Jump to content

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

Цитат
  Цитат

Па ја сам онда потпуно у праву  bighugbighug.  hvala ти на признању, да будемо начисто већ једном. Него тако је богословствовао и Варлаам Калабријски.

Moracu i ovde da postavim potpis sa verujema. Kao da ne znas da su oni bas zato i otpali sto

su poceli sa Arisotelovim pristupom duhovnim stvarima. Ja MDRL primenjujem samo na ovozemaljsa

pitanja gde ona i mogu da  funkcionisu a analiza da li  neka muzika siri satanske ideje je ovozemaljsko

pitanja. Spada u kritiku umetnickih zanrovao. Zato je veoma bedno sa tvoje strane sto pokusavas da

zamenis teze i pravis "coveka od slame". Kako bi me drugima prikazao kao bezboznika.

Dakle analiza po MDRL sistemu ide za ovozemaljska pitanja a za se za pravoslavnu duhovnost

licnosni opit. Zato analize(u strogom smislu reci) kod nas i nema.

А на основу чега раздвајаш земаљске од неземаљских ствари? И како то радиш? Јел опет на основу МДРЛ? Међутим ти мењаш тезе, јер замагљујеш истину. Као када бисмо рекли:хомосексуализам није грех и духовни проблем, то је само сексуална орјентација, или још боље, наивно питање римокатолика, протестаната, атеиста и на жалост и неких православних:па зашто је Бог истерао Адама и Еву из Едема? Па зар само због једне јабуке? Видим у чему је проблем твог приступа-само се губиш у непрегледном лавиринту чулног лажног знања које потире само себе. Ово је проблем и са политичким уређењима нпр. демократија-апсолутно право човека на живот и апсолутно дозвољени абортуси. А што се тиче Варлаама, не заборави да је управо он био већи аристотеловац од св. Григорија Паламе.
Подели на овим сајтовима

Цитат

Као када бисмо рекли:хомосексуализам није грех и духовни проблем, то је само сексуална орјентација...

Још ако хомосексуалац каже да верује у Христа и да воли све људе на овом свету (само што истополне воли мало више). Вааауууу. Тако редак и пожељни екуменистички и хришћански дух. "Верни народ" је чиста нула наспрам њега.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Дражо, исти тај верни народ на који се позиваш гледа у већини случајева емисије попут "Фарме" и слуша сатанистичку турбо-фолк музику, која не само да је сатанистичка, него и затупљује и заглупљује...

Толико о њиховом "православном" укусу...

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

И немој ми рећи да само слушаш духовну музику и гусларе :Р

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Цитат

А на основу чега раздвајаш земаљске од неземаљских ствари? И како то радиш?

Јел опет на основу МДРЛ?

Kako je to radio sv.Vasilije veliki i ostali sveti oci koji su bili i veliki filozofi? Sta je Aristotelova

fizika ako ne MDRL?

Цитат

Међутим ти мењаш тезе, јер замагљујеш истину. Као када бисмо рекли:хомосексуализам није грех и духовни проблем, то је само сексуална орјентација, или још боље, наивно питање римокатолика, протестаната, атеиста и на жалост и неких православних:па зашто је Бог истерао Адама и Еву из Едема? Па зар само због једне јабуке?

Vidi mi potpis!

Цитат

Видим у чему је проблем твог приступа-само се губиш у непрегледном лавиринту чулног лажног знања које потире само себе.

Taj lavirint laznog znanja ti je omogucio da od kuce iz fotelje pises svoje skrabotine i da svi na svetu mogu

da ih procitaju. Mogao bi biti malo manje bahat i arogantan sa obzirom da punim plucima uzivas

plodove laznog  znanja.

Цитат

Ово је проблем и са политичким уређењима нпр. демократија-апсолутно право човека на живот и апсолутно дозвољени абортуси.

Vidi mi potpis!

Цитат

А што се тиче Варлаама, не заборави да је управо он био већи аристотеловац од св. Григорија Паламе.

