Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zato jedini izlaz iz ove neslobode vidim u gasenju licnosti.

Naravno da si svestan i da bez Boga ne možeš čak ni tu šalu učiniti, inače bi ti to već odradio. Ali problem je malo el da? :)

Žao mi je što tako razmišljaš.... 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako si pročitao odgovor voleo bi da mi kažeš ako sam bio razumljiv?

Није се брате односило на тебе! Опрости ако си ме погрешно схватио. Веом поштујем твој поетски и срчани приступ, коме логика не може ни пера одбити (не зезам, да ме не схватиш тако-стварно то мислим!).

Подели на овим сајтовима

Svakako, jedino sto ti nemas slobodnu volju da se ubijes/ugasis licnost. Ako verujes da imas tu slobodu onda si jednak vernik kao i svi hriscani, muslimani i jevreji buduci da je sloboda volje fundamentalna dogma avramovskih (monoteistickih) religija. Ali to je DOGMA..predmet verovanja a ne nesto sto je neposredno ocigledno ili racionalno.

Подели на овим сајтовима

Слобода је саставни део личности. Нема слободе мимо личности. Ако угасиш личност, угасио си слободу. И у томе се види обмана овога што заступаш - укидање слободе представља илузију слободе. Слобода = бити личност. Слобода није ништавило. Ништавило је ништавило. Одсуство свега а понајвише слободе. Јер оно што је немогуће ништавилу то је да буде слободно, да се слободно покрене ка бићу. Ништавило НУЖНО остаје ништавило.

Подели на овим сајтовима

Ништавило НУЖНО остаје ништавило.

Зато је постојање човека и творевине кроз човека - дар. Бог човеку дарује да буде, дарује му да буде личност (икона Божија), дарује му да буде слободан. Ништавило као алтернатива није слобода. То је одбацивање слободе или, боље рећи, убијање слободе. Обмана. Лукава, онако како само ђаво уме. Али, он је само лукав, није паметан. Будући да је окренуо леђа Мудрости, он остаје вечно глуп и отац глупости. Зато, без вређања, али само онај ко је помрачио умом може у убијању слобде да види слободу. Слобода је биће, личност, постојање. Бити, по узору на вечно Бити (Бога), значи волети и бити вољен. Слобода је слобода ЗА другог а не слобода ОД другог. ЗА значи заједницу, а заједница је, опет по узору на Бога (=истинито постојање) живот, постојање. ОД значи распадање и смрт, смрад и трулеж. Зато, пријатељу са Кроулијевом фотографијом, не веруј ономе кога хвалиш. То је Лажов и отац лажи. Кад лаж говори, своје говори. А мало се загледај и у фотографију Кроулија и види да је психопата, да није нормалан. Претпостављам да си упознат са његовом биографијом. И да ниси, лице и очи му све говоре. 

Подели на овим сајтовима

Znam sta vas Bog nudi, proucavao sam, jer sam svojevremeno hteo da upisem PBF, ali kada sam dosao do ovih zakljucaka, shvatio sam da je odustajanje od Bogoslovije najpametnija odluka koju sam doneo u zivotu.

Predstavljas se prvo kao satanista, posle kazes da nisi u vlasti satane, da ne sluzis nikome. Stavio si profilnu sliku  Alistera Kroulija, znaci pristalica si istih. 

Сатанизам је култно учење чији следбеници идентификују Сатану (Ђавола) са архетипом, прекосмичком силом, истинским живим бићем, или неким аспектом људске природе.  http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC

Dakle brate, ako si ozbiljan uopste u svemu ovome  :D  a smatram da nisi, dusu si svoju vec potcinio svom vladaru (satani) Casni Krst ga sprzio da Bog da!

Kyrie Eleison 

Подели на овим сајтовима

Predstavljas se prvo kao satanista, posle kazes da nisi u vlasti satane, da ne sluzis nikome. Stavio si profilnu sliku  Alistera Kroulija, znaci pristalica si istih. 

Сатанизам је култно учење чији следбеници идентификују Сатану (Ђавола) са архетипом, прекосмичком силом, истинским живим бићем, или неким аспектом људске природе.  http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC

Dakle brate, ako si ozbiljan uopste u svemu ovome  :D  a smatram da nisi, dusu si svoju vec potcinio svom vladaru (satani) Casni Krst ga sprzio da Bog da!

Ма све је у реду док не постане "Артемијевац",  јер тај грех се не опрашта ни на небу ни на земљи а поготово не на форуму.  :D

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Ka vasem Bogu nikada, jer ja se ne pokoravam nikome. Lucifera postujem, ali ni njemu se ne pokoravam, jer ne priznajem nikakvog gospodara nad sobom

Ako cete sada deseti put da ponavljate da sluzim Djavolu, onda cete morati da se slozite da sluzim i bakterijama u kanalizaciji kada god izvrsim nuzdu. To sto se njemu svidja moje bogootpadnistvo, njegova stvar. Ja sam se od Boga odvojio tezeci najvisoj samostalnosti i slobodi, a ne da bih sluzio drugim otpadnicima. Zato sam ja samostalan otpadnik, jer ne sluzim nikome.

Подели на овим сајтовима

Baca ga knjaz ovoga sveta u vatru i vodu, bojim se da su to ti ljudi koji podlegnu svojoj gordosti i izvrse samoubistvo na kraju,

nadam se da ce doci barem k sebi ako ne k Hristu.

Nikad ne odlaze sami u smrt makar to bilo i samoubistvo. Ova njegova ideologija je zlo i skuplja žrtve. Vidimo to u iskonskom zlu kojeg slobodnjak jaše, jer znamo da djavo nije otišao sam već je povukao i mnoge angele.

Dakle oprez on ne želi u "ništavilo" sam (smrt u kojoj postoji ne gasi se) !!! (iako drugačije govori)

Подели на овим сајтовима

Ka vasem Bogu nikada, jer ja se ne pokoravam nikome. Lucifera postujem, ali ni njemu se ne pokoravam, jer ne priznajem nikakvog gospodara nad sobom

Ako cete sada deseti put da ponavljate da sluzim Djavolu, onda cete morati da se slozite da sluzim i bakterijama u kanalizaciji kada god izvrsim nuzdu. To sto se njemu svidja moje bogootpadnistvo, njegova stvar. Ja sam se od Boga odvojio tezeci najvisoj samostalnosti i slobodi, a ne da bih sluzio drugim otpadnicima. Zato sam ja samostalan otpadnik, jer ne sluzim nikome.

Jako si mi ti slobodan kad nemaš ni sliku ni ime ni prezime pod kojim pišeš ovde.

Подели на овим сајтовима

Ma gde moze neko da poveruje u ove decije price  :D  

Zavisi od tehnike. Možeš li malo zamisliti koliko su bile plitke djavolove reči naspram do tada jedine Istine? I ipak je uspeo da mu neki andjeli poverovaše.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...