Jump to content

Све то красно, похвално, позитивно о православљу, католичанству и протестантизму

Оцени ову тему

Препоручена порука

cavoglave-jutarnji-060810.jpg

Da, oni su protiv bilo kakvih ujedinjenja, vjerovatno si ih tu postavio jer su to tvoji istomišljenici, ni njima se to ujedinjavanje ništa ne sviđa, bolje ni ne pitaj šta oni misle o tom.

Подели на овим сајтовима

Nisam se iznervirao već ne mogu doći sebi od čuđenja koliko se zanimaš za to ujedinjenje, strpi se čovječe, biće to jednog dana, možda se toga i doživiš, kako rekoh ništa nejde najednom i preko noći.

Можда овако?

Јел знаш ко је на ово слици?

Мислим, знам да знаш да је Павелић на слици, а јел знаш ко ј овај што личи на православног епископа?

religious_leaders_ndh.jpg

Подели на овим сајтовима

Можда овако?

Јел знаш ко је на ово слици?

Мислим, знам да знаш да је Павелић на слици, а јел знаш ко ј овај што личи на православног епископа?

religious_leaders_ndh.jpg

Ne znam i ne zanima me, ja postujem ono što je naziv teme, ti postuj šta hoćeš, za to me nije briga.

Подели на овим сајтовима

Знаш знаш врло добро.

А знам да те не занима, тј. најбише би волео да заборавиш, избришеш из меморије.

Срби, погледајте горњу фотографију неколико пута. Много тога ћете схватити.

Подели на овим сајтовима

Знаш знаш врло добро.

А знам да те не занима, тј. најбише би волео да заборавиш, избришеш из меморије.

Срби, погледајте горњу фотографију неколико пута. Много тога ћете схватити.

Ja imam još ljepšu, takvu ti nemaš, hahahaha!

To budemo od ove teme pravit istorijski kružok ljubitelja Trećeg Rajha?

5713786741_610569e760.jpg

Подели на овим сајтовима

Кад смо већ ту - знаш која је разлика између ове две фотке?

Ево ја ћу да ти кажем: ми смо Карађорђевиће и престолонаследника после овог срамног чина истерали из земље и одузели им круну. А ви сте вашег поглавника Павелића подржавали до задњег дана, уз пут побивши преко 1.500.000 људи. А и данас га се не одричете, тј. баштините тековине усташке геноцидне идеологије, и завршили сте пројекта који је он започео (1/3 побити, 1/3 покрстити, 1/3 истерати). Срба више нема у Хрватској након што је њихов број са око 1.500.000 смањен на 40.000 за 50 година примене католичке усташке идологије.

Подели на овим сајтовима

f23bd60b.jpg

Što su se onda ovi borili Za kralja kad kažeš da ste ga otjerali, koliko ja znam to nije istina,

bilo je baš obrnuto, kralj se odrekao četnika, pod pritiskom zapadnih savezničkih sila a ne oni njega.

Sulla bandiera un altro motto: "S verom u Boga, za Kralja i Otadzbinu" (Con fede in Dio, per il Re e la Patria).

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ženský monastický život v srbských klášterech Gradac a Žiča. Režie P. Francán

Emisija češke državne televizije ČTV o srpskim manastirima Gradac i Žiča od 16.09.2012.

http://www.ceskatele...sty-viry/video/

1517154-i269a_by_Jelena-Zica.jpg

photo-19-09-09-06-02-33.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

p_PALLADIUM__1.jpg

Palladium země české

Jedna od najvećih čeških svetinja

Prema predaji ga je dala napraviti

još sveta Ljudmila u IX vijeku.

Zajedno sa krunidbenim blagom

svatovaclavskom krunom, jabukom, žezlom i

lobanjom svetog Vaclava predstavlja najveću češku svetinju.

Palladium je istovremeno jednom od najstarijih

i najvećih slovenskih svetinja uopšte

p_2012_09_obr_2_Palladium.jpg

U materijalu od kojeg je ikona izlivena se nalazi i takozvana korintska mjed

legura koje se u doba svetih Ćirila i Metodija pravila i koristila samo u Grčkoj (Solun).

p_palladium_boleslav.jpg

Výstava představuje patrona České země sv. Václava

V pražském Anežském klášteře začíná výstava věnovaná Svatému Václavu.

Od zítra budou k vidění nejvýznamnější svatováclavské památky

jako jsou svatováclavský meč a přilba nebo Palladium České země.

Letošek je přitom Svatováclavským rokem, od narození světce uplynulo 1100 let.

Fotogalerija:

Подели на овим сајтовима

308298380210001_04.jpg

U materijalu od kojeg je ikona izlivena se nalazi i takozvana korintska mjed

legura koje se tada u doba svetih Ćirila i Metodija nalazila i koristila samo u Grčkoj (Solun).

Zna se da je u njihovoj pratnji pri putovanju na veliku Moravu bio i vizantijski zlatar i draguljar.

Подели на овим сајтовима

Palladium země české tj. ikonu svete zaštite Bogorodičine koja je najpoznatijom svetom ikonom češkom ste već vidjeli na pređašnjem postu. Ovdje možete vidjeti i druge najveće svetinje češkog naroda i češke države: Sveta Euharistija, relikvije svetog Vaclava (glava tj. lobanja sv. Vaclava), korunovační klenoty tj. krunidbeno blago i čuti možete svatovaclavsky choral koji je sam po sebi svetinjom, slično kao srpski Himan Sv. Savi. U SPC je zvaničnom crkvenom himnom Himna sv. Savi Uskliknimo s ljubavlju. Svetitelju Savi a u češkoj je zvaničnim crkvenim himnom

Svatováclavský chorál - Svatý Václave, vévodo české země. Potom vam pokažem još i najsvetija mjesta u Češkoj Republici.

Svatováclavský chorál

Saint Wenceslas Chorale: The hymn called "Svatý Václave" (Saint Wenceslas) or "Svatováclavský chorál" (Saint Wenceslas Chorale) is one of the oldest known Czech songs[1] and Czech religious anthem. Its roots can be found in the 12th century and it belongs to the most popular religious songs also today. In 1918, in the beginnings of the Czechoslovak state, the song was discussed as a possible candidate for the national anthem.

Подели на овим сајтовима

Vidjeli ste tu svatovaclavsku krunu na lobanji svetog Vaclava. Za nju se veže takva legenda da svako ko je pokuša staviti ili stavi na glavu ubrzo umre neprirodnom smrću. Priča se da je i sam Hitler kad je bio na praškom Hradu po ulasku u Prag imao takav respekt i strahopoštovanjem pred njom da je uopšte nije htio ni dotaketi. Međutim Hajdrih (Reinhard Heydrich) je zaista tu krunu stavio na glavu i izjavio navodno, prema priči očevidaca i svjedoka, njemačkih visokih oficira, kako mu je premalena. Kako svi znamo, jedva godinu dana poslje toga je bio ubijen u atentatu 27.5.1942. u tajnoj savezničkoj operaciji Antropoid znači praktično skoro na početku 2ww. Inače blagdan sv. Vaclava se slavi sutra 28.09.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...