Jump to content

Koпти служили у Патријаршијској капели у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ne nego prije mnogo godina, kada si me vrbovao za svoje "pravoslavlje" a to znaju i svi jer si i drugima tako činio, parafraziram naravno, još ću doslovno da pamtim tvoje anticrkvene nebuloze.

Хајде лепо објави ту моју поруку овде да видимо сви о чему се ради.

Који су то други "сви" којима сам слао приватне поруке? Нека се јаве. Када и у ком контексту сам им слао те поруке?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 262
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Хајде лепо објави ту моју поруку овде да видимо сви о чему се ради.

Гарант чу тиме да се бавим, као што сам кажеш сам редовно показујеш све то , Црква непроваславна, Ава Жекс итд... а ти зилот са Силуаном и Јованом Шангајским , зато иди са милим Богом.

Подели на овим сајтовима

Добро, значи тврдиш нешто за шта немаш никаквих доказа, а ја тврдим да није тачно. То се зове клевета. Чувај се клевете, брате.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

Добро, значи тврдиш нешто за шта немаш никаквих доказа, а ја тврдим да није тачно. То се зове клевета. Чувај се клевете, брате.

Тако мени Бог дао како ја истину говорио.

Подели на овим сајтовима

Боље да ти не да. Ствари су врло једноставне: не можеш да покажеш наводну моју приватну поруку о мом наводном "врбовању", у којој су  изрази "накотили" и "екумењаре" које ја никад не користим. Плус потпуно ван контекста,,шта сам и зашто писао. Ако сам писао.

А да си слон клеветама, то смо већ видели, јер ми приписујеш ствари које немају везе са мном - наводно судија Привредног суда који не ради ово, ради оно, миш мекињар,  држ не дај, па онда твоје тумачење да ја Копте називам црквом, врло безобразно, извађено из контекста, јер сам објаснио да је прави израз за неправославне "хришћанска заједница". И практично све што причаш о мени је или клевета или измишљотина или извртање. Могу да идем и редом, једно по једно, али није вредно труда.

А и сама чињеница да говориш "ад хоминем" показује суштину твог проблема. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 9. 2024. at 16:21, Родољуб Лазић рече

Наравно да не треба да пише "Црква" јер је Црква само Једна. Исправно би било да се ословљавају некако другачије: "хришћанска заједница" или "хришћанска деноминација"...Али то је, нажалост, тешко очекивати у екуменистичкој средини каква је сада доминантна у Православљу.

Разлика се у таквој ситуацији може направити тако што ће се само Православна Црква писати великим почетним "Ц", а све остале малим почетним "ц" (ја одувек тако пишем). На тај начин се види да је само Православна Црква у ствари Црква, а све остале су нешто што се "технички", тј. формално сматра црквом.

Подели на овим сајтовима

Какве везе има у коме суду радиш, чињеница је да си у радно вријеме на Поукама, што иде у прилог мојој тези да зато што си Родољоб по бабу а Лазић по стричевима, што не радиш гдје треба радиш шта не треба. Јер ти није свајест мирна.

Па онда то компезујеш бранећи вишу духовну правду и константно, годинама доводиш у питање православност наше Цркве, а твоја је наравно неупитна, то свако види и  то је моје мишљење, можда грјешим, можда сте ти и Бокисд Св Силуан и св Пајсије, ја невјерујем.

Сад мислим да си и лажов и да се добро сјећаш да си ми писао, плус сам ти редовно освјежавао сјећање и прозивао те и исмјавао због тога, осим тога предпостављам да су и други форумаши примали сличне поруке тако да то је то. Немам намјеру да се даље доказујем око тога, своје сам рекао. А ако ти неко не докаже нешто, као да си ти доказан, а не коцкаст, онда је он под утицајем сотоне, ма немој.

Ето ту есенцијално дато твога зурлотство и његова наказна логика.

Аву си довео у везу са Жексом, а себе као умишљеног зилота са светитељима, стално нападаш Патријарха и друге владике испитујући њихову православност, питао сам се зашто, мој одговор да је то компезација.

Испитај ти своју православност, као и тога што около врбујеш људе за неку своју зурлостску псеудоорганизацију.

Подели на овим сајтовима

Једино што је тачно у читавој твојој причи јесте да ти причаш о мени, а не о теми, притом клевећеш, измишљаш и изврћеш. Никад никог нисам врбовао ни за шта, јер сам члан СПЦ, то су невероватне глупости, нека се јави тај кога сам врбовао и за шта санм га врбовао.

Твог "аву" иронично сам повезао са Жексом, то свако иоле социјално интелигентан може да закључи, да је у питању завитланција на рачлун обојице. Јер се овај самопрозвао авом, а онај се самопрозвао светим. И то је једина веза. Значи, прича о психолошким карактеристикама. 

Никада себе нисам поредио са светим Силуаном у смислу било какве светости. То је ван памети. Више се и не сећам контекста, али могу руку на пањ да дам да си изврнуо смисао онога што сам рекао. 

Дакле, све време твој једини циљ је прича "ад хоминем" о мени, зачињена клеветама и измишљотнама. Али шта ћеш, није ти лако, донекле те разумем.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

годинама доводиш у питање православност наше Цркве,

Да доводим у питање православност, не бих био у СПЦ. Ја аргументовано  износим мишљење о појавама и понашањима у СПЦ, и у Православљу уопште, за које мислим (као и многи други традиционалисти) да нису у складу са учењем Цркве и са Предањем. Никог не клевечћем, ништа не причам неаргументовано, то знају сви који прате овај форум. Ти очито немаш никакав реалан противаргумент и остаје ти само да покушаш јефтиним дисквалифкацијама "ад хоминем" да "докажеш" моју "неправославност" или "ревност не по разуму".

