Гости Guest Izida Написано Август 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 16, 2009 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif dada klapklap https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 16, 2009 Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Možda i ja preterujem. Pitanje je kako bih se postavio kad bi me moja žena prevarila. Dakle, u braku. Naročito ako i decu imamo. Nisam puno tolerantan na prevaru, ali da li je to veće od celovitosti porodice? Moguće je da bih zgazio svoj ponos, želje, ciljeve, namere, u svrhu toga da deca odrastaju pored oba roditelja.. Jeste to teška odluka, i to je toliko meni protivno, ali kad se deca rode, moj egoizam mora da prestane da postoji.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Bas tako,Pantelija.Cercil je lepo rekao:"Onaj ko u mladosti nije bio komunista,taj nema srca.Onaj ko je to ostao i u starosti,taj nema mozga!" Ja licno mislim da je poprilicno infantilno i egoisticno da mislimo samo na svoje mladalacke ideale,za koje veruj mi odavno kao i svi odrasli,znam da nisu nista drugo do pubertet mentalnog sazrevanja,kada imamo decu i kada ona od nas zavise. Mislim,dzabe je kad je neko dobar clom svetu,a svoj zeni i deci nije.A mogu ti reci,znam dosta takvih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 16, 2009 Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Naravno, Izido, ima takvih dosta. Čini mi se, što je čovek duže i više s nekim, što više "navikne" na njegovo prisustvo, lakše sebi toleriše da ga povredi. Gleda sebe i svoje interese. Tako se lako ljubav i poštovanje zaboravljaju, zapostavljaju.. / A ja se nadam, u vezi s mojim prethodnim postom u ovoj temi, da ću naći sebi onu koja me neće varati, koja će mene i našu zajednicu poštovati i čuvati.. U ime Gospoda i na slavu Njegovu.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 16, 2009 I ja se nadam,brate!Inace,rekoh vec ovde,ako ti budes dobar prema njoj,bice i ona prema tebi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 16, 2009 Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Hvala ti.. / I ja rekoh već ovde: neću preljubotvoriti.. ..Makar mi i život od toga zavisio. Obaveza je obaveza, mora se ispoštovati. Data reč je nešto što se ne gazi.. Za gaženje imamo tepih, laminat, podne pločice, parket, tarket, linoleum, beton, travu, asfalt, stepenice, pragove.. Trebalo bi da nam je dovoljno to.. 0104_cheesy 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Necu ni ja.Ako nekog izaberem za ceo zivot,onda sve sto zelim jeste da uspem da ga zadrzim.A i ne ide,brate,da majka okolo ponizava oca svoje dece. Vo se drzi za rog,a covek za rec! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 16, 2009 Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Isto tako ne ide da otac okolo ponižava majku svoje dece. I ne samo okolo, ne ide da je ponižava ni u kući, unutar porodice. Nije brak uzalud Sveta Tajna. Nije porodica uzalud nazvana Crkvom u malom. Treba to imati na umu i čuvati u srcu kao jedno od najvećih blaga.. Muž je glava porodice kao što je Gospod Isus Hristos glava Crkve. Dakle, muž treba da čuva porodicu kao što Gospod čuva svoju Crkvu.. Čista paralela.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 16, 2009 confused 0110_hahaha 0110_hahaha :cheesy2: klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap Bravo,zemljak!Nemam sta da dodam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 16, 2009 Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Lepo je naći istomišljenike, i drago mi je da se razumemo i slažemo. / I.Stojković, hvala ti na lepoj želji, isto to i ja želim tebi, vazda od Boga dobro i radost.