Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Зар ниси ти пре неколико страна овде писао о некаквим милионима мртвих, апокалипсама и којекаквим чудима?

Јесам и то ће се десити ако се овако настави. Да не спомињем колико још жртава може бити као последица немира изазваних глобалним загревањем.

То су небулозе. Ако антропогено загревање и постоји

Напишеш ако антропогено загревање и постоји и после причаш како наступам са предрасудама према либертаријанцима. :)

оно ће бити мање од једног степена у наредних пар стотина година - под условом да се ништа не промени.

Још једна потпуно нетачна тврдња, стварно ми није јасно где се информишеш о овоме. Да се ништа не промени - око 5 степени до краја века.

Са друге стране, кад се стави на папир и подвуче црта, све што данас можемо да урадимо да би смањили емисију CO2 имало би занемарљив ефекат, делић процента. Па су приче о томе како је много битно да амерички или неки други прецедник "спасава свет" бесмислене. Осим тога и веома опасне...

Ноуп, смањење емисије (које је могуће постићи) значи буквално разлику између катастрофе и ограничавања на неке подношљиве непогоде изазване климатским променама.

--

А ово за култ, ако мени приписујеш, стварно не знам шта да кажем.

Подели на овим сајтовима

Јесам и то ће се десити ако се овако настави. Да не спомињем колико још жртава може бити као последица немира изазваних глобалним загревањем.

Ма дај молим те... :)

Напишеш ако антропогено загревање и постоји и после причаш како наступам са предрасудама према либертаријанцима. :)

Прво, то нема никакве везе са либертаријанизмом. Ја имам своје мишљење о гомили ствари које са тим немају никакве везе.

Друго, ја сам увек отворен за свако мишљење, посебно о темама које су контроверзне. За разлику од чланова разних култова који нису.

Још једна потпуно нетачна тврдња, стварно ми није јасно где се информишеш о овоме. Да се ништа не промени - око 5 степени до краја века.

Ноуп, смањење емисије (које је могуће постићи) значи буквално разлику између катастрофе и ограничавања на неке подношљиве непогоде изазване климатским променама.

Не значи апсолутно ништа, осим ако нећеш да потпуно зауставиш индустрију и саобраћај у целом свету, што ће онда свакако значити да ће милиони помрети од глади итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Nije potrebno kontrolisati seksualne aktivnosti nego posledice tih aktivnosti. Nije samo problem fosilnih goriva i pronalazenje dovoljnih, za potrebe sve veceg broja ljudi, alternativnih izvora energije nego i problem potrebe za  sve vecim obradivim povrsinama i stocnim fondom koji raste zajedno sa brojem stanovnika. Posto se alternativni izvori energije ne mogu pojesti resenja treba traziti i u poljoprivredi u vidu gmo tehnologija i konacno proizvodnji vestackog mesa za isharanu jer u suprotnom bice belaja na sve strane. Ali kako to sve kad isti ti "samo bebe nek se radjaju" kultisti ujedno sire zaveroloske gluposti protiv gmo/nuklearnih/nano i svih  beioinformatickih tehnologija zajedno? Znaci imamo gomilu ljudi koji su totalno neupuceni i preplaseni svakakvim pricama koji zele da a) sto vise ljudi ima sto vise dece (rekao Bog i/ili nestajemo tesko nama) i b) ne samo da nema gmo i bioinformatickih revolucija nego i da se predje na organsku proizvodnju hrane koja moze, maksimalno u najoptimistickijem scenariju, da proizvede hrane za svega 10% sadasnjeg stanovnistva planete. Na to sve dolaze politicari nezajezljive lopurde i manipulatori i kupuju glasove takvih neupucenih masa sa "mi cemo vas spasiti/zastiti" parolama i onda takav stav javnog mnjenja ne samo da opstaje nego se i siri.

Слажем се, има ту много фактора, ит тејкс а вилџ, што би се рекло, а изворе енергије углавном помињем најпре јер доста људи мисли како су фосилна горива незаменљива.

И да додам, кад је реч о новим технологијама у било којој области, оно што се ту често занемарује је коликом броју људи то може бити доступно.

Нпр. пет и по милијарди људи и даље нема или има врло ограничен приступ аналгетицима што је запрепашћујуће.

Подели на овим сајтовима

Ма дај молим те...

Веруј ми, и ја бих волео да није тако.

Прво, то нема никакве везе са либертаријанизмом. Ја имам своје мишљење о гомили ствари које са тим немају никакве везе.   Друго, ја сам увек отворен за свако мишљење, посебно о темама које су контроверзне. За разлику од чланова разних култова који нису.

