Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

10 A ovo je zavet moj između mene i vas i semena tvog nakon tebe koji ćete držati: da se obrezuju između vas sve muškinje.

..............................................

ako se vi ovoga ne pridrzavate onda vi niste hriscani

Bez obzira što si promašio u svom zaključku, mislim

da je dobro što čitaš Sveto Pismo.

Ne menjaj to!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Одговори 200
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

10 A ovo je zavet moj između mene i vas i semena tvog nakon tebe koji ćete držati: da se obrezuju između vas sve muškinje.

11 A obrezivaćete okrajak tela svog, da bude znak zaveta između mene i vas.

12 Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od semena tvog.

13 Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.

14 A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog, da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj.

Ovo ti je odlomak Starog zaveta, koji se ispunio i objasnio u Novom. U Novom nema vise telesnog obrezanja.

O tome kao i o odnosu Starog i Novog zaveta naucices u Crkvi. Dodji i vidi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

12 Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od semena tvog.

<a name="13">13 Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.

14 A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog, da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj.

Ne,nego nismo "starozavetanci" a jesmo hriscani.

"Да се правда закона испуни у нама који не живимо по телу него по духу;"

"Обрезање помаже ако закон држиш; ако ли си преступник закона, обрезање је твоје необрезање постало. Ако, дакле, необрезање правду закона држи, зашто се не би његово необрезање за обрезање узело? И онај који је од рода необрезан и извршује закон, осудиће тебе који си са словима и обрезањем преступник закона.Јер оно није Јеврејин који је споља Јеврејин, нити је оно обрезање које је споља, на телу;

Него је оно Јеврејин који је изнутра и обрезање срца духом а не словима, то је обрезање; коме је хвала не од људи него од Бога.

Подели на овим сајтовима

• Гости

"Аутор Миљан Танић и теолог Александар Милојков разговарају о погрешним тумачењима Светог Писма и погрешној слици коју таква тумачења стварају о Богу и хришћанству"

http://slovoljubve.c...07-februar-2012

Ево, па преслушајте када будете имали времена. Мислим да критиканте хришћана...

Подели на овим сајтовима

13 Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.

То је Стари Завет, дат Израиљцима. Укинуо га је Христос на Крсту.

Погледај:

Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради. (Гал. 5, 6)

Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него нова твар. (Гал. 6, 15)

Јер ми смо обрезање који духом Богу служимо и хвалимо се Христом Исусом, а не уздамо се у тело. (Флб. 3, 3)

У коме и обрезани бисте обрезањем нерукотвореним, одбацивши тело греха месних обрезањем Христовим (Кол. 2, 11)

Зато се опомињите да ви који сте некада по телу незнабошци били и називани необрезање од оних који су се звали по телу обрезање, које се руком радило (Еф. 2, 11)

Обрезање је ништа, и необрезање је ништа; него држање заповести Божијих. (1Кор. 7, 19)

Јер је Један Бог који ће оправдати обрезање из вере и необрезање вером. (Рим. 3, 30)

Подели на овим сајтовима

To brate Ignjatije, objasnjenje dati. Znaci da je bog napravio gresku sa starim zavetom. Mogu ljudi pisati zakone pa ih ispravljati novim ili ih dopunjavati ili ih ponistavati ( zato sto ljudi grese ).

Ama covece nije napravio gresku.Stvari su se postepeno razvijale.Stari Zavet se ispunio u Hristu.Obrezanje takodje.

Sam Novi Zavet ti to jasno kaze i objasnjava,ali ti neces da prihvatis to jer i nisi pitanje postavio da bi nesto zaista saznao i razumeo.Dosao si da provociras jeftinim trikovima koji mogu da prodju samo kod neupucenih ljudi.Ovde to sinko ne pali,imamo dobre teologe koji ti zaista mogu pojasniti i objasniti mnoge stvari koje ti nisu jasne.Samo je potrebno da imas iskrenu zelju za tim.

Подели на овим сајтовима

За Интересанта: обрати пажњу на болдовано, а пробај да прочиташ цео текст посвећен хришћанима не-јеврејима (из незнабоштва, како то кажу тадашњи јевреји)

"1.И неки сишавши из Јудеје учаху браћу: Ако се не обрежете, по обичају Мојсејеву, не можете се спасти.

2.

А кад настаде распра, и не мало препирање Павла и Варнаве с њима,

одредише да Павле и Варнава и други неки иду горе у Јерусалим апостолима и презвитерима за ово питање.

3.А они онда отпраћени од Цркве, пролажаху кроз Финикију и Самарију казујући о обраћењу незнабожаца, и причињаваху велику радост свој браћи.

4.А када дођоше у Јерусалим, бјеху примљени од Цркве и од апостола и од презвитера и објавише све што учини Бог са њима, и како отвори незнабошцима врата вјере.

5.Онда устадоше неки од јереси фарисејске који су повјеровали, говорећи да их ваља обрезати и заповједити да држе Закон Мојсејев.

