Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Лепо то звучи. Али права су јако широк појам , и мишљења која права појединац има могу да се јако разликују.

Sto se liberalizma tice stvar je vrlo jasna. Imas sva prava dok ne ugrozava drugog (sto priznajem, moze biti diskutabilno)

Подели на овим сајтовима

Лепо то звучи. Али права су јако широк појам , и мишљења која права појединац има могу да се јако разликују.

Тест је веома једноставан - да ли неко има оправдање да према другоме покрене силу? А да га тај други ничим није напао нити угрозио, само гледа своја посла...

И ту се сва "различита мишљења" лако сортирају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Тест је веома једноставан - да ли неко има оправдање да према другоме покрене силу? А да га тај други ничим није напао нити угрозио, само гледа своја посла...

То си имао и код Стаљина . Сваког кога је он послао у логор је по њему угрожавао његову власт и стабилност државе . Оно јесте његова перцепција била страшно погрешна али се у целини уклапа у твоју дефиницију . Није ми намера да тролујем, него једноставно не видим по чему се либерализам разликује од других режима . Јер чим ти неком даш нека права, мораш да обезбедиш и наоружане људе ,спремне да чине насиље, који осигуравају поштовање тих права, и самим тим и неког ко ће њима да управља . И у суштини , сва твоја замишљена неотуђива права леже у његовим рукама . 

Подели на овим сајтовима

Одбрани живота, слободе и имовине.

Super. Onda ces prihvatiti i da Dragi i ja udruzimo nasu imovinu i da je zajednicki branimo i ne dozvoljavamo drugima koji se nisu udruzili sanama da je koriste protiv nasse volje?  Naravno, prihvatices i da Dragi i ja formiramo i nasu "zajednicku" imovinun ako to zelimo?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

То си имао и код Стаљина . Сваког кога је он послао у логор је по њему угрожавао његову власт и стабилност државе . Оно јесте његова перцепција била страшно погрешна али се у целини уклапа у твоју дефиницију . Није ми намера да тролујем, него једноставно не видим по чему се либерализам разликује од других режима . Јер чим ти неком даш нека права, мораш да обезбедиш и наоружане људе ,спремне да чине насиље, који осигуравају поштовање тих права, и самим тим и неког ко ће њима да управља . И у суштини , сва твоја замишљена неотуђива права леже у његовим рукама . 

Па не може брате то да се "у целини уклапа" у моју дефиницију... Не уклапа се уопште, већ је дијаметрално супротно.

Права се не "дају", права се "имају" самим тим што си људско биће. Нема никакве потребе да ми некоме ту нешто "дајемо" и "обезбеђујемо". Само да оставимо људе на миру.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Super. Onda ces prihvatiti i da Dragi i ja udruzimo nasu imovinu i da je zajednicki branimo i ne dozvoljavamo drugima koji se nisu udruzili sanama da je koriste protiv nasse volje?  Naravno, prihvatices i da Dragi i ja formiramo i nasu "zajednicku" imovinun ako to zelimo?

Нормално, шта ме брига шта сте се вас двојица договорили...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Нормално, шта ме брига шта сте се вас двојица договорили...

Pa nama dvojici moze da se pridruzi jos neki milion tako da ti i tvoja imovina budete okruzeni sa nasim posedom ... Kako bi se onda kretao   ti?

Подели на овим сајтовима

Како ли ти само не досади... :)

Прво, то је немогућа ситуација. Друго, што више људи, то више различитих интереса. Међу милион људи сигурно ће се наћи бар један коме је у интересу да са мном (и мојом екипом) сарађује - осим ако ви не користите силу да то спречите. Једино да се клонираш у милион примерака...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Како ли ти само не досади... :)

Прво, то је немогућа ситуација. Друго, што више људи, то више различитих интереса. Међу милион људи сигурно ће се наћи бар један коме је у интересу да са мном (и мојом екипом) сарађује - осим ако ви не користите силу да то спречите. Једино да се клонираш у милион примерака...

Kako nemoguca situacija? Pa to ti je drzava.

Подели на овим сајтовима

Права се не "дају", права се "имају" самим тим што си људско биће. Нема никакве потребе да ми некоме ту нешто "дајемо" и "обезбеђујемо". Само да оставимо људе на миру.

И то је оно што је по мени највећа мана либерализма . Та нека недореченост, магловитост , илузијe о неким "неотуђивим правима" и та идеја да људе само треба пустити на миру и све ће да се само среди, што уопште не функционише у реалности . Мени се лично свиђају ставови о економској слободи и поштовању приватне својине, али све остало ми је смешно . Мислим, сви причају о некој држави где влада слобода и сви су срећни али нико нема идеју како то у пракси треба да  се оствари , чак ни како би требало да изгледа .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...