Можда и нема, ал' из неког разлога још нисмо имали либертаријанца на форуму који је „океј“ са климатским променама. Слична је ситуација на либертаријанским блоговима, у Фејсбук-групама итд. Наравно, има разних људи и мишљења, али је група која не пориче глобално загревање (према мом искуству) у мањини. Поштујем твоје искуство које је другачије, претпостављам да то пратиш више од мене па вероватно и боље знаш отприлике колико је „признавања“ и „противљења“.

Не значи апсолутно ништа, осим ако нећеш да потпуно зауставиш индустрију и саобраћај у целом свету, што ће онда свакако значити да ће милиони помрети од глади итд.

Још једно ноуп. Погледај ово нпр.

Подели на овим сајтовима

Има их. Питај Дејавуа, живце је губио пред мојим очима у таквој расправи јер му је доказивано да су статистике манипулисане како би се "показало" да је антропогено глобално загријевање једна фарса.

Ал', свака група има своје екстремисте.

Ovo tek sad videh. 

Jeste, tacno je da ima takvih tipova, pisao sam ranije da im se mentalni sklop ne razlikuje mnogo od nacionalistickog i levicarskog. 

Kao sto neki nacionalisti govore od zlim Amerima, zlim Nemcima, zlim Jevrejima itd. a levicari o zlim kapitalistima, tako i ovi o zlim politicarima i zloj drzavi. Ok, jesu oni goveda, ali to ti libertarijanci uzimaju kao marksisti klasnu borbu. 

I to onda predje u teoriju zavere, jer zli Jevreji su bili u vreme ono (a i danas toga ima) teorija zavere, kao sto su danas masoni, Rotsildi, iluminati, papa (protestantski mentalni sklop, dakle zil papa, pogledajte kreacioniste i njihove teorije zavera, znaci TE kao izmisljotina Vatikana), Amerikanci itd. tako ovi sa globalnim zagrevanjem, da je eto to neko preuvelicao da bi se naplacivao porez (koji je isto zlo). 

Ima toga svuda, od desnice do levice, i kod feminizma.  

Naravno, nemam nista protiv libertarijanizma kad je normalan, znate svi da sam i saam liberal. 

Подели на овим сајтовима

Stalno spominjes te regulacije u zdravstu u SAD. Sta je to regulisano, mozes malo obrazloziti, i koje bi rjesenje bilo i to u kratko obrazlozi ako ti nije muka. 

Регулисано је са свих страна. Прво, фармацеутска индустрија је регулисана до бола тако да су лекови и терапије веома скупи. Има лекова који се у другим деловима света већ користе, а код њих још нису "одобрени". Развој нових, као што смо поменули, кошта милијарде - не због стварних трошкова истраживања и производње, него због милиона регулација и ограничења.

Друго, систем осигурања је потпуно извитоперен још од Рузвелта II, па систем цена уопште не функционише. Временом је то кварено све више, а потпуно упропашћено овим новим новим законом. Мада су већ програми попут Медикера и Медикејда трошкове подигли ненормално. То је огроман проблем, јер осигурање јесте бар делимично "приватно", али уопште не функционише по тржишним законима. Систем цена уопште не постоји, па не може ни да регулише понуду и потражњу. Има лекара који једноставно не желе да наплаћују осигурање, већ раде само за кеш, код њих су цене често десет пута мање. Њих ове организације прогоне као да су зликовци, туже судовима итд.

Треће, лекари имају своју организацију (AMA) која је веома моћна и лобира за привилегије. Тако да има свакаквих ненормалних закона од који неки, на пример, ограничавају број лекара географски и слично. Они намерно ограничавају број лекара да би себи подигли цену. Ту су и лиценце које издаје свака држава посебно итд. Осим тога, они су строго ограничили имиграцију тако да, на пример, ако лекар из Србије дође у САД он практично мора на факултет из почетка. Признаје му се само нешто мало, пар испита.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Осим тога, они су строго ограничили имиграцију тако да, на пример, ако лекар из Србије дође у САД он практично мора на факултет из почетка. Признаје му се само нешто мало, пар испита.

Da se ubacim samo - ne priznaje se NISTA.

Proveravaju znanje na USMLE (drzavni ispit, polazu i americki studenti), koji te kosta oko $5000, mozes jednom u zivotu da izadjes na njega i traje 3 cela dana, pa se onda razvrstavas po rezultatima za specijalizaciju. :)

Prilicno je za***ano u sustini.