6.А апостоли и презвитери сабраше се да извиде ово мишљење.

7.А послије многог разматрања устаде Петар и рече им: Људи браћо, ви знате да Бог од првих дана изабра међу нама да из мојих уста чују незнабошци ријеч јеванђеља и да вјерују.

8.И Бог, који познаје срца, посвједочи им давши им Духа Светога као и нама,

9.

И не постави никакве разлике између нас и њих, вјером очистивши срца њихова.

10.Сада, дакле, зашто кушате Бога, и хоћете да наметнете ученицима јарам на врат, који ни оци наши ни ми не могосмо носити?

11.Него вјерујемо да ћемо се спасти благодаћу Господа Исуса Христа као и они.

12.Онда умуче све мноштво, и слушаху Варнаву и Павла који казиваху колике знаке и чудеса учини Бог међу незнабошцима преко њих.

13.А кад они заћуташе, одговори Јаков говорећи: Људи браћо, чујте ме!

14.Симон објасни како се Бог прије побрину да од незнабожаца узме народ за Име своје.

15.И са овим се саглашавају ријечи Пророка, као што је написано:

16.Потом ћу се вратити, и сазидаћу дом Давидов, који је пао, и његове развалине поправићу, и подигнућу га,

17.Да потраже остали људи Господа и сви незнабошци на које је призвано име моје, говори Господ који твори све ово;

18.Богу су позната од постања свијета сва дјела његова.

19.Зато ја сматрам да се не праве тешкоће онима од незнабожаца који се обраћају Богу;

20.Него да им се напише да се чувају од нечистота идолских и од блуда и од удављенога и од крви; (и оно што њима није мило другима да не чине)

21.

Јер Мојсеј има од давних времена у свим градовима оне који га проповиједају, пошто се у синагогама чита сваке суботе.

22.Тада нађоше за добро апостоли и презвитери са свом Црквом да изаберу између себе људе и да пошаљу у Антиохију с Павлом и Варнавом, Јуду званога Варсава и Силу, људе истакнуте међу браћом,

23.

И написаше рукама својима ово: Апостоли и презвитери и браћа поздрављају браћу из незнабожаца која су у Антиохији и Сирији и Киликији.

24.Пошто чусмо да неки изишавши од нас узнемирише вас ријечима, и смутише душе ваше говорећи да се обрезујете и да држите Закон, што им ми не заповједисмо;

25.Зато ми сабрани једнодушно, нађосмо за добро да вам пошаљемо избране људе са нашим драгим Варнавом и Павлом,

26.Људима који су предали душе своје за Име Господа нашега Исуса Христа.

27.Посласмо, дакле, Јуду и Силу, да вам и они то исто усмено кажу.

28.Јер угодно би Светоме Духу и нама да никакво бреме више не мећемо на вас осим овога што је неопходно:

29.Да се чувате од жртава идолских и од крви и од удављенога и од блуда, (и што нећете да се чини вама не чините другима); од овога ако се чувате, добро ћете чинити. Будите здраво.

30.Они, дакле, које отпремише, дођоше у Антиохију, и сабравши народ предадоше посланицу.

31.А кад прочиташе, обрадоваше се утјеси."

Дела св. Апостола, 15гл. ст.1-31

П.С. Ово нисам поставио првенствено због Интересанта, него због осталих који евентуално прате тему а нису довољно вредни да копају...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ne razumem zasto sam dobio opomenu kad sam samo citirao ono sto je rekao Aleksandar Milojkov "da je isus na krstu ukinuo stari zavet"

испитај се који је мотив твог доласка на ЖРУ па ће ти се само касти што си добио опомену.

Подели на овим сајтовима

moj motiv je zelja za znanjem, i dalje ne razumem zasto sam dobio opomenu. Zbog cega? Sta sam uvredljivo napisao?

Ако наставиш да се фолираш, добићеш и следећу опомену, а након ње и бан. Ако си мислио да овде некога можеш правити будалом, преварио си се.

Сувише провидно изгледа та твоја жеља за знањем, пошто не постављаш питања, већ експлицитно тврдиш, као на пример: нисте хришћани јер се не обрезујете. Онај ко же ли да нешто научи, он пита: каква је веза између старозаветног обрезања и хришћанства? Добије одговор од компетентних људи, лепо се захвали и онда заиста нешто и научи.

Подели на овим сајтовима

moj motiv je zelja za znanjem, i dalje ne razumem zasto sam dobio opomenu. Zbog cega? Sta sam uvredljivo napisao?

Добио си обавештење на ПП,зашто си добио опомену.Спамујеш и тролујеш теме и још се правиш наиван.Да си жељан знања читао би оно што други пише а боље зна од тебе.Али ти си само провоцирао и спамовао на свакој теми на којој си писао без икакве жеље да се удубиш у оно шта други пише.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...