Jump to content

ОВДЕ СТАВИТЕ ВАШ ДЕСКТОП или САЈТ

Оцени ову тему

Препоручена порука

6 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Iskreno sve manje i manje igram otkatko sam napustio XP tako da zaista nisam u toku sta od starudije radi na sedmici i novijim .

Uh, iz onog sto mene zanima - uglavnom vrlo slabo sta `oce da radi, a i to sto radi najcesce zahteva pecovanje i krpljenje, za sta stvarno nem` strpljenja i zivaca. S druge strane, na XP-u bez ikakvih zadrzavanja rade igre iz 1998.-me godine, cak i bez kompatibiliti moda. Sto u zbiru uzeto - mnogo stedi zivce i zdravlje. A i ta sentimentalnost prema necem proslom ti je cudo... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

32 minutes ago, obi-wan рече

Nije uopste problem da li je flat, 2D, 3D, 4D... nego Metro sam po sebi. Metro je ultrakapitalan promasaj u dizajnu, i izgleda kao da je radjen u pauzi za kafu.

Sto se samog flat trenda tice, ima tu fantasticnih radova i predstavnika, to bez ikakve sumnje...

Ne znam, meni je odličan i sviđa mi se jer je jednostavan (nešto što ja volim u svemu, kao npr. enterijer u sobi/kući).

Al ajd svako ima svoj ukus. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Uh, iz onog sto mene zanima - uglavnom vrlo slabo sta `oce da radi, a i to sto radi najcesce zahteva pecovanje i krpljenje, za sta stvarno nem` strpljenja i zivaca. S druge strane, na XP-u bez ikakvih zadrzavanja rade igre iz 1998.-me godine, cak i bez kompatibiliti moda. Sto u zbiru uzeto - mnogo stedi zivce i zdravlje. A i ta sentimentalnost prema necem proslom ti je cudo... :)))

Dark Forces radi na sedmici? Pa da to stoji a vala napechovali smo se na win 2000 za ceo zivot. :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ne znam za Dark Forces, ali npr. znam da svojevremeno Jedi Outcast nije `teo da radi na Sedmici bez stimovanja. Takvi slucajevi su mi bili skroz dovoljni da ostavim i XP kao pozadinu. Inace, drevni ali odlicni X-Wing, verzija iz 1998. godine, kao i svi njeni nastavci i podverzije, radi na XP bez kompatibiliti moda i bez ikakvog dodatnog podesavanja. Na Sedmici, naravno, nece ni da cuje. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

clip_10.jpg

Подели на овим сајтовима

@Juan

Sad tek kapiram da slika sto si postavio nije wide format, jel to sa tableta?

Подели на овим сајтовима

Eee, imas Malinu?!... Ako ti nije tesko napisi mi koja je konfiguracija u pitanju (imaju i oni konfiguracije?) i kako si zadovoljan, tj. sta sve radi i kako radi...

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, obi-wan рече

Eee, imas Malinu?!... Ako ti nije tesko napisi mi koja je konfiguracija u pitanju (imaju i oni konfiguracije?) i kako si zadovoljan, tj. sta sve radi i kako radi...

Постоје четири модела - оригинални, двојка, тројка и нула. Тројка има следећу конфигурацију:

Цитат

The Raspberry Pi 3 is the third generation Raspberry Pi. It replaced the Raspberry Pi 2 Model B in February 2016. Compared to the Raspberry Pi 2 it has:

A 1.2GHz 64-bit quad-core ARMv8 CPU
802.11n Wireless LAN
Bluetooth 4.1
Bluetooth Low Energy (BLE)
Like the Pi 2, it also has:

1GB RAM
4 USB ports
40 GPIO pins
Full HDMI port
Ethernet port
Combined 3.5mm audio jack and composite video
Camera interface (CSI)
Display interface (DSI)
Micro SD card slot (now push-pull rather than push-push)
VideoCore IV 3D graphics core

Купио сам с намером да га користим као мобилни сервер, без монитора, кад треба у ходу да одрадим нешто мало и на брзака, а на таблету немам потребни компајлер или сличан алат. И углавном је скроз ОК за ту намену. Једина озбиљна мана је мало рама - ако желиш да компајлираш било шта озбиљније (на пример неку библиотеку), пући ће на пола због "out of memory". Да будем фер, нико га и није рекламирао за ту намену. Прочитах на њиховом званичном форуму да се рам неће повећевати у догледно време јер ће и даље користити исти SoC. Претпостављам да је могуће било шта крос-компајлирати на другом компу са интеловим процесором, али је из неког разлога крос-компајлирање још увек превише компликовано, мораш баш да гуглаш и да се цимаш. 

Одлична ствар је што долази са преинсталираним Mathematica софтвером, уз лиценцу која дозвољава зезање и академски рад (иначе је хоби верзија око 300 евра). Mathematica има јако занимљив приступ, све је симболички израз, у неку руку слично као Lisp, само још екстремније на ту страну. Пошто тренутно дизајнирам свој језик за симболичку манипулацију (са намером да буде коришћен за израду софтвера који подржава ”корак по корак” решавање разних проблема, који су сви од реда де факто симболички), супер ми дође да детаљно истражим како су разне ствари одрађене у Mathematica-и.

Сам комп је углавном намењен да служи као део неког већег хардверског система, разних робота, система за надзор, media hub-ова, метеоролошких станица итд. Можеш бесконачно да надограђујеш и да релативно једностано програмираш све шта накачиш. Имам гомилу неких идеја с којима ћу се зезати кад нађем времена. Све у свему, једна од лепших играчака.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Mилена Трифковић рече

Porodična maca :) moj medenjak :)

Lep, gospodstven. :) Samo ovo nije tema za slike dana, nase slike nego za slike naseg desktopa ili sajta. Za slike koje slikamo tokom dana ili nase slike postoje odvojene teme.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Aquilius Cratus рече

Lep, gospodstven. :) Samo ovo nije tema za slike dana, nase slike nego za slike naseg desktopa ili sajta. Za slike koje slikamo tokom dana ili nase slike postoje odvojene teme.

Znam akvi samo ovo imam i na kompu i na telefonu na ekranu slikano je pre 2 meseca inace :skidamkapu: slobodno premestite gde smatrate da treba :skidamkapu:

P.s. ovo je inace Nala :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...