Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

С намером .. 

да не реметим твоје душевно стање...   ипак сам ја већи ''Љубитељ човека'' као таквог,  него што ти мислиш ...

Шта би са ''ћаом'' ... ?

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Ђоковић је пре свега дечко од 26 година који још учи о животу.
За тих 26 година дечко је урадио за Космет више него сви ми.Добро има пара,али их је сам и зарадио.
Његове добротворне вечере по свету за децу  Србије скупе неколико милиона долара годишње.
Зашто тражите ману овом дечаку а не видите оно што је добро у њему? Читајући поједине коментаре
од ових зависних људи на форуму рекао бих да причате о Туђману а не Новаку.И боље је да деци буде узор он него карлеуше,цеце и станије.И реците ми још,коме од вас узор није Патријарх? И онда ми реците како се понашате у животу горда браћо?

http://www.youtube.com/watch?v=vePJvIqpM1g

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Svetski teniser broj jedan Novak Đoković priredio je u Njujorku dobrotvornu večeru na kojoj je prikupljeno 2.5 miliona dolara za pomoć programima ranog razvoja i obrazovanja dece u Srbiji.

Fondacija "Novak Đoković" tako je nastavila sa humanitarnim radom kako bi ulepšala detinjstvo mališanima u Srbiji i približila ih ostvarenju njihovih snova. Da ceo događaj prođe što uspešnije, pored domaćina i osnivača Fondacije, potrudili su se i brojni ugledni gosti iz SAD i celog sveta, sa svojim donacijama.

Među njima su se našli Adrijana Lima, Naomi Kempbel, Kejt Hadson, Goldi Hon, Dona Karan, Tomi Hilfiger, Džimi Konors, Džon Mekinro, Rajan Lohte, Kamila Alveš i mnogi drugi, koji su se nadmetali na aukciji, ujedno i centralnom delu večere u svečanoj sali "Capitale".

Najviše pažnje privukla je ponuda Ane Vintur, glavne urednice magazina "Vog" - da lično stilizuje onog ko ponudi najviše novca, a da slavni svetski modni fotograf Patrik Demaršije uradi njegove, ili njene fotografije.
"Victoria Secret" je donirala ulaznice za čuveni "Fashion Show", izuzetno posećenu i popularnu reviju, dok su zvanice mogle da se nadmeću i za privatni teniski meč sa Novakom Đokovićem tokom Vimbldona naredne godine.

"Naš cilj je da mališanima pružimo podršku, ohrabrenje i neophodna sredstva kako bismo im omogućili da sanjaju. Trudimo se da im obezbedimo uslove za što lepše odrastanje, učenje i razvoj u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, kao i da im pomognemo da nauče da treba da poštuju druge, odnosno da brinu o prirodi i okolini. Važno je da znaju da su mnoge stvari moguće ako vredno rade", rekao je Đoković obraćajući se gostima, podsetivši ih da su dosadašnja sredstva uložena na pravi način - u rekonstrukciju školskog dvorišta u školi "Anton Skala", primeni obrazovnog programa "Školice života", u partnerstvo sa UNICEF-om i u još mnogo toga.

svetplus.com

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Nole, Vavrinka, Spejsi i Ferel zabavljali publiku na egzibiciji “Desert Smash”

DesertSmash_04-ft..jpg

05. 03. 2014. · U noći između utorka i srede Novak je učestvovao na godišnjoj humanitarnoj egzibiciji “Desert Smash”, koja okuplja poznate ličnosti iz svih oblasti javnog života.

Jubilarno, 10. izdanje “Desert Smash”-a održano je u uglednom kalifornijskom odmaralištu La Kvinta, nedaleko od Indijen Velsa.

Novak je u paru sa domaćinom egzibicije Vilom Ferelom odigrao dubl meč, a na drugoj strani mreže bili su aktuelni šampion Australijen Opena Stanislas Vavrinka i glumac Kevin Spejsi. Publika je uživala u majstorijama učesnika, a Nole je još jednom oduševio prisutne izašavši na teren sa perikom u ulozi Džekija Muna, junaka popularne američke komedije.

DesertSmash_01.jpg

DesertSmash_02.jpg

Sredstva prikupljena u “La Quinta Resort & Club”-u namenjena su humanitarnoj organizaciji “Cancer for College”, koja je osnovana 1993. godine sa ciljem da pruži stipendiju, nadu i inspiraciju onima koji su uspešno izlečeni od raka.

