Midrash, na to sam baš i mislio s ovim?

Ja znam svoju volju i bar desetak koraka unapred.

Ja isto ali to ništa ne vrijedi kad ne znam ništa drugo.

Džaba šahistima kad znaju nekoliko svojih poteza

unapred a ne znaju ni jedan protivnikov baš tačno.

Ova mala hobotnica zna da u životu na to treba ići uvijek s pipcima

sa strane na stranu a sve vrtat i vrtat. A to joj je dosta da preživi.

Ona se ni u ovakvoj situaciji ne bi "samoubila" jer izlaz uvijek postoji!

Ili što reče jedan mudri Rimljanin: Dok sam ja živ smrti tu nema,

kad ona dojde mene tu više ne bude. Čega se onda toliko bojati?

タコのすごい能力!- The terrible ability of the octopus!

Utekla hobotnička iz sklenke.

Уцелевшие осьминог из фляги. :)

Подели на овим сајтовима

Ispravka:

Da, oče Midrash, na to sam baš i mislio s ovim. (bez upitnika, štamparska greška)

Tiče se to ovog mog prethodnog posta:

https://www.pouke.org/forum/topic/20795-за-и-против-еутаназије/?p=1198471

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...