I sta si sa ovim rekao? Nista. Taj problem se vuce od Aristotela koji je primenio MDRL na duhovna pitanja. Pa Augustin nastavio tradiciju.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ево човек оптужи 95% свог народа и осуди га на пропаст у старту.

Cuje optuzio. Za nesto sto je evidentno na svakom koraku nazalost.

Цитат

Драги брате "верни народ" (како га ти називаш) је веру и сачувао а не такви учени хејви металци као што си ти и теби слични.

Da narod je cuvao pravoslavnu teologiju kako da ne. Verovatno je svaki znao da navede osnovne probleme

Augustinove trijadologije. Mislim svasta. Da su znali u sta veruju ne bi se primali na koumisticke bajke u takvoj

meri. Ni nasi ni Rusi.

Цитат

Да ли сте ви уопште свесни шта пишете. Од своје препамети и учености изгубили сте компас и за обичне животне ствари. Да ти није било тог "верног народа" ти би данас вероватно био мухамеданац 1/1 зато се мани оваквих злонамерних клевета.

Da ovako je masa tog vernog naroda "cuvara" postalo komunista pa njihova deca

danas vojuju protiv Crkve. Verovatno su i roditelji Vesne Pesic bili "cuvari" vere. Pitaj ovako nekog

od tih cuvara zasto se ide na liturgiju, zasto se posti. Dobices ne samo netacne nego cesto i Bogohulne

odgovore.

Цитат

Ако не читаш и немаш навике за учењем (ма шта под тим подразумевао) и анализирањем нових појава - готов си, ти си један обичан "љаксе" и боље да се ниси ни родио. Ало братац олади мало.

Vidi mi potpis!

Цитат

Но нека - спасиће се само аналитички настројени и учени хејви металци. А за "верни народ" мало музике.

И како ми се чини добар део модерације (чак и клирика) на овом форуму слуша хејви метал активно. Спаси Господе и помилуј.  amin-nas

Znaci ti ipak mislis da cinicnost i sarkazam ide uz tvoju narodsku prostodusnot?

Подели на овим сајтовима

Цитат

Znaci ti ipak mislis da cinicnost i sarkazam ide uz tvoju narodsku prostodusnot?

Од данас ћу на ЖРУ бити активан још само на једној теми - "Са www.svetosavlje.org"

Свако добро од Господа свима.  amin-nas

Подели на овим сајтовима

Лазо,гдје нађе те димљене бургере? greengrin

Наравно,има отворено сатанистичких бендова,попут овог горе.Ако неко жели може пронаћи на интернету бендoве попут Darkthrone, Mayhem, Immortal, Burzum,Emperor,Gorgoroth...То је већ сатанистичка изопаченост тј. пакт са самим ђаволом,или како почиње биографија бенда Gorgoroth :"After making a pact with the Devil in 1992..." - Занимљиво је и то да већина оклутно-сатанистичких бендова,припада Норвешкој black metal сцени,тј. то је простор гдје се овај правац и настао и свој највећи процват  доживио `90-тих,када је било паљења Цркава,масовних самоубистава...хладна и суморна Норвешка...

За боље упознавање са темом можете погледати ова два текста :

Норвешки блек метал 1 - спаљивање Цркава,убиства и самоубиства...

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6659

Норвешки блек метал 2 - опроштајна порука гласи :"Извињавам се због оволико крви"

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6670

На примејрима неких бендова се може видјети,да је сатана најсмрдљивији и најодвратнији ум у свим свјетовима.

Међутим,да не буде да је Black Metal правац,у коме доминирају само мрачна и сатанистичка философија,ево једног од хришћанских,или како их зову (Un)black Metal бендова,зове се Crimson Moonlight.Иначе вокалиста ове групе је сликан са једном екипом из "Death To The World" магазина (вокалиста је овај опасни даса - јел),а овај скроз десно на слици је православни свештеник Fr.Nikodemous.Видите вири ту и једна фина иконица..

Постављена слика

Ово је сликано на познатом хришћанском фестивалу метал и рок музике Cornerstone - 2008 године.