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Једино што је тачно у читавој твојој причи јесте да ти причаш о мени, да клевећеш, измишљаш и изврћеш. Никад никог нисам врбовао ни за шта, јер сам члан СПЦ, то су невероватне глупости, нека се јави тај кога сам врбовао и за шта санм га врбовао.

Твог "аву" иронично сам повезао са Жексом, то свако иоле социјално интелигентан може да закључи, да је у питању завитланција на рачлун обојице. Јер се овај самопрозвао авом, а онај се самопрозвао светим. И то је једина веза.

Никада себе нисам поредио са светим Силуаном у смислу било какве светости. То је ван памети. Више се и не сећам контекста, али могу руку на пањ да дам да си изврнуо смисао онога што сам рекао. 

Дакле, све време твој једини циљ је прича "ад хоминем" о мени, зачињена клеветама и измишљотнама. 

Вајкај се ти вајкај и ја сам се самопрозвао хаџијом што такође значи и агиос-свети, па што га ниси дове у везу са мном, то и радш, плетеш алузије са тенденцијама да је наша Црква фалична, да су владике сумљивци и слично, а кад те човјек приведе онда си се шалио и иронисао и слично.

Сјећам се ја пошто сам те назвао зурлотом ти си рекао да су онда зурлоти и св Јован Шангаски..

Шта да се расправљам сам си толико тога транспарентно показао да све што ја кажем је сувишно, ето најправославнији си од свих православних, али лажеш.

Тако и патријарха нападаш и бришеш и трагове бременом си се извјештио, и опет ћеш.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

и ја сам се самопрозвао хаџијом што такође значи и агиос-свети, па што га ниси дове у везу са мном,

Прво, откуд знам да си се самопрозвао, не пратим сва твоја писања. Мислио сам да си стварно био.  Друго, "хаџија" има сасвим јасно значење, "онај ко је ходочастио у Свету земљу" које нема никакав значај ни релевантну конотацију за случај о којем причамо. 

пре 20 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Сјећам се ја пошто сам те назвао зурлотом ти си рекао да су онда зурлоти и св Јован Шангаски..

Па? Из тога си закључио да сам се ја поистоветио у светости са Св. Јованом?  Или шта?

Подели на овим сајтовима

On 17. 9. 2024. at 13:18, Родољуб Лазић рече

Постоје међу православнима људи који мисле да није никакав проблем уопште, а ни за њихову душу, бити дрзак, увредљив, непријатан према неистомишљеницима. Па ће тако, између осталог, незазорно  користити термин "зурлот", мислећи да тако "службу Богу чине". Међутим, било би добро да се присете да су сви Свети Оци давних времена, а и модерни, били оно што они погрдно називају "зурлоти". Сви они који су на Саборима осудили јереси, међу њима и монофизитску, као и сви који су те осуде Сабора прихватили. И сви, међу модерним Светима, који не прихватају екуменизам, то ишчадије Истанбулске патријаршије од 1920. године па надаље, којим се рушила Црква, уз помоћ антихришћанских покровитеља са Запада. Дакле, "зурлоти" су и свети Пајсије Светогорац, и свети Јефрем Катунакијски, и свети Јован Шангајски, и свети Гаврило Грузијски, и свети Јoван Румун, и свети савремени румунски старци - Георгије Калчиу, Јустин Перву, Клеопа... наравно, и свети Јустин Србски... Sapienti sat. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

али лажеш.

Наравно. Кад ти кажеш, сигурно је тако. 

Подели на овим сајтовима

@Родољуб Лазић

пре 54 минута, Родољуб Лазић рече

као и многи други традиционалисти

Kо су ти?  јесу ли се самопрогласили у самодоживљају или Вас је Црква основала или признала , како вас препознаје?  Да ли Вас је овластила и да ли сте комтпентенти да оцењујете шта је у складу а шта не? Да ли се може ваше процјењивање процјењивати а да се не буде оптужен за клевету и сл? Како Црква изван "самопроглашенех традиционалиста "оцјењује и препознаје Ваше дјеловање?

Шта је Патријарх Српски гоборио у својим бесједама о Вама, шта кажу Владике, шта теолошка струка, шта свештвенство и монаштво, а шта народ?

Да ли је ишта од тога допрло да вас самозваних традицоналиста? Зурлота.

До тебе видим није, а бринући ти рекох зашто и није, слаба је нада да ћеш мене хаџију који је био на Гробу и коме је Гроб мјеродаван, а теби сам кажеш није, као што је и Ава мени Ава па је и име знамење, а шта си све за све ове године на њега рекао, а да учинило ми се, нећу да те клевећем.:))

Да си се богдо поистовјето са светима које гураш у зурлоте, не би ни било проблема, али ти си субише побожан да се поистовјетиш, толико о твоме традиционализму, узми читај Артемија и познај да је поистовјећење -побожност по св Максиму.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

и коме је Гроб мјеродаван,а теби сам кажеш није,

(Ако занемарим твоја немушта питања-констатација,  јер иста питања можеш поставити било коме на форуму, па и себи,), ово ми је занимљиво: Где сам рекао да ми Гроб није меродаван и за шта ми није меродаван?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...