Fotografije: AP, TennisPanoramaNews

http://novakdjokovic.com/vesti/dogadjaji/nole-vavrinka-spejsi-i-ferel-zabavljali-publiku-na-egzibiciji-desert-smash/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Epizoda iz meča prvog kola na Vimbldinu kada je Novak Đoković na terenu spasao jednog vrapca, oduševila je i ljubitelje tenisa u Hrvatskoj. O Novaku Đokoviću sve je više pozitivnih komentara na forumima i portalima hrvatskih medija.

632600_20150625reuterspaul-childsdi00790

Tako je "Jutarnji" objavio tekst pod naslovom: "POZITIVNIH KOMENTARA KAO U SRBIJI - Novak Đoković i u Hrvatskoj srušio stare podele"! Ističu se vrline srpskog tenisera na najlepši i najkorektniji način.

"U vremenima globalne krize autentičnih sportskih heroja, Nole je spontanošću i svemirskim tenisom, čini se, odavno 'kupio' i Hrvatsku. Zabavan je, luckast, nije ga briga za bilo kakve podele, igra tenis 'četvrte dimenzije', a zanimljivo je i vredno pomena s kojom je strašću taj njegov univerzalni fluid ovoga puta nagradio značajan broj naših čitatelja", prenosi Jutarnji.

Evo kako su izgledali komentari na vest o Novakovom spašavanju pričice na terenu Vimbldona:

- Bravo Nole. Pokazuje uvek da je ne samo dobar teniser, već i veliko srce, veliki čovek. Moj respekt!

- Jel to onaj što je do nedavno dizao tri prsta?

- Tri, dva, jedan ili bilo koliko. Čovek je u svakoj prilici čovek. Daj nam Bože ovakovih dobrih, spontanih ljudi kao što je Nole. Želim mu puno zdravlja, ostalo mislim da već ima.

- Ima ih 10 pa nek diže ili 2 ili 3 ili što već želi.. normalan je lik a meni osobno pun k*** usr*** nacionalista i debila koji žive prije 20 godina u glavama.

- To je već više puta pokazao i svaki put me oduševio. Dirnuta sam, ali se ne čudim, gsp. Đoković je velik i pravi Gospodin. Kao i uvek gospodin bio i ostao. Čestitam mu.

- Nole svaki dan sve više ulazi u legendu.... vrhunski sportisti većinom su i ljudine.

- Postoje samo dobri i loši ljudi, kao i ljudi sa i bez mozga! One bez mozga pokreću preko tabloida, TV-a i u predizbornim kampanjama!!!

- Divan mladi čovek Novak Đokovic.

- On je meni u svakom pogledu prekrasan čovek, plemenit, nije bahat. Sve čestitke za njegov uspjeh. Pozdrav iz Pule.

- Kažu patetika što je prekinuo meč radi ptičice, ja se pitam šta bi bilo da je kojim slučajem pukno lopticom i ubio ptičicu, baš se pitam kakvi bi onda bili komentari.

http://sport.blic.rs/Tenis/275044/I-HRVATI-ODUSEVLJENI-DjOKOVICEM-Super-Novak-brise-sve-granice

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Ђоковићев менаџер: Новак је од старта био у незавидном положају, јер долази из сиромашне земље погођене ратовима

Имиџ Србије у свету није био добар због ратова. Зато Новаку није било лако, јер је морао десет пута више да покаже колико је добар на терену и ван њега како би постао интересантан компанијама, каже Едоардо Артлади.

sp-djokovic1_620x0.jpg

Новак Ђоковић фото Танјуг

ДОК су се највеће компаније отимале око Рафе и Федерера, момак из Србије је морао да маше рекетом не би ли га спонзори приметили. Новак Ђоковић данас не може да се одбрани од понуда, а за то је заслужан и менаџер Едоардо Арталди, који од 2011. води рачуна о спонзорским уговорима, пословним састанцима, медијској стратегији најбољег тенисера света...

Елена Капеларо углавном путује са нашим асом на турнире и организује медијске активности, али често је присутан и Италијан.

- Ноле је од старта био у незавидном положају, јер долази из сиромашне земље погођене ратовима. Није могао да рачуна на подршку компанија из своје земље. Федерер има Кредит Свис, "Линд", "Јуру", а Рафи помажу многе шпанске компаније... Имиџ Србије у свету није био толико добар због ратова. Зато Новаку није било лако у почетку, јер је морао десет пута више да покаже колико је добар на терену и ван њега како би постао интересантан компанијама - причао је Арталди за "Спорт 360", спортски лист на енглеском језику из Дубаија.