Ево га и православни штанд на том фестивалу,ово су наша православна браћа и сестре  :)

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Ово им је било вјероватно мјесто за богослужење :

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

----------------------------

Crimson Moonlight - The Advent of the Grim Hour

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ево човек оптужи 95% свог народа и осуди га на пропаст у старту.

Cuje optuzio. Za nesto sto je evidentno na svakom koraku nazalost.

Цитат

Драги брате "верни народ" (како га ти називаш) је веру и сачувао а не такви учени хејви металци као што си ти и теби слични.

Da narod je cuvao pravoslavnu teologiju kako da ne. Verovatno je svaki znao da navede osnovne probleme

Augustinove trijadologije. Mislim svasta. Da su znali u sta veruju ne bi se primali na koumisticke bajke u takvoj

meri. Ni nasi ni Rusi.

Цитат

Да ли сте ви уопште свесни шта пишете. Од своје препамети и учености изгубили сте компас и за обичне животне ствари. Да ти није било тог "верног народа" ти би данас вероватно био мухамеданац 1/1 зато се мани оваквих злонамерних клевета.

Da ovako je masa tog vernog naroda "cuvara" postalo komunista pa njihova deca

danas vojuju protiv Crkve. Verovatno su i roditelji Vesne Pesic bili "cuvari" vere. Pitaj ovako nekog

od tih cuvara zasto se ide na liturgiju, zasto se posti. Dobices ne samo netacne nego cesto i Bogohulne

odgovore.

Цитат

Ако не читаш и немаш навике за учењем (ма шта под тим подразумевао) и анализирањем нових појава - готов си, ти си један обичан "љаксе" и боље да се ниси ни родио. Ало братац олади мало.

Vidi mi potpis!

Цитат

Но нека - спасиће се само аналитички настројени и учени хејви металци. А за "верни народ" мало музике.

И како ми се чини добар део модерације (чак и клирика) на овом форуму слуша хејви метал активно. Спаси Господе и помилуј.  мајкл

Сви ови наводи који су наводно од мене узети написани су од стране мени непознате особе. Неко је провалио моју лозинку. Зато немојте узимати ове наводе као моје-види се ваљда по стилу писања да то нисам ја. 
Подели на овим сајтовима

Цитат

Сви ови наводи који су наводно од мене узети написани су од стране мени непознате особе. Неко је провалио моју лозинку. Зато немојте узимати ове наводе као моје-види се ваљда по стилу писања да то нисам ја.

Ја сам писао те цитате брате Исихије. Нисам ти провалио лозинку већ је брат aquilio поставио погрешан хедер на цитатима. Ставио је тебе уместо мене. Ипак опростите.  :)

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Не познајем никога кога је метал музика истински привела Богу, већина њих који је слушају има неуређен, анархичан и мрачан живот.

Један је пред тобом.

Где си, не видим те!?  :)

Има ли још ко?

Осим што је несумњиво мој прилазак вјери неизмјерни дар Божије Милости,хришћани у овом  бенду су ми док сам био ван Цркве слали увјек добру поруку,и када их чујем увјек се сјетим тог периода,Богу хвала што постоје   confused

P.O.D. Goodbye For Now Official Music Video

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Zašto uvek kad se spomene metal odmah se misli na satanizam? To je zato jer većina ljudi ima pogrešno mišljenje o metal muzici. Svi ti "vernici" prvo što rade je pljuju po nečemu što ne poznaju.

Ja sam vernik i verujem da me je pre nekih 8 meseci hristos posetio u snu, kada mi je bilo najgore, i da mi je ispričao neke stvari i od tada sam se promenio i mnogo bolji sam čovek, tako se i osećam iznutra, imam neki spokoj i mir, koji pre nisam imao. A spolja sam otao isti, metalac, sektaš za okolinu, iako o pravoslavnoj religiji znam više od tih "vernika" koji me napadaju. Isto zbog toga nisam uspeo da se upišem na Teološki fakultet...

logo.jpg

Nakon 3 demo albuma! Konačno prvi full lenght album!!!

http://www.mediafire.com/predragbajic

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...