Jump to content

Након самоубиства жртве вршњачког злостављања, насилници прете његовој сестри

Препоручена порука

Ово што су овако јефтино прошли је као кад проџараш ватру па се још више распали.

Ове животиње ће да буду још горе.

А Алекса, ма кога брига за Алексу...Боже ме опрости.

значи, сем тога што је правда у каменовању и ту децу си назвао бесловесним животињама понижавајући Бога, вероватно су и демонизовани? :D

али живо ме занима шта би било да су твоја деца или да си ти одрасли примерак те "животиње" која се покајала у међувремену и почела да живи као нормалан човек ...

браво, свака част на крвожедности ...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1334656725' post='620678]

значи, сем тога што је правда у каменовању и ту децу си назвао бесловесним животињама понижавајући Бога, вероватно су и демонизовани? :D

али живо ме занима шта би било да су твоја деца или да си ти одрасли примерак те "животиње" која се покајала у међувремену и почела да живи као нормалан човек ...

браво, свака част на крвожедности ...

Не, нисам понизио Бога. Или ако јесам, а није ми била намера, онда се одричем тога што сам написао.

Њихови родитељи, и најпре они сами довели су себе до тога да су као бесловесне животиње, и још гори.

Наравно да се могу покајати, али се не кају. И не само да се не кају него мрцваре и даље Алексине родитеље и сестру. Узевши то у обзир треба далеко строжија казна. А каменовање је твоја идеја, с којом се не слажем.

Подели на овим сајтовима

Не, нисам понизио Бога. Или ако јесам, а није ми била намера, онда се одричем тога што сам написао.

Њихови родитељи, и најпре они сами довели су себе до тога да су као бесловесне животиње, и још гори.

Наравно да се могу покајати, али се не кају. И не само да се не кају него мрцваре и даље Алексине родитеље и сестру. Узевши то у обзир треба далеко строжија казна. А каменовање је твоја идеја, с којом се не слажем.

јеси, чим си човека назвао животињом.

а поновио, "и горим".

прво, то СВА деца раде - задиркују другу децу. па и до суза, и батина. зависи од тога колико им и шта прође и да ли буду ухваћени.

ја сам сведок догађаја у сестрицином одељењу да су три циганчића баталила школу у трећем разреду основне после два разреда малтретирања јер је један дечак, који има оца који га тако учи, први кренуо да их пљује (буквално) и назива именима животиња јер их не сматра људима. мали је тако лукаво научен да га никад ниједно бело дете није потказало и временом је пола разреда окренуо а циганчићи су одустали да добијају казне што се бију са белом децом која их прозивају.

дакле, ко зна који је разлог што је алекса кренуо да бива прозиван од неке деце, па онда и његова сестра.

не, није оправдано, ал хоћу да ти кажем да то није изолован случај и да та деца немају појма шта значи да неког доведеш до лудила. исто као што не разумеју деца у рату шта значи убити кад им увалиш оружје у руке.

с друге стране, хоћу да ти кажем да су више родитељи криви него деца.

чек, а где пише да иста деца то исто раде дечаковој сестри, или сам ја нешто пропустио?

а каменовање је у пренесеном значењу, не буквалном.

осуда речима, и тако то.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1334672450' post='620860]

јеси, чим си човека назвао животињом.

а поновио, "и горим".

Човек има потенцијал да буде бог по благодати.

А има "потенцијал" и да се уподоби бесловесној животињи.

Не пише ли негде у Светом Писму да се не бацају бисери пред свиње? Да ли то значи, по логици по којој мени замераш на написаном, да је Бог контрадикторан? Да понижава самог себе?

Подели на овим сајтовима

Da neko maltretira moje dete ja bi odrao od batina i nasilnike i njihove roditelje uz obecanje da ce sledeci put dobti vise ako se situacija ponovi .

како си паметан, као пчелица ...

оно што би добио је да дете не би могло да живи од свакодневног малтретирања, не би имало више с ким ни да се игра.

сем тога што би заглавио затвора :)

Подели на овим сајтовима

Човек има потенцијал да буде бог по благодати.

А има "потенцијал" и да се уподоби бесловесној животињи.

Не пише ли негде у Светом Писму да се не бацају бисери пред свиње? Да ли то значи, по логоци по којој мени замераш на написаном, да је Бог контрадикторан? Да понижава самог себе?

то само значи да си кренуо да квариш и Свето Писмо да би био у праву, или не разумеш шта пише па си нешто смислио безвезе.

а Свето Писмо и није за буквалисте, хвала што си тако живописно објаснио :)

с првом реченицом се потпуно слажем, а друга везе нема ни с мозгом ни с Новим Заветом.

сем тога што свињама подсећа Господ и на одређени догађај, где су и бесловесне животиње одабрале погибију уместо служења ђаволу ... чисто Господ да посведочи и мудрост једне "глупе" животиње, "горе" од човека.

што би рекло, човек може да има потенцијал да се уподоби демонима, а не животињама.

сасвим је друга ситуација да ниси ни видео ни упознао ту децу а одма си им пресудио да су мали демони ... и то на основу емотивног утиска.

