Jump to content

Јасеновац без истине и покајања

Препоручена порука

On 6. 12. 2014. at 9:30, Млађони рече
.. protiv psihopata se treba boriti na svakom koraku, boriš se protiv onih psihopata protiv kojih možeš. A ne gledaš im kroz prste jer su Srbi, pa još napadaš druge za antipsihopatsko delovanje.

Pa to ja isto radim, borim se protiv psihopata i kad su katolici ili Hrvati ili Češi, o tom sam baš tu napisao ali to su neki shvatili kao spam jer kao obično niko ništa ne shvati to šta ja pišem i zašto pišem. A borim se tako da ću si na kraju izboriti i iskoledovati ko Dodola svoj kućni Jasenovac za sebe samog kad mi taj psihouš dodje na vrata s kamom, sjekirom ili mačetom onako kako mi je to obećao ili pošalje nekog za mnom cestom uput na Ukrajinu jer tamo idu da se fajtaju i porafaju s četnicima, srpskim dobrovoljcima. A neko će me od vas branit jel, de? Još ćete reći šta se petljo u svašta i zabado nos u to što ga se ne tiče? Vama je najvažniji tamo nekakav spam, ako me ne uvidite ovdje par sedmica onda znate gdje sam a ko me tamo poslao. Napisao sam vam o tom u tim postovima .

Подели на овим сајтовима

• Одговори 367
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 5. 12. 2014. at 21:22, александар живаљев рече
Још горе је што службена Католичка црква у Хрвата спроводи обреде "чишћења памћења"

Majstorski care. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 6. 12. 2014. at 8:47, Млађони рече
која бљутава шешељевск реторичка гимнстика :Д

Овај пут се слажем са Игњатијем.

Мож мислити како је јадна ствар,говорити о српским жртвама у делу планете,чији становници желе да фалсификују и оправдају,најтеже злочине и над самом невином децом а при том се сетити једног србина,који нема никакве везе са тим,осим ако га и даље не спомињемо у самобмани,да и србија крвнике за трку има.

Потпуно непотребна цртица и поређење.

Плашим се и да су вама испрани мозгови,па кад год разговарама о туђим злочинима,треба да ућутимо и покријемо се крпом по глави јер и ми Шешеља имамо. Е па у том контексту ми шешеља немамо осим код тебе.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 6. 12. 2014. at 10:57, Zayron рече

Pokažem vam to nakratko,

samo, potom obrišem taj blog:

https://www.pouke.org/forum/blog/13/entry-945-fotke/

Зајроне, замољен си 1000 пута да не спамујеш теме.

Ако ти неко прети, имаш полицију, суд, органе који то могу решити и препоручио бих ти да им се обратиш.

Ако ти се накачио на фејсбук, обавести онда ове из фејсбука да га блокирају или обришу.

Ако те тишти тај проблем, отвори тему о томе како те неко малтретира, па да људи попричају са тобом, дају ти савет и утеху.

Разумем да те је страх и да није пријатно да ти неко прети, али немој спамовати, отварати блогове на минут... и тиме обезвређивати и претње које су ти упућене и ову тему која је исто озбиљна, али нема везе са твојим случајем.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
"Дан сећања" на жртве Јасеновца

У Јасеновцу ће бити обележен "Дан сећања" на жртве геноцида тог усташког концентрационог логора, у спомен на 22. април 1945. године, када је само 127 логораша, од преосталих 1.075 , успело да се домогхе слободе. Обележавању ће присуствовати премијер Александар Вучић.

У логору је убијено 500.000 Срба, 80.000 Рома, 32.000 Јевреја и неколико десетина хиљада антифашиста различитих националности. Највеће стратиште тог логора било је у Доњој Градини.

Logor%20Jasenovac.jpg

Церемонија обележавања у спомен подручју Доња Градина почеће полагањем венаца, након чега ће бити одржан помен жртвама, а затим ће се обратити званичници. После тога је планирана Меморијална академија.

"Дан сећања" на жртве Јасеновца обележава се поводом ослобађања усташког концлогора Јасеновац, једног од највећих и најстрашнијих логора смрти у поробљеној Европи, који историчари називају и "српски Аушвиц".

За датум обележавања узет је 22. април - дан када је група од 1.075 преосталих логораша тог дана 1945. кренула у пробој из логора Јасеновац, а само њих 127 се домогло слободе.

Систем логора смрти такозване НДХ обухватао је око 80 логора.

Према проценама које је на основу првих ексхумација извршила државна Комисија ФНРЈ, а које је потврдио и Центар "Симон Визентал", у јасеновачким логорима је нестало 500.000 Срба, 80.000 Рома, 32.000 Јевреја и неколико десетина хиљада антифашиста различитих националности.

НДХ је у једном надмашила нацисте - била је једина држава која је имала посебне логоре за децу - Сисак и Јастребарско, кроз које је прошло 33.000 малишана, а убијено близу 20.000 деце до 14 година старости.

