Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

kakav bre lajk, dislajk. nekad su ljudi imali veridbu, sad imaju veze, majku mu. ljubav posle 3 dana? ljubav se javlja posle vishe godina braka, ako i tad.

Е баш ми драго да се коначно сложим с тобом у нечему. Мешају људи заљубљеност и љубав, али може заљубљеност да прерасте у љубав па је онда у том случају свеједно шта је шта. Ту је срећу изгледа имала Марина.

Подели на овим сајтовима

Цитат

kakav bre lajk, dislajk. nekad su ljudi imali veridbu, sad imaju veze, majku mu. ljubav posle 3 dana? ljubav se javlja posle vishe godina braka, ako i tad.

ovo zvuči kao jedan profa sa pbf-a

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Цитат

ljubav se javlja posle vishe godina braka, ako i tad.

ужасан коментар, илити како постати универзално мерило за све и сваког. sHa_sarcasticlol dobar decko 0110_hahaha

што је теби достижно за неколико година, можда ни тад, некоме је за један дан.

буди барем срећан због тога што си тако екстремно различит, ако већ ниси због таквог сазнања о сопственој личности.

Подели на овим сајтовима

Цитат

glupost. to je kao da si rekao, to shto je meni nedostizhno da postanem profi bilder za manje od par godina, neznachi da neko nemozhe za dan. e pa znachi, jer nemozhesh da se razvije neshto 4chsmu1-komplikovano za kratko vreme.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Прељуба је један од највећих смртних грехова. Само у оним истинским, верујућим православним браковима љубав опстаје и одолева свим искушењима. Нисам удата још увек, али сам читала доста књига о браку и породици, православном браку, и моје мишљење је да су се људи превише удаљили од Бога, бракови се склапају из економског интереса, без љубави и зато имамо толики број развода и прељуба. Суштина православног брака је успостављање умног и физичког јединства супружника пред Богом. Што значи да се и забрана општења ван брака односи и на мушкарца и на жену. Друштво је преплављено новим таласима људске декаденције на свим аспектима. Женама се намећу нови системи вредности, нови феминистички покрети и оне, можда и не хтејући упадају у разне замке, не знајући да је једини излаз и наше спасење у ЉУБАВИ. Љубав је покретач свега овоземаљског а наш Бог је та љубав. Ево шта о отме каже Царица Романова (одломак из књиге "О браку и породичном животу"):

Цитат

Требало би да руке мужа надахнутог љубављу умеју све да ураде. Требало би да сваки муж који воли има велико срце. Многи људи који пате морају наћи помоћ у правој породици. Сваки муж жене хришћанке мора се сјединити с њом у љубави према Христу. Из љубави према њој он ће проћи кроз искушења у вери. Делећи њен живот испуњен вером и молитвом он ће и свој живот везати за Небо. Обједињени на земљи заједничком вером у Христа, преливајући своју узајамну љубав у љубав према Богу они ће бити вечно сједињени и на Небу. Због чега срца троше године на земљи срастајући се у једно, преплићући своје животе, сливајући се душама у један савез који се може достићи само после гроба? Зашто да не стреме ка вечности одмах?

Не само да срећа мужа зависи од жене него и развој и раст његовог карактера. Добра жена је благослов Неба, најлепши дар мужу, његов анђео и извор безбројних блага: њен глас је за њега најслађа музика, њен осмех му обасјава дан, њен пољубац је чувар његове верности, њене руке су блазам за његово здравље и цео његов живот, њена вредноћа је залог његовог благостања, њена стидљивост је његов најбољи економ, њене усне његов најбољи саветник, њене груди најмекши јастук на којем се заборављају све бриге, а њене моливе његов адвокат пред Господом.

У страху и трепету, ћутећи и благосиљајући, приклањајући се светом гробу Исусовом, захвалимо Господу за то, што је Он био сам, да ми не бисмо били сами, био остављен, да ми не би били остављени, прошао кроз увреде и ругања, клевету и понижење, страдање и смрт, да би ми у сваком нашем страдању осетили – да нисмо сами, него да је Спаситељ – „ са нама до краја века“.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Нисам удата још увек, али сам читала доста ...