Подели на овим сајтовима

Милане, у праву си за ону прву поруку. Нисам требао да напишем да су животиње, јер нису, и да, из тога би могло да се изведе оно што си извео, што ми није била намера.

Требао сам написати да су као животиње, ако сам хтео да правим таква поређења, а јесам.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1334673890' post='620885]

сасвим је друга ситуација да ниси ни видео ни упознао ту децу а одма си им пресудио да су мали демони ... и то на основу емотивног утиска.

Сматрам да си и овде у праву. Сигурно да је емотиван утисак утицао на квалитет објективног сагледавања. Сада ћу покушати да се исправим:

У случају да су информације које су до мене дошле у вези ових догађаја тачне, и да се насилници понашају онако како је изнето у тим информацијама, могу рећи да се ти дечаци, тј. насилници, понашају као демони.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1334673531' post='620880]

како си паметан, као пчелица ...

оно што би добио је да дете не би могло да живи од свакодневног малтретирања, не би имало више с ким ни да се игра.

сем тога што би заглавио затвора :)

Zatvor u Srbiji ? Ma ajde. A ako se posao dobro odradi onda dete vise ne bi imalo problema . Siledzije razumeju iskljucivo silu , nema drugog nacina . Elem ,u mom mesetu bese jedan mnogo "opasan" lik, znas jedan od onih koji su stasali 90-tih , profi krimos itd. I jednom se namerio da maltertira decka koji nikada nije ni glas povisio ni na koga . E tom decku pukao film, useo sipku pa ovoga magarca odrao od batina toliko da su mu jedva zivot spasili. Od tada ovaj magarac nije vise drcan a tog decka vise niko ne gleda popreko . Sa nekim ljudima jednstavno ne mozes drugacije jer ne poseduju kapacitet za civilzovano resavanje konflikata . Ako neko dete maltertira drugu decu t je sigurno iz svoje kuce ponelo . Mene iskreno ne zanima ko kakve vrednosti gaji u svome domu ali na nasilje upereno protiv mojih nablizih reagujem mnogostruko vecim nasiljem , provereno deluje .

Подели на овим сајтовима

Zatvor u Srbiji ? Ma ajde. A ako se posao dobro odradi onda dete vise ne bi imalo problema . Siledzije razumeju iskljucivo silu , nema drugog nacina . Elem ,u mom mesetu bese jedan mnogo "opasan" lik, znas jedan od onih koji su stasali 90-tih , profi krimos itd. I jednom se namerio da maltertira decka koji nikada nije ni glas povisio ni na koga . E tom decku pukao film, useo sipku pa ovoga magarca odrao od batina toliko da su mu jedva zivot spasili. Od tada ovaj magarac nije vise drcan a tog decka vise niko ne gleda popreko . Sa nekim ljudima jednstavno ne mozes drugacije jer ne poseduju kapacitet za civilzovano resavanje konflikata . Ako neko dete maltertira drugu decu t je sigurno iz svoje kuce ponelo . Mene iskreno ne zanima ko kakve vrednosti gaji u svome domu ali na nasilje upereno protiv mojih nablizih reagujem mnogostruko vecim nasiljem , provereno deluje .

видим да уопште не рачунаш да има неког јачег од тебе ...

а твоје "решење" уопште не решава проблем, него га само умножава, а прва жртва ће бити твоје дете, а врло веровантно и ти.

но добро, изгледа да није за сваког да буде цивилизован ...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1334675584' post='620904]

видим да уопште не рачунаш да има неког јачег од тебе ...

а твоје "решење" уопште не решава проблем, него га само умножава, а прва жртва ће бити твоје дете, а врло веровантно и ти.

но добро, изгледа да није за сваког да буде цивилизован ...

Naravno , nije za svakoga da bude civilzovan.Reci mi , sta ti podrazumevas pod terminom civilizovan i kako bi ti resio problem nasilja nad sopstvenim detetom?

Подели на овим сајтовима

Naravno , nije za svakoga da bude civilzovan.Reci mi , sta ti podrazumevas pod terminom civilizovan i kako bi ti resio problem nasilja nad sopstvenim detetom?

свакако да би ми насиље било на последњем месту и само у безизлазној ситуацији, а не на првом.

то значи бити и промишљен, не само цивилизован.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1334678124' post='620934]

свакако да би ми насиље било на последњем месту и само у безизлазној ситуацији, а не на првом.

то значи бити и промишљен, не само цивилизован.

A kada znas da je situacija bezizlazna, kada dete skoci sa sprata ? I koja nenaslina resenja predlazes ? I sta ti podrazumevas pod terminom civilozvan

Подели на овим сајтовима

царе, па није ово једном било па је дете скочило ...

то је разлика у решавању проблем, под условом да желиш да га решиш а не да га умножиш. поготово не да ти страх, јаке емоције и тврд темперамент не контролишу твој и самим тим дететов живот.

рецимо, овако нешто је оличење цивилизованости.

за почетак.

https://www.pouke.org/forum/topic/16250-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%be%d1%98-%d1%81%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8/page__st__276#entry591431

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...