Доња Градина је највеће стратиште у систему концентрационих логора "Јасеновац", формиран је у августа 1941. године.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1893461/%22%D0%94%D0%B0%D0%BD+%D1%81%D0%B5%D1%9B%D0%B0%D1%9A%D0%B0%22+%D0%BD%D0%B0+%D0%B6%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B5+%D0%88%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%86%D0%B0.html

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Да се не заборави и не понови!

Настрадале да Господ уведе у Царство Небеско.

А нама желим мало више меморије у систему, да не би тако брзо заборављали наше који настрадаше од зликоваца, тј монструма.

orthodoxlighthouse

Подели на овим сајтовима

Трибина о Јасеновцу

Позивамо вас да у среду, 22. априла 2015. године, од 19 часова, у амфитеатру V Правног факултета Универзитета у Београду присуствујете трибини на тему „Јасеновац: јуче и данас“. О овој теми говориће проф. др Жарко Видовић и рабин Исак Асиел. Трибина се одржава у сарадњи СКК ,,Деспот Стефан Лазаревић“ и Светосавске омладинске заједнице Архиепископије београдско-карловачке.

Улаз слободан.

https://www.facebook.com/events/552960404846896/

СЛАВА ИМ!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Да, стално треба да се сећамо Јасеновца, као и свих страдања.

Слава Жртвама.

Видео са трибине ''Јасеновац - прећутани геноцид''

Подели на овим сајтовима

Čas "Dan sećanja" na žrtve Jasenovca sam održao u petak u sklopu redovne nastavne jedinice sistematizacije na času  Verske nastave - Pravoslavni katihizis (Poznavanje Pravoslavne vere i kulture) u starijim razredima.

Smatram da bi svaki veroučitelj trebao temi o Sv. novomučenicima srpskim da posveti barem dva časa u toku školske godine!

Čas se sastojao od sledećih delova:

- U uvodnom delu učenicima je objašnjeno da je tema časa  „Stradanje“;

- Započeli smo podsećanjem na stradanje Gospoda našeg Isusa Hrista koji je od svojih prvih zemaljskih dana stradao i bio proganjan, ali sa zaključkom da se taj put završil Vaskrsom i pobedom Jaganjca Božjeg;

- Zatim smo se opomenuli stradanja prvih mučenika za Hrista – 14.000 vitlejemskih mladenaca! 

- Kroz dalji razgovor učenici su uvideli da je i naš narod stradao tokom čitave svoje istorije (posebno smo istakli primer odvođenja dece u janičare – „Danak u krvi“);

- Drugi važan primer bio je u jednoj rečenici pomen na Prvi svetski rat i albansku Golgotu;

- Tako su učenici lagano uvedeni u temu: Stradanje nevinih žrtava za vreme Drugoga svetskog rata! 

Dublja razrada teme nastavljena je o zloglasnom logoru Jasenovac, a posebno u Jastrebarskom.

Neki učenici su se stresali pod utiskom strašnih mučenja kojima su bili izloženi Sveti mučenici! Čuli su i priču o Svetom Vukašinu iz Klepaca. 

- Nakon toga učenici su bili upitani, posebno oni koji slave Đurđevdan ili su vatreni navijači Crvene zvezde, znaju li kako je nastala pesma „Đurđevdan“?

Potom je usledilo objašnjenje.

-Neki učenici su se javili i rekli da imaju srodnike koji su postradali u pomenutim logorima.

- Sledećeg časa ću nastaviti sa:

objašnjenjem razlika između zločina koji su činili ustaše i drugi koji su mrzeli Srbe i činjenice da se zbog toga ne može čitav narod proglašavati genocidnim (misleći na Hrvate i Muslimane), kao što to danas mediji u našem okruženju i svetu čine kada je u pitanju srpski narod. 

- Tu se može napraviti prelaz i ovu temu povezati i sa našim nevinim stradanjem od strane agresora koji su 1999. godine bombardovali našu zemlju. Ispričati učenicima priču o maloj Milici Rakić i drugoj deci koja su tada nevino postradala. Takođe i o slici porodilje sa tek rođenom bebom na naslovnoj strani svih novina koja je objavljena onoga dana kada je bombardovan Klinički centar i porodilište u Višegradskoj. Poseban utisak je ova priča ostavila  na preprošle osmake koji su upravo 1999. godište. 

-Predavanje o Danu sećanja na žrtve Jasenovca ću završiti podsećanjem da oni rastu u mirno doba, žive u prestonici zemlje, imaju požrtvovane roditelje koji brinu o njima, imaju sve pogodnosti za život, a nadasve mogu slobodno da ispovedaju svoju Hrišćansku pravoslavnu veru, te da na tome treba stalno kod kuće i u crkvi na Liturgiji da zahvaljuju Bogu.

sveti-velikomucenici_prebilovacki.jpg

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

11150344_410604955767782_830137713526957

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...