Jump to content

Препоручена порука

STA ako npr roditelji krste bebu,i dete poraste i bude ateista.Da li moze,ne znam koji termin da upotrebim,da se dete RASKRSTI?

Крштење представља улазак у Цркву. Одлазак из Цркве, одбацивање Цркве, укида оно прво. Крштење није никаква мантра нити административна формалност, па да јј треба друга мантра или формалност да га поништи. Уколико након крштења нема литургијског живота, ако се Бог и Црква вољно негирају и одбацују, крштење нема никаквог значаја. Једино што се евентуални повратак таквог човека у Цркву разликује од доласка некрштеног. Није могуће крститит се поново, али је крштеном који је отпао могућ повратак у Цркву кроз свети тајну Покајања.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 422
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja ne znam da li vi razumete sta ja pitam>KRSTENJE je sveta tajna kao i brak.Kad odes da se razvedes,CRKVA ti da potvrdu da si razveden.E sad ti hoces da ne budes vise krsten,da ne budes upisan u crkvene knjige NIGDE da si krsten,hoces pecat :P

Подели на овим сајтовима

pa nema toga

Нисам баш знала засигурно, ал мени је сасвим  логично да нема тога :)

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

.E sad ti hoces da ne budes vise krsten,da ne budes upisan u crkvene knjige NIGDE da si krsten,hoces pecat :P

па добро... ово добијеш, свакако, ал не мож` од обичног попа,......Печатник  печати... 1324_womens

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam da li vi razumete sta ja pitam>KRSTENJE je sveta tajna kao i brak.Kad odes da se razvedes,CRKVA ti da potvrdu da si razveden.E sad ti hoces da ne budes vise krsten,da ne budes upisan u crkvene knjige NIGDE da si krsten,hoces pecat :P

Света Тајна брака се може поновити, крштење не. Зато постоји могућност да се брак разведе. 

Не можеш да се бришеш из књиге крштених зато што је крштење једно, не може се поновити. Не можеш се избрисати из књиге крштених, као што се не можеш избрисати ни из књиге рођених (чак иако извршиш самоубиство).

Подели на овим сајтовима

Као што човек не може порећи да је рођен, па макар извршио и самоубиство, тако не може порећи ни да је крштен. Не постоје "раскрштенице".

Подели на овим сајтовима

Sto ne bi moglo da se ponovi krstenje?ja poznajem neke koji su se dva puta krstili.A i to je nepravedno da krstis nekog ko to ne zeli.

Uh čoveče kako si navalio na papir, kao da Živi Bog ne postoji....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa pazi ako sam ja bio hrišćanin sad sam ateista i ako sam samim tim što sam postao ateista raskšten ili kako god, zar ne bi bilo logično da se ponovo krstim.

Znači ako sveti duh neće na silu dda ulazi u tebe, ako ga ti prihvatiš da krštenju (ne znam kako beba može da bude svesna toga ali ajde) onda znači da izlazi iz tebe kada postaneš ateista, e sad ukoliko hoće šda ponovo uđe, zar nije logično da ponoviš ono što ga je na početku nateralo da uđe. Sem u slučaju da on kada se krstiš nikada ne izlazi u tom slučaju raskrštenje i ponovno krštenje nemaju smisla.

Evo za mene kao ateistu je to sve jedno, ali ako odlučim da postanem hrišćanin kasnije veoma je važna stvar. zatim ukoliko nekako verujem u postojanje svetog duha a ne želim da imam ništa sanjim, opet je važno, jer želim da znam da li postoji način da ga oteram da li moram nešto posbno da uradim ili ne. Isto tako ako se posle toga vratim u hrišćanstvo žele bih da znam kako da ga privolim da ponovo uđe u mene itd.

Подели на овим сајтовима

Sto ne bi moglo da se ponovi krstenje?ja poznajem neke koji su se dva puta krstili.A i to je nepravedno da krstis nekog ko to ne zeli.

А да ли постоји поновно биолошко рођење исте личности? Не постоји. Исто тако не постоји ни поновно крштење.

Подели на овим сајтовима

:D ау брате

E pazi znam i ja lika koji valjda nije znao da li je kršten kada je bio beba pa je odlučio da se krsti kao odrastao, pa se na kraju ispostavilo da je ipak bio kršten. Ne pitaj me kako se to desilo jer i kako lik nije znao da li je kršten, jer ni ja ne znam, samo sam čuo tu priču, koja sa druge strane i ne mora da bude tačna.

Подели на овим сајтовима

E pazi znam i ja lika koji valjda nije znao da li je kršten kada je bio beba pa je odlučio da se krsti kao odrastao, pa se na kraju ispostavilo da je ipak bio kršten. Ne pitaj me kako se to desilo jer i kako lik nije znao da li je kršten, jer ni ja ne znam, samo sam čuo tu priču, koja sa druge strane i ne mora da bude tačna.

А за "Крштеницу" није чуо? :)

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Pa pazi ako sam ja.........

...мааа ћути бре брате Одахвиинг   и само пливај како знаш и умеш....далеко је друга обала,..... а и није баш толико   :0203_cool:

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...