Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ма то и некако. Али према Новом казна за гледање жене са жељом за њом се кажњава као прељуба. а препорука је да си извадиш очи. Рукоблуд сечењем руке... 

Теби свака част на уздржању пошто још увек имаш руке и куцаш поруке. Али шта да радимо ми грешни што носем набадамо по тастатури... страшно значи.

Наравно да су те казне превазиђене. Хришћани су дужни и да поштују законе државе у којој живе (који се директно не косе са вером наравно). А и нису сви закони и одлуке доношени баш по учењу Хришћанства.

To oko vadjenja ociju nijedan sveti otac nije tumacio bukvalno. Zato je i zabranjeno samo-kastriranje koje je radio Origen.

Zamisli da si zivio u 18. vijeku. Morao bi da postujes zakone koji su prevazidjeni za hriscane?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 200
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ne,nego bi morao da se slozis sa tim da nad njom bude izvrsena smrtna kazna.

Не бих се сложио са тим. Гледао бих да то избегнем на све могуће начине. Мој пристанак нико не би добио за такву казну.

Ја сам углавном против абортуса али не на начин да се жене убијају. Када се свест народа подигне на виши ниво тада закони на папиру и не значе пуно. У супротном би се и у случају смртне казне нашле особе које би кршиле правила. И за време Душановог законика (који је рађен према Старом а не Новом Завету) су људи чинили преступе. 

Поједини Хришћани су умирали у најстрашнијим мукама само зато што нису хтели да се поклоне боговима и принесу им дар. Ако заиста не желиш да чиниш зло никакав закон те неће моћи натерати на то.

Све у свему свако време носи своје бреме. Некада је другачији менталитет био од данашњег и људи су се у складу са тим и понашали. Били су у глобалу са једне стране бољи али са друге стране и лошији.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...