Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 200
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

evo pitanje: U starom zavetu pise da treba ubiti vestice. Kada je zadnji put ubijena vestica?

Не вештице, него врачаре. Гатање је било строго кажњиво по Тори. Не знамо када је задњи пут убијена врачара, али знамо да нас ти мало све з....ш овде. sFun_bat

Подели на овим сајтовима

moj motiv je zelja za znanjem, i dalje ne razumem zasto sam dobio opomenu. Zbog cega? Sta sam uvredljivo napisao?

нпр. на питање из теме Зашто данас нема исцељења као у време Христово

рекао си

zato sto danas postoji visoka tehnologija koja bi razotkrila prevarante

жеља за знањем? не би рекао.

Подели на овим сајтовима

Још један мали, безазлени атеиста који је дошао са осећајем супериорности да се поиграва са блесавим верницима. :D Ајде, признај, па да те ко човека достојанствено банујемо?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Још један мали, безазлени атеиста који је дошао са осећајем супериорности да се поиграва са блесавим верницима. :D Ајде, признај, па да те ко човека достојанствено банујемо?

Што одмах потежете недемократска средства као што је бан? Докажите му да греши.

Подели на овим сајтовима

Шта очекујеш када се појави неко ко својим поступцима, тј. директним и индиректним, али паметном човеку итекако оучљивим, омаловажавањем животних вредности домаћина код кога гостује, и сталним показивањем одсуства жеље за било каквим смисленим разговором, просто сам тражи да буде удаљен? Зар да му не испунимо жељу? Какви би ми домаћини били ако не испоштујемо оно што гост сам тражи?

Иначе...знаш ли колико смешно звучи то што си и како си рекао?

Јој, Боже...да си ти мени жив и здрав! :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Што одмах потежете недемократска средства као што је бан? Докажите му да греши.

Послаћу ти на маил, да видиш о каквом се "добронамерном демократи" ради. Волео бих да онда изнесеш свој став.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Послаћу ти на маил, да видиш о каквом се "добронамерном демократи" ради. Волео бих да онда изнесеш свој став.

Nisam znao da je tako nešto napisao. To je ispod časti i flamer trollu početniku.

Подели на овим сајтовима

Не вештице, него врачаре. Гатање је било строго кажњиво по Тори. Не знамо када је задњи пут убијена врачара, али знамо да нас ти мало све з....ш овде. sFun_bat

.smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
Вређање по верској основи би било рећи на пример "<погрдан придев> Јеврејин/Хришћанин/Муслиман...". Исмевати догме неке вере, преиспитивати и цитирати није ни у ком случају хришћанофобија или антисемитизам. Критиковати постпуке верских поглавара такође није вређање. И они су на неки начин јавне личности. Зашто би они били привилеговани да се не нађу пред судом јавности? Зашто би то што они причају било изузето од суда разума?

Може брате како год хоћеш, дао ти Бог слободу да бираш, па ти, ако немаш паметнија посла, буди суд јавности и коментариши туђ тањир јер је твој празан.

Подели на овим сајтовима

Може брате како год хоћеш, дао ти Бог слободу да бираш, па ти, ако немаш паметнија посла, буди суд јавности и коментариши туђ тањир јер је твој празан.

mirror.jpg

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

t0203mmm-3M-MPro150-Pocket-Projector-fea

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Smrtna kazna za pobačaj ukinuta je u Austriji 1787., a u Francuskoj 1791. godine. Uvedene su umjesto toga, dugotrajne kazne zatvora. U Engleskoj je do 1948. godine, kazna za abortus bio doživotni zatvor.

Prema Starom zavjetu, kazna za abortus je smrt. Ako su te kazne prevazidjene Novim zavjetom, kako to da su se ove kazne zadrzale ovako dugo?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Prema Starom zavjetu, kazna za abortus je smrt.

Ма то и некако. Али према Новом казна за гледање жене са жељом за њом се кажњава као прељуба. а препорука је да си извадиш очи. Рукоблуд сечењем руке... 

Теби свака част на уздржању пошто још увек имаш руке и куцаш поруке. Али шта да радимо ми грешни што носем набадамо по тастатури... страшно значи.

Наравно да су те казне превазиђене. Хришћани су дужни и да поштују законе државе у којој живе (који се директно не косе са вером наравно). А и нису сви закони и одлуке доношени баш по учењу Хришћанства.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...