Италијански менаџер је открио како је дошло до сарадње са "Униклом".

- Та компанија је била скроз ван тениса. Током Индијан Велса 2011, после земљотреса који је погодио Јапан, Ноле је изашао на терен с поруком подршке јапанском народу. Власник "Униклоа" Тадаши Јанаи је видео то на телевизији и питао: "Ко је овај дечко?" Када је чуо да помаже деци, рекао је да га жели за амбасадора компаније. Не због тениских квалитета, већ људских. Зато и дан-данас све компаније које раде с Нолетом учествују и у његовим хуманитарним активностима.

Ђоковић веома води рачуна кога рекламира.

- Можда звучи претерано, али он заиста жели да учини свет бољим местом. То показује не само кроз рад у Фондацији. Траже га многе кладиноничарске и покер компаније, фирме које рекламирају алкохол. Његов одговор је увек исти: "Могу да ми понуде милијарде долара, али ја имам одговорност као светски број један у тенису. Порука коју шаљем људима не сме да буде погрешна."

Извор: Новости

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ðoković najbolji sportista sveta!

Foto: Twitter/DjokerNole

Foto: Twitter/DjokerNole

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković večeras je na svečanosti u Berlinu izabran za najboljeg sportistu sveta za 2015. godinu u izboru „Laureus akademije“.

Ovo je Ðokoviću treći put da osvaja ovo prestižno priznanje, pošto je bio najbolji i 2014. i 2011. godine.

Konkurenti Ðokoviću bili su Britanac Luis Hamilton (Formula 1), Argentinac Lionel Mesi (fudbal), Jamajčanin Jusein Bolt (atletika) i Amerikanci Stef Kari (košarka) i Džordan Spit (golf).

Srpski teniser se trećom titulom izjednačio sa Boltom, a ispred njega je još samo rekorder Rodžer Federer, koji je četiri puta bio najbolji.

(Tanjug)

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

НОВАК ЗА ФРАНЦУСКЕ МЕДИЈЕ: Поносан сам што сам Србин

16:26   19.05.2016.
11

Новак Ђоковић рекао је у интервјуу за Фигаро да ужива у томе што носи притисак фаворита на сваком турниру.

novak tennis-open_f

“Пролазим кроз најлепше године своје каријере и захваљујући томе стално осећам да сам фаворит и да је на мени притисак. Ипак, научио сам да живим са тиме, привилегија је бити у таквој ситуацији јер је то награда за сав труд који сам уложио. Ценим тај притисак“, рекао је Ђоковић, који ускоро пуни 29 година.

На питање да ли се некада осећа као робот, машина или суперхерој, Новак је одговорио:

“Ох, не, ништа од тога, волим да проводим време у природи. Волим да градим ствари од темеља, да испробавам нове идеје и да постављам неке темеље, нешто што ће остати иза мене… Никада нисам био ’јак’ са компјутерима, технологијом, више волим да сам у реалном животу. Нема тајне моје хладнокрвности, то је резултат дугог процеса сазревања и као човека и као играча. То је дошло са искуством играња мечева на високом нивоу – жеља за победом и постизањем циљева омогућује ми да проналазим нове мотиве и инспирацију“.

Новинара француског Фигара занимао је и Ђоковићев однос према Француској.

“Живим у Монаку на југу Француске, окружен сам њеном културом и начином живота. Знам француски, следећи интервју може да буде на вашем језику. Професионално, овде сам имао много успеха – своју прву већу титулу узео сам у Мецу 2006. године, а на Ролан Гарос сам три пута играо финале, прошао кроз емоције са публиком, нарочито прошлогодишња церемонија која ме је дирнула. Те овације које сам добио после пораза, тај тренутак био је један од интензивнијих у мојој каријери“.

На молбу да упореди тенис са спортовима попут шаха или бокса, као и са нпр. позоришном представом, Ђоковић је рекао:

“Одлично питање, у тенису можда има све три ствари. То је интензивна битка, али без контакта, мораш да победиш противника технички и стратешки, а можда је мало и као комедија јер мораш да водиш рачуна о говору тела. Мораш да покушаш да разумеш слабости свог противника, а да при том не откријеш своје. Истовремено је то и унутрашња борба, проналажење мира“.