Подели на овим сајтовима

Bacite pogled malo na raspravu izmedju Ivana i Milana Cirkovica ispod Ivanovog teksta( Ivan vjerovatno i za Hajeka misli da je socijalista, sigurno je u nekoj libertarijanskoj ekstazi). Speaker je poludio na Cirka vec ga je proglasio i budaletinom i komunjarom, covjek je stvarno nestabilan. Naravno ja se nista ne slazem sa Ivanom po pitanju njegove podrske Cruzu. Zeljka slicno razmislja ko Milan.

Подели на овим сајтовима

Bacite pogled malo na raspravu izmedju Ivana i Milana Cirkovica ispod Ivanovog teksta( Ivan vjerovatno i za Hajeka misli da je socijalista, sigurno je u nekoj libertarijanskoj ekstazi). Speaker je poludio na Cirka vec ga je proglasio i budaletinom i komunjarom, covjek je stvarno nestabilan. Naravno ja se nista ne slazem sa Ivanom po pitanju njegove podrske Cruzu. Zeljka slicno razmislja ko Milan.

E sad i ti i Cvetka mozete da vidite direktno da je covek lud, ali totalno lud.

Подели на овим сајтовима

E sad i ti i Cvetka mozete da vidite direktno da je covek lud, ali totalno lud.

U pravu si brate, ja pokusavam nesto dobro da mu nadjem i ako pratim taj blog godinama, citam njegove ludosti, cak i prijetnje, ali totalno je odljepio, izgleda droga, alkohol( ovo dvoje je i on potvrdio) a i starost, hhehe. Daleko su Milan i Zeljka u svakom pogledu od njega i Ivana. Zao mi je samo sto zbog ovakvih likova Milan nece pristati da pise na TR, a mislim da je imao zelju, i Slavisi se ideja svidjela. Mada rasprava izmedju Milana i Ivana je ok, nema vrijedjanja i ako se ja ne slazem nista sa Ivanom.

Подели на овим сајтовима

Mada rasprava izmedju Milana i Ivana je ok, nema vrijedjanja i ako se ja ne slazem nista sa Ivanom.

Иван је утописта, али је скорз кул лик, колико ми се чини. 

Мени се он као аутор свиђа у једној другој области. :)

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=546213

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1022089

Подели на овим сајтовима

Иван је утописта, али је скорз кул лик, колико ми се чини. 

Мени се он као аутор свиђа у једној другој области. :)

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=546213

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1022089

Citao sam te tekstove, ja sam sa sjevera Crne Gore, sevdalinke se obozavaju, ljetos je bio i jedan koncert, poznati su ti  Pljevaljski tamburasi itd. hheee. :) Filozof je, a mnogi su sklonu utopijama, medjutim on je kulturan i lijepo vaspitan, stil pisanja mu je prvoklasan, takodje nikad nisam vidio od njega da nekoga napada. E sad sto je zilot kada je u pitanju libertarijanizam to je druga prica, mada je nekad bio i gori. Sad radi na Simon Fraser university, predaje Politicku istoriju Kanade i SAD, ako nije nesto drugo uzeo posto je mislim  nedavno zavrsio doktorat, mada su mu i stavovi malkice blazi, nego prije. :)

Подели на овим сајтовима

U pravu si brate, ja pokusavam nesto dobro da mu nadjem i ako pratim taj blog godinama, citam njegove ludosti, cak i prijetnje, ali totalno je odljepio, izgleda droga, alkohol( ovo dvoje je i on potvrdio) a i starost, hhehe. Daleko su Milan i Zeljka u svakom pogledu od njega i Ivana. Zao mi je samo sto zbog ovakvih likova Milan nece pristati da pise na TR, a mislim da je imao zelju, i Slavisi se ideja svidjela. Mada rasprava izmedju Milana i Ivana je ok, nema vrijedjanja i ako se ja ne slazem nista sa Ivanom.

Pa vec je uvrsten u blogere ili nije? Koliko vidim tamo sa strane stoji mu ime na spisku.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Pa vec je uvrsten u blogere ili nije? Koliko vidim tamo sa strane stoji mu ime na spisku.

Hvala Akvi, nisam ni vidio danas, joj jesam srecan, a non stop gledam, i Slavisi sam mozak probio zadnjih mjesec dana i Milana sam molio da pristane, kako bi na blogu pisao o GZ i nauci, liberalizam je neodvojiv od nauke i prosvetiteljstva. Samo jos da zabrane Speakeru da pise i ako to nije u politici bloga, dopustaju se vulgarne rijeci, potpuna sloboda izrazavanja, samo kod nekih postova se brisu.  :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...