Зосима Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Кад би мало озбиљније схватили речи светитеља о браку ,а не спрдали се са њима,можда бих ја сад био ожењен, многи од вас такође и ожењени и удати,не би било толико пропалих бракова,развода и сигурних кућа... Number15648, Биљана and Гордана Николић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Kuća i imanje se nasledjuju od oca a žena je dar od Boga Гордана Николић, Igor H., Berkut and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Ne postoji recept za život kao ni recept za brak.Ni jedan priručnik makar bio najverskiji ne može da sažme teme poput kako naći muža, ženu ili kako živeti.Svi mi smo različiti, jedino što vera može da te u tome umudri je da sam sebe ispravljaš a ne drugog( ženu, muža).Može i ovako" Da smo manje izbirljivi a više svesni sopstvenih mana i nesavršenosti, malo više spremni na žrtvu i trpljenje, sve bi došlo na svoje mesto.Ovako svi mi očekujemo savršenog muškarca/ženu bez imalo želje da otrpimo i pretrpimo kad treba,da se borimo..." Evo Dražen oće nevinu,a pitam se koliko je pritom sam u sebe zagledao i koliko je i sam nevin i u fizičkom i u psihičkom smislu.Za njega je ona koja nije nevina oštećena roba.Samim tim je sam sebe stavio iznad žene i smatra se boljim.Ne bi on postavljao gomilu ovakvih tekstova, sličnih po tematici, gde se žene isključivo manje ili više proglašavaju za lošije zaboravljajući pri tom u kom istorijskom periodu je nastao ovaj tekst, zašto je nastao i da u današnje vreme on nije mnogo upotrebljiv.Ali, Bože moj,neću da mu rušim sneška. JESSY, Sidarta, Јефимија Крунић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Kuća i imanje se nasledjuju od oca a žena je dar od Boga Tako kaze Solomon.Tacnije: Ko je ansao zenu,nasao je dobro i dobio ljubav od Boga. Ne postoji recept za brak. Evo Dražen oće nevinu.Za njega je ona koja nije nevina oštećena roba. Tacno.Drazen je kralj! Samo cu napisati veoma kratko,rece Gospod " trazi i naci ces,isti i dace ti se,kucaj i otvorice ti se". Ne treba trazii zenu po knjigama,vec moliti od Gospoda i izlaziti van.......siguran sam da ce Gospod svima dati po srcu.Jednom prilikom mi je duhovnik dao odlican savet kad sam mu se pozalio na neodgovorenu ljubav,rekao je"Nista,ides dalje,imas samo jos 2 milijarde zena koje te traze"... Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Jednom prilikom mi je duhovnik dao odlican savet kad sam mu se pozalio na neodgovorenu ljubav,rekao je"Nista,ides dalje,imas samo jos 2 milijarde zena koje te traze"... Одлично звучи, али скоро непримењиво у пракси. Како усагластити "испробавање" толиких жена "које нас траже" са захтевима хришћанског живота, овде и сада? Без теорије, без цитата, занима ме како је могуће у Србији, у 2013., ићи из везе у везу, задржати се у свакој толико да будемо сигурни да ли волимо и да ли смо вољени, а притом не спавати ни са једном од тих девојака? То је најбаналнија, али ипак стварна препрека, други много важнији проблем је тај што у том испробавању и идењу од девојке до девојке може да се деси да се нека и заљуби у нас, да очекује више, а да ми прото не осетимо ништа и шта онда? Кажемо "е ипак није то то, ја те не волим" и ћао... Гомила непријатности и бламирања у сваком смислу, бар за мој укус. Иначе, мој лични став је, да нема глупље ствари на свету од тражења партнера, то се не тражи, то се дешава. Наравно, ако брак схватамо као нешто што свакако мора и треба да се деси, као редовну појаву о којој ми сами одлучујемо, онда увек можемо да нађемо некога прихватљивог, мало се исцимамо и ето имамо брак... Али - опет само моје мишљење - то је велика деградација брака, ја гледам на брак као на нешто што ће се десити само ако будем срео неког са ким ћу пожелети да проведем остатак живота и андам се вечности, а што и не мора да се деси, као што не морам да добијем на лотоу никад ништа рецимо. Јефимија Крунић, 19горан80, hansbrough and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Duhovnik nije mislio da se ide sa cveta na cvet,već da ta koja nije odgovorila na ljubav nije jedina već ima i drugih okolo. Ел Нињо, Berkut, Sara" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Још један пример колико се свет у коме је св. Јован живео био другачији од данашњег. Е сада ту треба бити мудар па издвојити оно што су "вечне истине" од онога што је последица његовог времена и окружења. Значи, пазите кад купујете робове... Deki992, DankaM, Sara" and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Pokusavam razumijeti zasto su nezenje, i oni koji su se dobrovoljno odrekli stupanja u brak i krenuli monastvom ili na neki drugi nacin ostali van intimne sfere, posegnuli za tim da uce kako se stupa u brak. Стара монашка и епископска бољка, звана der Wille zur Macht - то је разлог. Али, не треба бити превише строг према Златоустом. Лепа је ово беседа и вероватно врло корисна у његово време. Добар је Јован, један од ретких отаца који је имао разумевања за свет у којем је живео. Grizzly Adams and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Duhovnik nije mislio da se ide sa cveta na cvet,već da ta koja nije odgovorila na ljubav nije jedina već ima i drugih okolo. Онда сам ја лоше разумео оно "идеш даље, има још 2 милијарде које те траже". Sara" and Дејан је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Одлично звучи, али скоро непримењиво у пракси. Како усагластити "испробавање" толиких жена "које нас траже" са захтевима хришћанског живота, овде и сада? Без теорије, без цитата, занима ме како је могуће у Србији, у 2013., ићи из везе у везу, задржати се у свакој толико да будемо сигурни да ли волимо и да ли смо вољени, а притом не спавати ни са једном од тих девојака? Deki je lepo objasnio,pre mene.Poenta je da ne treba jadikovati,vec ako ne prodjes kod jedne,pokusas kod druge.Sve dok ne nadjes svoje rebro,dok dvoje ne postanu jedno pred Gospodom.Ko nadje iz prvog pokusaja,nek smatra da ga je Bog blagoslovio.Stvar individue dal cekati brak,il' proveriti fiskulturne sposobnosti Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Значи, пазите кад купујете робове... Moram priznati da robinje mnogo bolje zvuce :10900: Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Moram priznati da robinje mnogo bolje zvuce Vidim ja da si blizak Islamu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Vidim ja da si blizak Islamu Pusti islamiste...njihovi haremi su mali. Solomon je imao oko 300 zena i 700 inoca!!! A nazivaju ga premudrim,pa ti vidi :D Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 stigoh dovde ali ne mogu da odolim,kad vidim da je Dražen otvorio temu o ženama i braku :) nadam se da će nas zvati na svadbu kad pronadje svoju netaknutu prirodu Значи, пазите кад купујете робове... ako sam u nečemu pažljiva onda je to u kupovini robova Онда сам ја лоше разумео оно "идеш даље, има још 2 милијарде које те траже". i ti se isprepadao :) I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Човечанство је, хвала Богу, у последња два века напредовало колико је претходним генерацијама било и незамисливо. То захтева један велики посао - да се мудрости светих отаца преведу на нови језик и истине које носе у својој суштини примене на нове околности. За шта је наравно потребна једна велика зрелост и смирење које нам углавном недостаје... Друштво је сасвим другачије, односи у породици су сасвим другачији, наука је сасвим другачија, економија је сасвим другачија итд. DankaM, Срђан Шијакињић, Berkut and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука