Jump to content

Потребна ми је ваша молитвена подршка...

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Pomjanite moju skolsku drugaricu Marijanu...brat joj je nastradao danas sahranjen...za njega ne znam jos uvek pod kakvim okolnostima je nastradao... :cmizdrenje:

nazalost ne mogu ostaviti njegovo ime.

toliko. 8086.gif 8086.gif 8086.gif

Подели на овим сајтовима

Sjeti se Gospode, nesretnog mladica kome Ti znas ime i oprosti mu grijehe, voljne i nevoljne, i naseli dusu njegovu tamo gdje odbjeze bol i uzdisanje. Posalji Gospode Utjesitelja i milosrdjem Bogomajke olaksaj bol sestre i majke, i svih njegovih bliznjih koji tuguju.

Подели на овим сајтовима

Molim vas pomenite mene za izlaz od uninije

Gospode pomozi bratu u njegovim problemima i sacuvaj ga od svakoga zla, zastupnistvom tvoje Presvete majke i svih svetih tvojih. Amin.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Molim vas pomenite mene za izlaz od uninije

Pomiluj Gospode milosrdjem Bogomajke ovog djecaka i skini tamnu koprenu s njegovog oka i muku otkloni s njegovog srca.

Подели на овим сајтовима

Живи: Дарко, Ђорђе, Миланка, Сандра, Славољуб, Милош, Славица, Вања, Ивана, Станиша, Мирослава, Миливоје, Наталија, Мирославка, Александар, Јово, Александра, Драган, Раница, Љубица, Иван, Ненад, Нена, Михајло, Зоран, Јованка, Михајло, Милица, Стефан, Ана, Данијел, Јелена, Андријана, Дарко, Сунчица, Милка, Стеван, Дејан, Драгана, Горан, Дејан, Драгана, Зорица, Марија, Михајло, Људмила, Бранко, Аница, м. Вероника, м. Марта, м. Ефросинија, Милан, Новица, Миланка, Љубинка, Милош, Марина, Мирјана, Љубиша, Весна, Драган, Данијел, Ивана, Данијела, Стефан, Милица, Зорица, Данко, Мирко, Славиша, Зорица, Милица, Милена, Небојша, Милена, Игор, Никола, Ђорђе, Новица, Биљана, Славиша, Станка, Слађана

Упокојени: Радмила, Даница, Ивко, Стојадин, Живојин, Мерима, Гаврило, Милан, Манда, Славко, Милутин, Милица, м. Недеља, м. Параскева, Зоран, Мирко

0405_feel (Постоји слична тема, можда би могле да се споје...)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Molim vas da se pomolite za brata u Hristu Marka koji prolazi kroz težak period nakon gubitka majke. Gospod neka ga pomene i ukrepi, kao i njegovu porodicu.

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Јутрос је несрећним случајем у манастиру Хиландару погинуо млади монах Атанасије Хиландарац . Молим вас да се помолите за душу мог великог пријатеља и брата са којим сам био колико пре 15-ак дана у Хиландару ! Господе подариму Царство Твоје коме је тежио ! Баш си брзо отишао код Оца ! 

2wdsnds.jpg

Ово је моја слика са монахом Атанасијем у време док је још био искушеник ! 

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

da, cuo sam za ovo danas. Bog da ga primi u Carstvo Nebesko! 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Бог да му душу прости.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Још да прочитате како је погинуо мој брат и велики пријатељ монах Атанасије ! Није му се дало да помогне  :cmizdrenje:  :cmizdrenje:  :cmizdrenje:  :cmizdrenje:

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:508713-Hilandar-Srpski-monah-poginuo-spasavajuci-vatrogasce

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Следио је свој узор

Преподобни Атанасије Атонски
Рођен у Трапезунту од родитеља богобојажљивих. Рано остао сирочетом,но Промислом Божјим неки војвода узе га, доведе у Цариград и дадега тамо на науке. Због кротости и смерности своје биољубимац свих својих вршњака. При дечјим играма деца су бирала овога за цара онога за војводу, а Атанасија за – игумана. Као неко предсказање!

Свршивши школе Атанасије (до пострижења Аврамије) удаљи се у пустињу Малеинску, близу Свете Горе, где се подвизаваше као ученик чувеног тада Михаила Малеина. Желећи још тешњег подвига он се пресели у Св. Гору на безмолвије. Но око њега се почну скупљати многи желатељи подвижничког живота, те он би приморан да зида своју славну Лавру. У томе му обилно помагаху цареви Византијски, најпре Никифор Фока, који је и сам намеравао повући се и замонашити се, а по том Јован Цимисхије.

Многобројна искушења наваљивала су на Атанасија и од демона и од људи, но он је као храбри војник Христов све одолевао и побеђивао својом безмерном кротошћу и непрекидном молитвом Богу живоме. Пун благодати Божје он се удостојио видети Пресвету Богородицу, која чудотворно изведе воду из стене и обећа му бити за увек Икономиса (Игуманија) манастира. У раду и у молитви Атанасије је претходио братији својој, и све их је волео љубављу духовног оца ипастира.

Смрт му је дошла изненадно. Једном се он подигао са шесторицом монаха над једну новосаграђену препратуцркве, да прегледа зид, који тада зидаху, но зид се провали и њих све затрпа. Тако сконча овај велики светилник монаштва 980 год. После смрти он се више пута јављао својој сабраћи, било да утеши или накара.

Тропар (глас 3):
Твоме животу у телу и Анђели су се дивили, како си као телесан изашао из невидљиве борбе, свеславни, и ранио демонске војске. Отуда те Господ Христос, Свети Атанасије, награди богатим даровима: Зато моли Господа, оче свети, да се спасу душе наше.

Подели на овим сајтовима

Браћо, молим вас, ако је ко у могућности, да се помоли са моју сестру Јовану, која се цео дан данас мучила у боловима слепог црева. Оперисаће је сутра у 8 сати. Да Господ исцели и све буде у реду, и да дарује свима нама утеху.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...