Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Проблем је настао зато што је Аца одабрао погрешан пример. Ево питање за вас - имам ли ја права да своје дете учим економију аустријске школе или морам "мејнстрим науку"? Ево ја мом детету дајем да чита Schiffa и Hazlitta, а изузетно сам критичан према мејнстрим економији. И шта сад? Да ми забране?

Сложио би се када се ради о елементарним знањима и вештинама у животу. Да, не можеш дете да учиш погречно (или да га уопште не учиш) када је у питању читање, писање, аритметика и слично. Ту би можда био строжији са казнама од вас. Јер је родитељ дужан да дете припреми за живот, да не кажем преживљавање. А шта неко мисли о томе како су изумрли диносауруси заиста са тим нема никакве везе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pre svega, svaki roditelj želi dobro svojoj deci i naravno da će im obezbediti sve što može da stasaju za svakodnevni život. Naravno da će se svako truditi da svom detetu obezbeti normalno obrazovanje jer je to danas neophodno.

Porodica je zajednica ljubavi i vezanosti u koju niko ne sme da se meša. Ok, niko nije savršen, pa ni roditelji, pa ni deca. Ako želite savršenstvo za svoje dete, onda verujte da to savršenstvo samo Bog pruža. A ono se i projavljuje kroz roditeljsku ljubav.

Čak i ako roditelj detetu u neznanju prenese neku netačnu naučnu tvrdnju, to dete neće nimalo oštetiti, što se ovde na temi neopravdano prenapumpava. Mnogo veća šteta za dete su loši odnosi u porodici ili kad se neko meša sa strane, kao na primer u ameriki onim našim ljudima što su oduzeli decu i poslali u drugu porodicu, zbog krajnje nebitne stvari, koja to uopšte ne opravdava.

Ima i graničnih slučajeva, izuzetaka kada je dete realno ugroženo i zna se kako tada ide.

Подели на овим сајтовима

Проблем је настао зато што је Аца одабрао погрешан пример. Ево питање за вас - имам ли ја права да своје дете учим економију аустријске школе или морам "мејнстрим науку"? Ево ја мом детету дајем да чита Schiffa и Hazlitta, а изузетно сам критичан према мејнстрим економији. И шта сад? Да ми забране?

Austrijanci su nobelovci. Ovi sto pisu knjige za home school bilogiju nisu u bioligiji uradili apsolutno nista.I da, biologija je osnovna nauka, jedam od stibova nase civilizacije. To sto ti to iz cistih predubedjenja ne vidis, to je tvoj problem.

Подели на овим сајтовима

Па видиш, на живот људи има пуно више утицаја исправан став што се тиче економије него теорије еволуције.

Онда би ја требало да тражим да се забрани Кејнз и његов "креационизам"... И свирање класичне гитаре трзалицом. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно, а ко би требало да одлучује ако не родитељи? Комшилук?

Oни који се стрчно баве тиме.

То је друго питање, да не скрећемо тему.

Није. Исто је питање. Колика су права родитеља на дечији избор?

Колико је добро дозволити им а колико је лоше?

О томе можемо да дискутујемо.

Па не дискутујемо, ти узмеш претпоставку да је ово или оно нормално, немамо ту никакве дискусије. Ја сам покушвам да сконтам по ком критеријуму субјективну нормалност узимаш када је у питању индивидуалност детета.

Наравно да сам против таквог закона, то је далеко изван ове дискусије.

Па што ми онда нешто о чему пирчамо невезано за законе аргументујеш тиме шта је нешто тренутно негде закон?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па видиш, на живот људи има пуно више утицаја исправан став што се тиче економије него теорије еволуције.

Онда би ја требало да тражим да се забрани Кејнз и његов "креационизам"... И свирање класичне гитаре трзалицом. :)

Zvone the Relativizer.

Подели на овим сајтовима

Наравно да су валидни. Децу тестирају у свим областима како се то иначе ради и ево какви су резултати:

Naravno da nisu validni jer ne uzimaju u obzir mnoge razlike. Uzmes los rezultat skole iz Bronksa, miksujes ga sa dobrim rezultatom skole sa Menhetna i dobijes prosek javnih skola... a onda ga poredis sa rezultatima houmskulera sa Menhetna (***) i zakljucis da su ovi drugi bolji...

*** obzirom da u Bronksu nema houmskulera jer im mame rade po dva posla i nemaju vremena ni da ih valjano vaspitaju a ne jos da im predaju biologiju...

Daj neko poredjenje u rezultatima dece iz srednje klase, gde jedni idu u dobre skole a druge mama uci matematiku...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...