На питање колико му значи што је “симбол нове Србије“, како је формулисао новинар, Новак је одговорио:

“Част ми је и привилегија да представљам своју земљу где год да будем – тенисер може да буде пример деци у Србији, али и било где друго. Моја земља прошла је кроз многе тешкоће у последње три деценије и заиста ценим ту улогу коју спорт омогућује, да се земља представља на другачији начин. Кроз спорт могу да покажем карактер и снагу Срба, снагу која нам је омогућила да пребродимо тешке периоде рата и санкција. Поносан сам што сам Србин и поносан сам на то што ме земљаци виде као узора својој деци, трудим се да увек имам то на уму јер то носи и велику одговорност. Покушавам да будем свестан да оно што радим на терену и ван њега има утицај“.

http://srbin.info/2016/05/19/novak-za-francuske-medije-ponosan-sam-sto-sam-srbin/

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Мишо Вујовић: Не тугуј, Ноле соколе

10. августа 2016. - 10:25

Nole

Не тугуј, Ноле соколе, не заборави да си одавно уз најбоље. И то оне чије дело и славе не бледе и не пролазе. Са мало година а много дела. Колико су  Тесла и Пупин задужили човечанство толико си Ти задужио Србију и свој народ. Безброј пута си нас приморао да се у тузи насмејемо, да из таме изронимо, да се овако згажени и до ногу потучени – придигнемо. Да се осећамо победнички иако смо себе поразили. Ноле соколе, унео си радост у домове отаџбине и расејања. Широм света Срби изгнани невољом, ратом и немаштином своју маргину твојим победама  померају ка центру.

Враћају се тамо где припадају. Духовно гето је најгори облик сиромаштва. A ти се нас својом вером враћао вери и себи. И вери у себе. Допринео си да  Србија у многим главама не буде црна тачка, претња миру, колевка рату. Снагом духа, знојем тела и  из „грмена маленога“ изашао си у велику арену и постао победник.

Као бесмртни владика проповедник Николај путујеш светом и шириш истину о нама као што је Он, свети мисионар жички и златоусти проносио глас о страдању свога рода који је био прва брана клици зла (нацизму), проклијалој још док је његов симбол био каплар. Ти си побеђујући јаче, спремније и силније исправљао криве Дрине неистина и лажи о Србима. А твоја реч исткана делом није за потцењивање. И увек са осмехом, као јевенђелисти који су, просветљавајући мрак ропства душе, ширили вечну истину спасења. Твоја патриотска мисија је узвишенија од свих олимпијских одличја.

Зато, не тугуј Ноле соколе! Та ноћ, једноставно, није била твој дан. И немој да клонеш, Бог је с тобом. А он пошаље сигнал: „Одмори, синко, и скупи снагу, једна битка пламичак je у огњу живота“.

У ова мучна времена само су два човека ујединила Србе и Србију. Ти, Ноле  соколе, и блажено почивши патријарх Павле. Својим делом потврдили сте себе, а ваше личности верификовало је дело. Знамо да ти је тешко, олимпијског злата се није лако одрећи, али знамо да увек не побеђује најбољи, као што ни свет не воде најмудрији. Уз знање и снагу потребна је и срећа. И спортска и животна. Али, поштовање нације и света не стиче се срећом. Ту су пресудни знање, мудрост, срце и зној. Незаобилазна је и по нека суза радости или туге. Болно је, Ноле соколе, када мали људи плачу, али јецај великих одзвања дуже.

Where are you from? (Одакле си?)

From Serbia? (Из Србије)

What is that? (Шта је то?)

Novak Djokovic

O yes. Beautiful country!

(О, да! Прелепа земља.)

http://www.mitropolija.com/miso-vujovic-ne-tuguj-nole-sokole /

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Ћириличар рече

порез у Монако

pretpostavljam da mu je to jedina mana....:scratch_head:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, JESSY рече

pretpostavljam da mu je to jedina mana....:scratch_head:

Ох, са њим је све у реду. Боље паре принцу од Монака него овим нашим изјелицама. Претјерани Ђоковизам у Србаља је оно што иде на ганглије.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Ћириличар рече

Претјерани Ђоковизам у Србаља је оно што иде на ганглије.

ah, pa takvi smo mi...ne samo kada je Nole u pitanju...i to je jasno...

nego me vise brinu oni drugi...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...