:drugarstvo:   --->      t5509

319.gif

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

glupost. to je kao da si rekao, to shto je meni nedostizhno da postanem profi bilder za manje od par godina, neznachi da neko nemozhe za dan. e pa znachi, jer nemozhesh da se razvije neshto facenew22222222-komplikovano za kratko vreme.
  Цитат

link=topic=1336.msg378654#msg378654 date=1299877310]

moram se složiti sa rogijem u ovom slučaju...  bendoff

чекај, а ко је рекао да је љубав свршена радња?

а и тупите о очигледном, није као да имамо хипотетички пример пред собом.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Нисам удата још увек, али сам читала доста књига о браку и породици, православном браку, и моје мишљење је да су се људи превише удаљили од Бога, бракови се склапају из економског интереса, без љубави и зато имамо толики број развода и прељуба.

превише читаш сестро, зато и понављаш само оно што си читала.

батали теорију, видиш да ти је промаја ударила.

практикуј, искуство је боље bendoff

Подели на овим сајтовима

Цитат

hoces reci da ljubav ne postoji???? Onda nema ni preLJUBE onda je ceo svet jedna zajednica tipa prvobitne....sta nas upravo  vezuje da bi se sjedinili u braku ako ne ljubav i deca koja se iz nje radjaju.... :229229229:
Подели на овим сајтовима

Цитат

Прељуба је један од највећих смртних грехова. Само у оним истинским, верујућим православним браковима љубав опстаје и одолева свим искушењима. Нисам удата још увек, али сам читала доста књига о браку и породици, православном браку, и моје мишљење је да су се људи превише удаљили од Бога, бракови се склапају из економског интереса, без љубави и зато имамо толики број развода и прељуба. Суштина православног брака је успостављање умног и физичког јединства супружника пред Богом. Што значи да се и забрана општења ван брака односи и на мушкарца и на жену. Друштво је преплављено новим таласима људске декаденције на свим аспектима. Женама се намећу нови системи вредности, нови феминистички покрети и оне, можда и не хтејући упадају у разне замке, не знајући да је једини излаз и наше спасење у ЉУБАВИ. Љубав је покретач свега овоземаљског а наш Бог је та љубав. Ево шта о отме каже Царица Романова (одломак из књиге "О браку и породичном животу"):

Цитат

Требало би да руке мужа надахнутог љубављу умеју све да ураде. Требало би да сваки муж који воли има велико срце. Многи људи који пате морају наћи помоћ у правој породици. Сваки муж жене хришћанке мора се сјединити с њом у љубави према Христу. Из љубави према њој он ће проћи кроз искушења у вери. Делећи њен живот испуњен вером и молитвом он ће и свој живот везати за Небо. Обједињени на земљи заједничком вером у Христа, преливајући своју узајамну љубав у љубав према Богу они ће бити вечно сједињени и на Небу. Због чега срца троше године на земљи срастајући се у једно, преплићући своје животе, сливајући се душама у један савез који се може достићи само после гроба? Зашто да не стреме ка вечности одмах?

Не само да срећа мужа зависи од жене него и развој и раст његовог карактера. Добра жена је благослов Неба, најлепши дар мужу, његов анђео и извор безбројних блага: њен глас је за њега најслађа музика, њен осмех му обасјава дан, њен пољубац је чувар његове верности, њене руке су блазам за његово здравље и цео његов живот, њена вредноћа је залог његовог благостања, њена стидљивост је његов најбољи економ, њене усне његов најбољи саветник, њене груди најмекши јастук на којем се заборављају све бриге, а њене моливе његов адвокат пред Господом.

Прељуба јесте грех...али та подела на смртне грехове...немам појма одакле вам...

Сваки грех који се не исповеда је смртан...макар мазнула чоколадицу...од пријатеља...

Искушења су скоро сваки дан...и ни једна књига те неће никада спремити за то...

Посебна искушења су у браку...када те одједном спопадне свака девојка са којом си се поздравио...као да си одједном добио атест о квалитету  :229229229: .

Борба је сваког секунда...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Цитат

Да ли се "сајбер-прељуба" рачуна као и свака друга прељуба ?

Моје мишљење dada

Јер наша помисао јесте иницијални проблем. Сам наставак, контакт, догодио се он или не, јесте видљива последица. Кад знамо да Дух Свети Дише свуда, и да Светим Причешћем сједињујемо себе Божанским енергијама са Богом самим, онда помисао на прељубу, прља То најсветије у нама. А и далеко је лакше, помисао одбацити одмах чим се јави, него се борити са каснијим пооследицама :bla:

1000000001010

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...