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Август 16, 2009 Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Blago vama kada ste tako sigurni da necete uciniti preljubu confused Ja ne mogu biti tog stanovista, pogotovo kad se osvrnem oko sebe i vidim ljude za koje "nikad ne bih pomislila" da mogu sto sta da urade, da stavim ruku u vatru za njih. Nije preljuba u tom smislu akt sa predumisljajem, a mi zaboravljamo na iskusenja i delovanja onog rogatog. Da, znamo mi i kako se s njim boriti i ko je jaci, sve mi to znamo, ali ne dao nam Bog da dodjemo u iskusenje, da nas Bog kusa i na takav nacin. (ogradjujem se od teoloskog znacenja ko tu kusa koga i zasto, ovo je samo "literarno" tako sroceno) Strasno je koliko je coveku malo potrebno da padne, ja mogu da vam se javno ispovedim sada i kazem da nikada nisam imala potrebe da preljubotvorim jelte da se ne frljam s izrazi 0104_cheesy al znam po drugim stvarima i to po milion njih, svaki put kada sam ja odlucila da nesto hocu ili necu, i borila se "Svojim" silama od toga vajde nije bilo. Svako od nas je sve tj moze da bude sve i preljubnik i ubica i silovatelj i sta god ocete i koje god gadosti zamislite. Samo kako je receno u onoj poslovici, zavisi koju zivotinju u sebi hranis, ta ce jacati, a druga slabiti. Ne mislim da ja tj moje visocanstvo ja nece u zivotu pasti u iskusenje da prevari ili sta god bilo, jer znam da da je do mojih sila, ma pala bi u roku od milisekunde, kao sto sam za masu stvari padala kad god sam se uzdala u sebe. Zato ne volim da uopste i razmisljam o tome unapred. "ne uvedi me u iskusenje", ne moram ja ni da znam bas sve niti da dodjem do te ivice posle koje nema povratka i samo mogu da molim Boga da mi ne da to iskusenje niti da me stavlja na takvu probu, a ako me vec stavi da mi da snage da se oduprem. JEr ako je do mojih ljudskih snaga, pa bile one i visoko moralne, pisi propalo. "jer sve sto je dobro od tebe je oca svetlosti", kako vec tacno ide moja najomiljenija zaamvona molitva... Ne vidim da je neko dobro u meni tj da je od mene i po mojim snagama i da se ja pitam odavno bih se valjala u jos gorem blatu, Bog me je sacuvao iskusenja i hvala mu na tome. Ali se od iskusenja valja i cuvati, ko se igra s vatrom, teze malo moze da kaze "desilo mi se" da se opecem. Onda se brale zna, nema tu kafenisanja do u cik zore sa muskim "prijateljima", zezancije i cuda, pa valjda mi je muz najbolji prijatelj i brat, sta ima da provodim sate i sate nasamo sa nekim tamo drugim. Naravno u uobicajenim okolnostima itd itd. Ako mi kusamo onog rogatog sve pod maskom "nece se to meni desiti jak sam ja karakter", ima da nas prevede zedne preko vode i necemo znati gde smo a vec cemo napraviti sve ono u sta smo bili sigurni da nikad necemo. To mene "plasi", jer znam svoju "sigurnost", uvek je pucala pred iskusenjima, dok nisam shvatila ko tu koga cuva i ko kome daje snagu... Pa ni nasilnici nisu u "drustvu" nasilni, sve onako spolja neki fini i kulturni ljudi, a unutra... Sve je varljivo, ne moramo izgledati kao frankenstajni niti se ponasati tako da bismo mogli i da budemo takvi. Samo je jedan Covek bez greha i Savrsen, nama sve je "poznato", lakse nam je u greh upasti nego vazduh udisati... Toliko je to sitna i tanka linija, ma ne okrenes se vec bude "kasno"... Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Pantelija, svaka čast! Prvi put čujem ovakvo razumevanje stvari od strane muskarca! Mislim onaj deo na ponizavanje majke svoje dece, i da dodam...pred decom, koja i kad se zena oslobodi nasilnika, nesvesno podrazavaju oca, i hrabreni su u tome...A to majku najvise boli. A nasilnik produzava sa ponizavanjem preko dece. Ovo je samo dopuna tvoje konstatacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 17, 2009 Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Inace,rekoh vec ovde,ako ti budes dobar prema njoj,bice i ona prema tebi. Ima puno onih koji iskoriš?avaju i zloupotrebljavaju tu dobrotu, mislim na dobru volju i dobro tretiranje osobe. Za neke važi da ako sam ja dobar prema njoj, ona ?e da kaže da sam glup. I što sam bolji prema njoj, ona ?e to više da koristi. I džabe moja dobra volja. Dešavalo se to i meni i ogromnom broju ljudi.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Zavisi na koga naletis...Postoje razne vrste nasilja,ali zato postoji druga tema.A da sam na studijama videla neke divne momke da kao malo vode na dlanu drze neke vestice i sta im ove rade jesam.Uzas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Afterce,vec sam napisala da sam bila u tom iskusenju.Ali ja sam samu sebe kusala.Takva mi priroda. klapklap Da se nadovezem na tvoju pricu..."Musko i zensko nasamo nece misliti na to da citaju "Oce nas" !" Viktor Igo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука